Jeannette for Reverend

Vrijdag 20 April 2007 om 00:17

Vanavond is Jeannette Westerkamp als eerste vrouw 'toegelaten tot het ambt van predikant binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken'. Hoe waar ook, die simpele, formele zin doet geen recht aan de geest van de avond. Beter zou zijn: na een boeiende en inspirerende avond heeft de regio Utrecht zonder enige reserve - en zonder tegenstemmen - Jeannette van harte welkom geheten als predikante. Ze had het kerkelijk examen aangevraagd voor haar bijzondere taak als justitiepastor, maar de vergadering sprak de uitdrukkelijke wens uit dat ze haar gaven ook zal inzetten ten dienste van de kerken. Jeannette hield een 'proefpreek' die me kippenvel bezorgde. Troostrijk, bemoedigend, opgebouwd in meerdere 'gevoels-lagen' en zo beeldend dat je compleet werd meegevoerd... het was muisstil. Ik hoop maar dat ze af en toe bij ons de kansel opklimt, het zou toch al te gek zijn als ik eerst crimineel moet worden voor ik haar nog eens kan horen ;-)


Hiervoor: "Luistercijfers" | Hierna: "Palace Hotel" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for terp

Ondanks dat ik hier dubbel insta (behoeft geen uitleg lijkt mij, u kent mij), Jeanette Westerkamp, gefeliciteerd en Gods zegen!

terp ( E-mail ) · 20-04-’07 00:57 · Reageer op terp

gravatar for Mutti

Gefeliciteerd! Ben benieuwd wie er volgt.

Mutti (URL) · 20-04-’07 10:57 · Reageer op Mutti

gravatar for Mutti

Heeft het ND je geïnterviewd, of hebben ze je reactie gewoon letterlijk van je site geplukt?

http://www.nd.nl/document.aspx?document=..

Mutti (URL) · 21-04-’07 11:30 · Reageer op Mutti

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Van de site geplukt, maar dat is prima. Ik denk dat ik nog wel een logje ga wijden aan de inhoud van haar preek, en de inzichten die Piet Busstra er in de bespreking aan toevoegde. Ik werd een paar keer op het puntje van mijn stoel gezet, zo van: “Hee, dat is een verrassende kijk! Zo heb ik dit nog niet gelezen of gehoord, en het is mooi!” Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 21-04-’07 11:40 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!