Classic FM website vernieuwd

Woensdag 28 Februari 2007 om 20:39

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, vooral door de vele haastklussen die steeds tussendoor kwamen, maar vandaag is hij dan toch live gegaan: de compleet vernieuwde Classic FM website. Een prachtig design van Joris, solide techniek van Patrick op een fundament van Bob - hij staat in alle opzichten als een huis. Tips: check de player voor de live stream, en vergeet vooral ook de componisten-wiki niet! Joëlle en Ilia hebben daar al een stevige basis in gelegd maar hij kan nog best wat aanvulling gebruiken, dus als u verstand hebt van klassieke muziek bent u van harte welkom om 'm verder aan te vullen. Versie 2.0 van de website is gepland voor over een maandje en zal nog veel meer onderdelen bevatten die de website moeten helpen een centrale ontmoetingsplek voor klassieke muziekliefhebbers te worden. Een tipje van de sluier: er komt een muziekforum, je kunt straks recensies van concerten en CD's schrijven en (laten) beoordelen en je kunt de uitvoeringen van bijvoorbeeld je blokfluitkwartet zelf toevoegen aan de landelijke concertagenda (en bijzondere concerten tippen).

Daarnaast kun je in de toekomst gratis podcasts downloaden met o.a. interviews met musici, je kunt eigen opnames van uitvoeringen op de site presenteren waarvan de hoogst gewaardeerde ook nog eens op Classic FM worden gedraaid en ga zo maar door. Maar dan zijn we wellicht al bij versie 3.0 aangeland ;-)

Nu eerst genieten van deze release!


Hiervoor: "Mmm.. tompoucen!" | Hierna: "Islam bij de Standaard" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: , ,

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Ziet er mooi uit, Gert Jan. Mooie rustige website, Classic FM waardig. Is het hectische bestaan nu voorlopig over en krijg je het nu weer wat rustiger? :-)

Mutti (URL) · 28-02-’07 23:18 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Heheh, dat zit er niet in ;-) Release 2 komt eraan, maar eerst gaan we een compleet nieuw hosting platform opzetten, Sky Radio op een ander CMS zetten, Sky Radio én Radio Veronica migreren naar dat nieuwe platform en daarna Sky Radio re-designen. Dan is het mei, juni… Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 01-03-’07 06:48 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Pelle

Ziet er niet onaardig uit :)
Toch een paar kleine puntjes:
1) die Google ads… moest dat echt? Brrrr..
2) In IE7 bemerk ik soms wat problemen met de Wiki. Soms valt de onderkant buiten het iframe, soms kan ik niet meer verder naar boven scrollen. Zie screenshot: http://www.jellejanvanveelen.nl/temp/scr..

Is er echt geen andere oplossing denkbaar dan die Wiki te iframen en daarna met JS te scalen?

Toevallig heb ik 2 weken terug ook een ‘klassieke’ website opgeleverd: http://www.robecozomerconcerten.nl
Ik zal er vandaag of morgen ook eens een logje aan wijden :)

Pelle (URL) · 01-03-’07 09:53 · Reageer op Pelle

gravatar for Gert Jan
In reactie op : 1) Die Google ads… i feel your pain. De dames en heren van sales gaan normale skyscrapers verkopen, zodat die Google ads wegkunnen. 2) Het iframe probleem zou nu opgelost moeten zijn. Dit probleem deed zich voor in IE en Safari als de scripts nog niet volledig waren ingeladen en de hoogte toch al werd vastgezet. Een include is wellicht nog beter, maar daar gaan we naar kijken als het stof is neergedwarreld ;-) En die Robecozomerconcerten: fleurig! Je krijgt er spontaan de zomer van in je bol ;-) Misschien eens een linkexchange opzetten? Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 01-03-’07 11:40 · Reageer op Gert Jan

gravatar for DJ

Ziet er inderdaad fris en redelijk rustig uit.
Het geluid van Classic FM vond ik op een gegeven moment niet rustig meer, met al dat gekwek tussendoor. Op mijn werk heb ik nu regelmatig Sky.fm aanstaan, Mostly Classical. Als het te veel van hetzelfde is, schakel ik over op een ander muziekgenre, zoals Hit 70’s. Weer eens wat anders…

DJ ( E-mail ) (URL) · 01-03-’07 22:21 · Reageer op DJ

gravatar for Mutti
In reactie op : Jammer, dat het nu niet even weer wat rustiger wordt voor je. ‘t Is zo zund om op jouw leeftijd altijd te moeten zeggen: moe en druk… Er is nog zoveel meer, dan werken. Staat er niet ergens: de arbeid is er voor de mens, maar niet andersom, zoiets als werken om te leven, en niet leven om te werken… :-) Love You! Mutti (URL) · 01-03-’07 22:33 · Reageer op Mutti

gravatar for Dave

Hoi GJ,

Gefeliciteerd met de nieuwe website.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet onder de indruk ben van de ‘achterkant’ (over de ‘voorkant’ kunnen smaken natuurlijk verschillen :-)).

Je noemt het ‘solide’ en ‘staat als een huis’ , maar volgens mij kunnen jullie echt veel beter…

HTML 4.01 *Transitional Doctype? Waarom?
de validator telt *36 errors waarvan de meeste echt niet moeilijk op te lossen zijn (maar sommige wel ernstig ).
Hetzelfde geldt voor de CSS validator: een aantal errors (ok, sommige IE6 hacks), spelvouten en *129 warnings… *Tables voor layout? (niet alleen de google ads trouwens).
Je site-navigatie is *onbruikbaar (!) zonder JS vanwege een heel scala aan JS files… De pagina ‘weegt’ ruim over de 100kb!

http://www.websiteoptimization.com/servi..

En dan heb ik het nog niet over inline CSS en ‘obtrusive’ JS (href=“javascript:;” ?!) en (ja echt!) spacer gif’s!

Je kunt twisten over het gebruik van sIfr (flash) voor header-fonts (die verdacht veel lijken op simpele Helvetica of Arial) of het gebruik van Flash voor simpele afbeelding-fades, maar de meeste problemen zijn echt simpel op te lossen als je er iets meer tijd in zou steken (methinks).

Valt me een beetje tegen, ik zou het zeker geen solide, staat-als-een-huis website noemen, qua achterkant.

ps: Ik heb eigenlijk alleen naar de homepage gekeken, het kan natuurlijk zijn dat de rest van de pagina’s anders in elkaar zitten, maar dat betwijfel ik..

pps: Ik wil niet te kritisch overkomen (te laat! :-) ) maar het is meer een reactie op je ‘lofzang’…

Met een beetje meer aandacht is deze website (imho) een stuk ‘solider’ te krijgen…

Dave ( E-mail ) (URL) · 01-03-’07 23:36 · Reageer op Dave

gravatar for Mutti
In reactie op : [Dave:7] Ik denk dat de meeste mensen die op zo’n website komen gewoon net als ik er naar kijken: als leken! :-) En als volslagen leek, vind ik het een rustige en prettige site. Mutti (URL) · 02-03-’07 00:30 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, Dave ;-)

Met ‘staan als een huis’ doelde ik op het CMS erachter, niet op de markup. Overigens ben ik dáár ook heel tevreden over, omdat ie in IE 6 en 7 op Windows, Firefox 1.5 en 2.0 op Windows, Linux en OSX én in Safari 2 op OSX netjes en nagenoeg identiek rendert. Dat heeft heel wat tweaking gekost: de standards compliant basisversie toonde in geen enkele browser identiek. Joris en ik hebben overigens wel wat discussie over het conformeren aan w3c: ik neig daar sterk naar, Joris prefereert een werkende site zegt hij altijd ;-) Maar de validator toont ook nog verscheidene typfoutjes, en die ga ik er zeker tussenuit vissen!

Voor accessibility gaan we nog een sitemap implementeren. Want inderdaad, de JS dependency is mij ook een doorn in het oog.

De praktijk is natuurlijk dat we legio reacties binnenkrijgen, maar die gaan zonder uitzondering over de functionaliteit. Op één klager na (die het niet fijn vond dat hij geen dagoverzicht van de playlist meer kon krijgen maar alleen uuroverzichten, wat anderen juist weer heel fijn vonden) zijn de reacties uitgesproken positief. Rustig, duidelijk, overzichtelijk, alles werkt… ik ben bang dat dat voor een commerciëel station toch zwaarder telt dan w3c compatibiliteit ;-)

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 02-03-’07 07:52 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Gekwek tussendoor? Weet je zeker dat je Classic FM aan had staan? ;-) En als alternatief kan ik je Radio Veronica (80’s & 90’s hits) en Sky Radio aanbevelen :-) Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 02-03-’07 11:23 · Reageer op Gert Jan

gravatar for dave
In reactie op :

, Mutti en de rest:

Mijn excuses. Nu ik mijn reactie teruglees komt het allemaal wel erg kritisch over. De reactie kan ik niet meer ongedaan maken, maar een nuance is wel op zijn plaats.

Mutti: natuurlijk telt dit (‘een rustige, overzichtelijke en bruikbare website’) uiteindelijk het zwaarst. In die zin ben ik als webdeveloper aan het muggenziften. Aan de andere kant staan de punten die ik aangaf wel degelijk in verband met ‘een rustige, overzichtelijke, bruikbare website’. Er zijn een aantal punten waarop classic FM juist hierin verbeterd zou kunnen worden (bv. voor mensen zonder breedband).

GJ: Nogmaals mijn excuses voor mijn grace-killing reactie. Hoewel ik een groot voorstander ben van Standards Conformance en optimalisatie begrijp ik erg goed dat je op een gegeven moment ook pragmatisch moet zijn.

Voor de overgrote meerderheid van de bezoekers zal de website relatief goed werken. Dat is (vanuit een business standpunt) hoogstwaarschijnlijk genoeg.

Dat neemt niet weg dat ik denk dat de website (als je de luxe hebt) verbeterd zou kunnen worden op diverse punten. Dat heeft niet alleen voordelen voor de (beperkte) bezoeker, maar ook zeker voor jullie als developers! Ik ben ervan overtuigd dat dit niet al teveel extra tijd en aandacht zou hoeven kosten. EN dat deze website wel degelijk goed zal renderen over verschillende moderne browsers…

Maar nogmaals, het is natuurlijk 1 ding om ‘vanaf de zijlijn’ kritiek te leveren: het is logisch dat er een hoop andere (business) zaken een rol spelen en de prioriteit van bovenstaande zaken beinvloeden.

dave (URL) · 02-03-’07 11:45 · Reageer op dave

gravatar for Gert Jan
In reactie op : No offense taken, mate! Enneh… doe nog eens die w3c validatie check? Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 02-03-’07 11:48 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Sjaak Laan

…en nu nog Classic FM in de Ether!
Het stoort mij mateloos dat vrijwel alle (jongeren) stations op elkaar lijken (Q Music, 538, Veroica, Caz,…), terwijl er op mijn autoradio maar 1 klassieke zender is (Radio 4).

Sjaak Laan ( E-mail ) (URL) · 02-03-’07 11:55 · Reageer op Sjaak Laan

gravatar for Dave
In reactie op : :-) Goede zaak! Nu weet je tenminste dat ‘de basis’ klopt. Maakt het zoeken naar bugs en ‘inconsistencies’ een stuk makkelijker. En zeg nu eerlijk: zo moeilijk was dat toch helemaal niet?! :-) Dave ( E-mail ) (URL) · 02-03-’07 12:25 · Reageer op Dave

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Ja, doe ons een frequentie! Helaas is Classic FM haar etherfrequentie kwijtgeraakt bij de laatste veiling in 2003. Als klassiek station kun je nooit opboksen tegen de popzenders: die hebben veel meer luisteraars, verdienen veel meer geld met reclame en kunnen dus meer bieden in de veiling. Tot 2008 is Classic FM daarom alleen via de kabel, digitenne (ook in de auto!), satelliet en internet te beluisteren.

Als publieke zender kreeg Radio 4 zijn frequentie van de overheid. Maar ondanks die ontbrekende etherfrequentie trekt Classic FM meer luisteraars dan Radio 4… Als de politiek dit keer niet alleen naar de centen kijkt maar ook naar cultuur, maken we kans op een frequentie ;-)

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 02-03-’07 13:03 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Toen ik Joris je reactie liet lezen kreeg hij rooie vlekken in zijn nek – en een uurtje later kreeg ik een groene balk op m’n validatiescherm ;-) Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 02-03-’07 13:05 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Dave
In reactie op : :-) Nice! (ik hoop dat ik geen DOS attack op VS kan verwachten nu :-p ) Dave ( E-mail ) (URL) · 02-03-’07 14:11 · Reageer op Dave

gravatar for DJ
In reactie op : Ik herinner me dat ik op een gegeven moment (een jaar of twee geleden) de reclame (‘gekwek’) op Classic FM zat was. Ik heb afgelopen week vrijwel de hele week geluisterd: met die onderbrekingen valt het indedaad wel weer mee. Wat mij wel nog steeds tegenstaat – maar dat is een smaakverschil – zijn de regelmatig terugkerende galm-aria’s uit allerlei onbekende opera’s. Terwijl ik toch heus wel een brede smaak heb… Maar goed, dat is kennelijk niet te vermijden. DJ ( E-mail ) (URL) · 10-03-’07 07:44 · Reageer op DJ

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Gistermiddag had ik een luisteraar aan de lijn die de Sheherazade van Rimski-Korsakov helemaal zat was, “… en dat begrafenismuziekje, ik weet niet hoe het heet, maar elke keer als ik de kamer binnenloop en ik hoor ‘m weer vraag ik aan mijn vrouw: wie is er nu weer dood?” ;-) Gelukkig gloort er licht aan het eind van de tunnel. Binnen een paar maanden kun je je waardering (of afkeuring) laten blijken door te stemmen op de tracks in de playlist. Dat geeft de samenstellers een veel beter beeld van de voorkeuren van de luisteraars dan het onderzoek dat nu maandelijks onder een vaste groep plaatsvindt. En op termijn komt daar waarschijnlijk een gepersonaliseerde Classic FM voor elke geregistreerde luisteraar uit! Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 10-03-’07 10:36 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!