Contrasten

Woensdag 20 December 2006 om 08:11

De afgelopen weken stonden in het teken van Kerst - zoals elk jaar, maar ditmaal toch ook weer heel anders. In voorgaande jaren besteedde ik veel tijd aan de voorbereiding van de adventsdiensten, de kerstavonddienst en de publiciteit daaromheen en probeerde ik ver te blijven van de commerciële melkkoe die toevallig ook 'kerst' heet. Dit keer nemen anderen de voorbereidingen van die diensten over en besteed ik mijn dagen aan een race tegen de klok om de Top 1000 Allertijden, The Christmas Station, de Christmas Top 50, de klassieke Top 1000, een Witte Kerst, VerdubbelJeMaandsalaris en ga zo maar door op tijd online te krijgen.

Hoe groot de afstand tussen die opgeklopte glitter en de échte kerstgedachte is merkte ik gisteravond, toen ik meewerkte aan het kerstdiner voor dak- en thuislozen, dat onze straatpastors Wieke en Bart samen met de vrijwilligers van het straatpastoraat organiseerden. Alle aanwezigen genoten voluit van de heerlijke maaltijd en de ontspannen sfeer.

Was hun blijdschap oprechter dan die van de 60 gezinnen aan wie ik deze week een driedaags verblijf in Disneyland Resort Paris mocht uitdelen? Ik weet het niet, in elk geval was het anders. En ik voel me er meer thuis bij.

Gelukkig heb ik straks anderhalve dag de tijd om het elvenstof van me af te schudden en me voor te bereiden op de kerstavonddienst.


Hiervoor: "Creatieve advertenties" | Hierna: "Kerst en ballen..." | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , , ,

Reisgenoten

gravatar for terp

Leuk die sneeuw!

terp ( E-mail ) · 22-12-’06 16:07 · Reageer op terp

gravatar for Mutti

‘k Vind elk jaar weer de contrasten tussen kers(t)mis en Kerst zo groot, dat ik me zoveel mogelijk onttrek aan het wereldse gebeuren.
Hoop dat het je lukt om je voor te bereiden op wat Kerst écht is.

Mutti (URL) · 23-12-’06 00:00 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!