Sad-damn...

Zaterdag 30 December 2006 om 08:31

En zo is Saddam, de wrede tiran, dood. De nabestaanden van 148 onschuldige slachtoffers (sommige meer onschuldig dan andere) hebben hun erkenning en vergelding gekregen, de nabestaanden van al die duizenden andere onschuldigen wier bloed aan 's mans handen kleeft hebben het nakijken. Het proces was - in mijn ogen - een schertsvertoning. Hier heeft het recht geen kans gekregen. Sowieso vind ik dat een staat die de doodstraf oplegt en uitvoert zijn eigen grenzen overschrijdt. Ik weet dat anderen daar heel anders over denken, maar dit is mijn conclusie: een rechtstaat verliest er zijn morele superioriteit én zijn integriteit mee, en wordt daarmee effectief onbekwaam om over haar onderdanen te oordelen.

Daarnaast kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat Amerika een stevige vinger in de pap heeft gehad. Misschien dat het tijdstip van executie (mooi op tijd voor de nieuwjaarsspeech voor Bush, ten koste van de heiliging van het Islamitische Offerfeest) ook nog wel vanuit het Westen is gedirigeerd - in elk geval was de Amerikaanse overheid nauw betrokken bij de planning van de executie. Het rookgordijn dat in de late avond (onze tijd) vanuit Washington opeens werd neergelegd rondom de door sommige media gerapporteerde overdracht van Saddam aan Irak sprak in dat opzicht boekdelen.

Voor 2007 is mijn vurige wens dat de rest van het lijstje 'top-boeven in de ogen van het Amerikaanse volk' ten val wordt gebracht, een eerlijk proces krijgt en daarna levenslang van het wereldtoneel verdwijnt. Waarbij de nummer één wat mij betreft met prioriteit kan worden aangepakt: de wereld weet van hém immers waar hij de komende dagen uithangt...
When asked to name the past year’s biggest villain, Bush was far and away the #1 choice, commanding 25% of the vote, distantly trailed by Osama Bin Laden (8%), Saddam Hussein (6%), President Mahmoud Ahmadinejad of Iran (5%), North Korean leader Kim Jong II (2%) and Donald Rumsfeld (2%). (AP-AOL)

Hiervoor: "Zwammen" | Hierna: "Nieuwjaar!" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Tri

Hey GJ,

Ik wens je nog een goed 2007! Mogen al je wensen uitkomen, dus ook de bovenstaande!

Tri ( E-mail ) (URL) · 03-01-’07 08:55 · Reageer op TriVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!