Light of the world

Zaterdag 18 November 2006 om 09:05

Kees Kraaijenoord - een grote naam in de Nederlandse gospel- en worshipmuziek scene - trekt met de ChristenUnie karavaan door het land om kiezers op te roepen hun stem aan de CU te geven. Tonie wees me via zijn overzicht van top 5 politieke video's op een filmpje van een duet tussen Kees en André Rouvoet. Leuk!

Grappig detail in de techniek: wel gebruik maken van state-of-the-art Apple technologie (QuickTime met h.264 video en AAC geluid) maar de WebTV pagina van de CU toont voor geen meter in Apple's eigen browser, Safari. De afspeelknoppen hebben geen label, waardoor je een beetje moet gokken wat nu precies het effect van een druk op de knop is. Ik bespeur een analogie met de politieke werkelijkheid. Ideologisch is de ChristenUnie helemaal goed, het programma is uitstekend in elkaar gezet en maakt gebruik van de nieuwste inzichten maar ergens in de presentatie - zelfs naar het eigen publiek! - komt er een kink in de kabel. Mocht u met Safari surfen, klik dan hier om het filmpje te bekijken.

Om de balans in dit postje te herstellen wijs ik u ook even op een interview met Jan Marijnissen in het ND, opvallend genoeg niet te vinden via het digitale katern 'politiek' maar wel via de voorpagina. Wel passend bij de 'human interest' toonzetting van het artikel, overigens.

Sargasso roept bloggers op middels 'stembekentenissen' openheid naar de eigen lezers te verschaffen. "Jaar in jaar uit meningen ventileren kan nu eenmaal niet zonder consequenties blijven", stelt de redactie, die zelf dinsdag het goede voorbeeld zal geven bij hun wekelijkse metapeiling. Nu denk ik eerlijk gezegd dat de vaste lezers allang doorhebben uit welke hoek de wind waait op KolesQueeste, maar openheid is goed dus daar komt-ie dan. Mijn stem zal - zoals altijd - strategisch zijn. Ik wil een christelijk-sociaal kabinet, waar mijns inziens CDA en VVD expliciet geen deel meer van kunnen uitmaken. Immers, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar ze onthullen wel meer over de ware aard van een partij dan het program. Het beleid van de afgelopen jaren was noch christelijk, noch sociaal te noemen en het is té simpel om dat volledig aan de inbreng van de VVD te wijten. Mijn ideaal is daarom een kabinet van PvdA, SP, GL en CU.

Een stem op de PvdA of GroenLinks draagt het risico in zich dat er een regering komt van PvdA, CDA en GL. Dat betekent dus een stem op de SP of op de CU. Mijn definitieve keuze zal afhangen van de peilingen in de laatste dagen voor de verkiezingen en de coalities die op basis daarvan mogelijk zijn...


Hiervoor: "Domino Night" | Hierna: "Onder de auto..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Douwe

Wanneer was eigenlijk de laatste keer dat je strategische stem voor een christelijk-sociaal kabinet gezorgd heeft?

Douwe · 18-11-’06 11:15 · Reageer op Douwe

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Nog nooit, althans niet christelijk-sociaal genoeg naar mijn smaak. Sowieso zal door de manier waarop de parlementaire democratie in Nederland is ingericht er nooit een kabinet zijn dat zijn agenda volledig kan uitvoeren – maar is dat niet een van de essenties van dat model? Lubbers III had het kunnen zijn, maar werd het ook niet. Destijds wilde ik EVP stemmen, maar die ging een lijstverbinding aan met de PPR, de PSP en de CPN en dat was me iets teveel van het goede. Dat werd dus een stem op de RPF, maar met één zetel in de oppositie sla je geen deuk in een pakje boter.

Toch blijf ik strategisch stemmen. Natuurlijk maakt die ene stem niet uit – maar de weinige invloed die ik heb op het regeringsbeleid wil ik uitoefenen ;-)

Gert Jan (URL) · 18-11-’06 11:32 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!