Geen pardon

Dinsdag 05 December 2006 om 20:48

De minister-president zwicht voor het hysterische 'njet!' van iemand die keer op keer heeft laten blijken geen enkel gezag te erkennen, of het nu de eigen fractievoorzitter, de MP, het kabinet, de Kamer of de rechter betreft. Iemand die in blinde razernij een eenmaal uitgezette koers wil volgen, ook als die koers hoogst controversieel is, zich beroepend op 620.000 kiezers - maar gemakshalve negerend dat het Nederlandse volk zich bij monde van zijn vertegenwoordigers in de Tweede Kamer in meerderheid tegen dat beleid heeft uitgesproken.

Wat mij betreft is de zaak zo klaar als een klontje: ten eerste is er een kamermeerderheid vóór het stopzetten van de uitzettingen. Dit gaat over mensenlevens, daar speel je niet mee. En het is zeker geen handig wisselgeld in de coalitiebesprekingen! Ten tweede, mocht de mening van de meerderheid van de volksvertegenwoordiging geen factor van betekenis zijn voor onze minister-president, dan ligt daar nog de plechtige belofte van de man zelf om als leider van een demissionaire kabinet er geen controversiële zaken door te drukken. Me dunkt, als er één beleidsgebied controversieel is geweest de afgelopen jaren...

JP wringt zich nu in de meest creatieve bochten om recht te praten wat krom is, maar ik hoop dat we met z'n allen in de afgelopen jaren niet zo murw zijn gemept met zijn zalvende woorden over normen en waarden, dat we politieke draaikonterij voor krachtdadig beleid zijn gaan aanzien. De goedheilig man is sinds vanavond het land weer uit - zullen we de schijnheilig man er maar meteen achteraan uitzetten?

Normen en waarden, daar moet je niet teveel over praten - die moet je vooral DOEN. Wim de Bie zegt het kort maar krachtig in zijn 'memo voor Jan Peter', en ik kan niet anders dan het hartgrondig met hem eens zijn: "Jan Peter, opgelet! Een meerderheid in de Tweede Kamer en een meerderheid van de bevolking zou graag zien, dat het uitzettingsbeleid MET ONMIDDELLIJKE INGANG wordt stopgezet. En dat heb je maar uit te voeren, ja?"

Update 21:45 Voor een weloverwogen reactie op de brief van het kabinet - door de auteur, columnist Mark, heel subtiel 'het kabinet Verdonk' genoemd - verwijs ik u graag naar Sargasso.

Hiervoor: "Dieren in Google Earth" | Hierna: "Sync" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for <span class='registered'>terp</span>

En dat noemt zich ook nog Christen, gemiste kans.
Zullen we de 620.001 ruilen voor 26.000 ;-)

terp (URL) · 05-12-’06 20:59 · Reageer op terp

gravatar for Huib

Tja, wat zou ik hier nou van zeggen……
Wat een ontzettende arrogante houding van Verdonk…
Wanneer zorgen ze nou eens dat nieuw binnen gekomen asielzoekers geen jaren maar slechts enkele weken tot max. 2 maanden horen of ze wel of geen verblijfsvergunning krijgen….
Als dit jaren terug al goed geregeld geweest zou zijn, hadden we nu ook niet deze ellende….

Huib ( E-mail ) · 06-12-’06 07:22 · Reageer op Huib

gravatar for mis

zeg meneer Kole, completely off topic: heeft u soms zin in een taalexperiment? schrijf dan voor ak zondag een edit – misschien over een algeheel pardon – would be nice! zie http://www.mis.punt.nl

mis (URL) · 08-12-’06 16:40 · Reageer op misVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!