De duif is dood, morsdood.

Zaterdag 09 Juni 2007 om 11:16

Heden wendde zich tot mij Mr. R. Klöters van 'Van Kaam advocaten', optredend als belangenbehartiger van de firma Toon Hermans BV te Waddenoijen. Zijn cliënte stelde schade te lijden door de openbaarmaking van het fragment 'De duif is dood' op KolesQueeste. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn - ik wil niet op mijn geweten hebben dat de firma Toon Hermans BV het trieste lot van de duif van zijn naamgever achterna gaat! Het gewraakte fragment is derhalve onverwijld van deze website verwijderd.

Overigens, over belangenbehartiging gesproken: ik heb sterk de indruk dat noch Van Kaam Advocaten, noch de Toon Hermans BV enige idee heeft van het multimediale tijdsgewricht waarin wij leven. De website van Van Kaam Advocaten is al in 2003 geregistreerd, maar vermeldt slechts 'hier verschijnt binnenkort de website van Van Kaam Advocaten'. En wie de website van Toon Hermans bezoekt in de hoop daar een sprankje te vinden van de warme, humorvolle gloed die de meester zo kenmerkte komt ook al van een koude kermis thuis. U wordt welkom geheten door de BV (hoe koud en onpersoonlijk kun je het maken!) en met de aanbeveling 'het allermooiste cadeau voor de feestdagen' doorverwezen naar de complete DVD collectie, te verkrijgen voor slechts 190 euro bij BOL.com.

Geen audiofragmenten (u zult dus voor 'De duif is dood' even moeten Googlen), geen video, zelfs geen liedtekst kon ik er vinden - slechts één enkel versje. De website van Toon Hermans biedt niet alleen geen (al dan niet betaalde) downloads, hij biedt gewoon geen multimediale content en dat is natuurlijk volstrekt niet meer van deze tijd. Jammer dat het erfgoed van Toon Hermans, zo zorgvuldig beschreven en bijeengevoegd door die illustere naamgenoot van Mr. Klöters, de cabaretier en Toon's officiële biograaf Jacques Klöters (het zal toch geen familie zijn?) zo belabberd wordt gepresenteerd aan de huidige generatie.

Hiervoor: "Paris terug in de cel" | Hierna: "Google en privacy - the story continues" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Beetje zielige vertoning van die firma, lijkt me!
Maar ja, wel bij de tijd van nu passend. Een tijd waar iemand als Toon totaal niet meer ingepast zou hebben.
Er staan overigens wel veel prachtige foto’s van Toon op die site.
Dus dat vond ik wel even genieten.>;-)

Mutti (URL) · 09-06-’07 12:52 · Reageer op Mutti

gravatar for Egbert

Inderdaad een zielige vertoning.
Ik zou wel eens willen horen wat die z.g. ‘schade’ dan wel is…
Als je nu complete CD’s of dvd’s ter download aanbied zeg ik ok, maar zo’n enkel fragmentje?
Ik zou in hun plaats hebben gevraagd om bij het artikel een link te plaatsen naar de website van Toon Hermans, dan praat je over winst ipv schade.

Egbert ( E-mail ) · 09-06-’07 21:29 · Reageer op Egbert

gravatar for Sjaak Laan

Dat had inderdaad een stukje eleganter geweest…

Sjaak Laan ( E-mail ) (URL) · 11-06-’07 09:25 · Reageer op Sjaak Laan

gravatar for Gert Jan

Tsja, ik heb ook niet het idee dat ze zichzelf hiermee een dienst bewijzen. Maar goed, wie ben ik ;-)

In de brief (die overigens best vriendelijk van toonzetting was) verzocht Mr. Klöters mij tevens schriftelijk te laten weten dat ik mijn leven zou beteren. Ik heb maar een vriendelijk e-mailtje gestuurd naar het algemene info-account van het kantoor, aangezien een persoonlijk e-mailadres ontbrak. Per slot van rekening is een e-mail uitprinten en per post opsturen wel heel erg 20e eeuws… Bovendien is dat volstrekt overbodig sinds de wetgever e-mail (onder voorwaarden) heeft erkend als rechtsgeldige schriftelijke communicatie (BW 6:227a). Nu maar hopen dat ze hun mail wel lezen ;-)

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 11-06-’07 16:39 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Rineke

Foei GJ e-mail en niet email, dat laatste zit op deksels en pannen!

Rineke · 11-06-’07 17:55 · Reageer op Rineke

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Oei, je hebt helemaal gelijk! Gauw even corrigeren (en ook de KQ templates doorakkeren, want ik zie dat ik dit vaker fout doe…) Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 11-06-’07 18:01 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti
In reactie op : Waar zou je zijn zonder… Je geliefde? >;-) Mutti (URL) · 11-06-’07 18:51 · Reageer op Mutti

gravatar for Marina

Goh leuk zeg, zo’n hele collectie!
Waar kan ik die ook alweer bestellen?

Marina (URL) · 13-06-’07 13:16 · Reageer op Marina

gravatar for Gert Jan
In reactie op : Bij Bol.com (op werkdagen voor 21.00 uur besteld, morgen in huis), of wellicht bij de betere platenzaak – maar dat laatste gok ik even. Wel even bijna 200 euri overharken.

Overigens begreep ik van Mr. Klöters dat er door de Toon Hermans BV wel wordt nagedacht over de mogelijkheid om losse fragmenten als betaalde download aan te bieden, zodat je niet meteen de hele collectie hoeft te kopen als je op zoek bent naar één specifiek fragmentje. Wellicht draagt dit item weer bij aan die gedachtenvorming ;-)

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 13-06-’07 13:24 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!