Stemmen met gebonden handen en voeten

Zaterdag 15 September 2007 om 12:56

Als uw slager u uitsluitend de keuze zou bieden tussen rundergehakt of rundertartaar en de rest van het vleesassortiment zou weigeren te verkopen, liep u hoogstwaarschijnlijk naar een andere slager. Als uw platenzaak u alléén Bachkantates wilde verkopen en u slechts de keuze liet tussen Herreweghe of Harnoncourt op de bok, liep u naar een andere platenzaak. Stemmen met de voeten heet dat in goed Hollands en het is de meest logische reactie in zo'n situatie. Niet omdat er iets mis is met rundvlees of Bachkantates, maar omdat zo'n beperkte keuze niet meer van deze tijd is. Helaas hebben de Utrechtse burgers niet de mogelijkheid te stemmen met hun voeten. Nou ja, ze zouden kunnen verhuizen, maar dat is ook weer zo wat. Hun burgemeester zou via een volksraadpleging gekozen moeten worden. Maar van de tweeëntwintig kandidaten werden er slechts zeven uitgenodigd door de vertrouwenscommissie, die na een geheime procedure vier kandidaten liet terugkomen voor een tweede gesprek. En nu zijn er nog maar twee over: Ralph Pans en Aleid Wolfsen. Beide PvdA-er, beide ervaren bestuurders, beide ongetwijfeld geschikte kandidaten. En beide mannen hebben tot 10 oktober de tijd om de burgerij er van te overtuigen dat er iets te kiezen valt.

Als ik nog burger van Utrecht was geweest had ik vriendelijk bedankt voor dit spelletje. Niet dat er iets mis is met de PvdA of met ervaren bestuurders of met mannen in het algemeen, maar omdat zo'n beperkte keuze niet meer van deze tijd is. Wat heet: sinds de val van de muur zijn dit soort schertsverkiezingen definitief uit de mode.

Hiervoor: "GeenStijl wordt volwassen?!" | Hierna: "Hillsong United II" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags: ,

Reisgenoten

gravatar for Rox

Ik dacht dat zulke dingen alleen van toepassing waren op verzekeringen. Zo zie je maar weer. ;-)

Rox (URL) · 16-09-’07 09:12 · Reageer op Rox

gravatar for Marc

Als Utrechter volg ik het met kromme tenen. Ik ga inderdaad niet stemmen en ik hoop dat ze de 30% opkomst niet eens halen. Wie neemt die stemming na zo’n voorgekookte procedure nog serieus? En dat heet dan democratie.

Marc (URL) · 18-09-’07 11:07 · Reageer op MarcVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!