In My Language

Donderdag 25 Januari 2007 om 16:51

In eerste instantie vervreemdend, een tikkeltje ongemakkelijk om te zien, daarna in toenemende mate fascinerend - helaas net over-the-top eindigend maar heel anders dan je in het begin zou vermoeden. Bekijk 'In My Language', een film van de autistische silentmiaow én de videoreactie van periurban, beide te vinden na de 'lees meer'. Materiaal dat tot nadenken stemt, ook al vanwege de nieuwe vorm van communicatie die hier ontstaat via YouTube Channels.

In My Language


Re: In My Language

En om dit verhaal op een zijspoor een andere draai te geven: bekijk de volgende video's eens. Ene Mia post een video van zichzelf, een eigen compositie zingend en zichzelf begeleidend op gitaar (video 1). Ervey vindt dat prachtig, speelt een drumpartij er tegenaan en plaatst zijn verrichtingen in een 'split screen' video (video 2). Tom Engelhardt vindt dát weer erg leuk, voegt nog een hele zwik instrumenten toe en plaatst een derde veld in het videobeeld dat nu al aardig druk wordt (video 3). Het resultaat is de moeite waard!

De overeenkomst tussen beide voorbeelden: een hele nieuwe, heel levensvatbare vorm van communicatie ontstaat hier as we speak, een vorm die voor sommigen wellicht een technologische drempel opwerpt maar die voor anderen - zoals silentmiaow - juist drempels kan slechten op een manier die we tot een paar jaar geleden niet voor mogelijk hielden. En die weer anderen (zoals Mia, Ervey en Tom) in staat stelt om datgene waar ze al goed in zijn nog beter te doen, bevrijd van allerlei praktische beperkingen als tijd, geld, afstand of landsgrenzen die dergelijke spontane samenwerkingsprojecten vroeger onmogelijk maakten.

Die Tom is er trouwens eentje om in de smiezen te houden, net al Mia overigens. En gelukkig kan dat tegenwoordig moeiteloos dankzij RSS.

Ja, als dat allemaal mogelijk is dan kan het internet nog heel groot worden... ;-)

Hiervoor: "Goedemorgen!" | Hierna: "NGK Houten gaat voor nieuwbouw" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , , , ,

ReisgenotenVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!