The Police II

Zaterdag 15 September 2007 om 02:21

Kort maar krachtig: het was een prachtig concert, we stonden op de middenstip van de Arena volop te genieten. Op het plaatje lijkt het weliswaar alsof we helemaal achterin stonden, maar dat komt omdat het een ca. 160° panoramafoto is. Uiterst links en rechts op de foto was dus praktisch haaks links en rechts naast ons, zeg maar. Tussendoor: volgens Marina, die al verschillende concerten in dit stadion heeft meegemaakt, was ook het geluid heel OK naar Arena maatstaven. De herriestoppers had ik op kantoor laten liggen (stomstomstom), maar ze bleken niet eens echt nodig. Veel echo, maar de geluidsdruk viel mee: ik had tenminste geen tuitende oren, alleen een licht verdoofd gevoel na afloop. Toch liep het geluid in het begin helemaal dicht tot er een dikke brij overbleef, waarin alleen Stewart Copeland goed te volgen was. Nu is dat op zich al genoeg om je uitstekend te vermaken, maar je wilt natuurlijk óók graag Sting en Andy Summers horen. Na een half uurtje loste de brij gelukkig een beetje op en waren zang en instrumenten te onderscheiden. Ik vraag me toch af of er iets loos is met mijn oren: rondom me stonden mensen met elkaar te keuvelen en zelfs te telefoneren(!), terwijl ik Marina alleen kon verstaan als ze dicht bij mijn oor sprak. Het lijkt alsof een hoge geluidsdruk iets anders met mijn oren doet (namelijk de boel dichtslaan) dan bij andere mensen. Vanavond ga ik bij Hillsong United de proef op de som nemen door mijn Alpines niet te vergeten.

Terug naar het concert. Dat was heel sfeervol, met echte vaklui on stage die vol passie de hits van weleer (o.a. De Do Do Do, De Da Da Da, Roxanne, Can't stand losing you, Message in a bottle, Walking on the moon, Every Little thing she does is magic, Walking in Your Footsteps, King of pain, So lonely, Every breath you take) de revue lieten passeren. Soms in klassieke uitvoering, vaak in een vernieuwd jasje. Zo kroop Stewart Copeland een paar maal achter zijn drumstel vandaan om met behulp van een glockenspiel, crotales, hangende bekkens en een reusachtige gong verrassende accenten aan te brengen, speelde Sting allerlei creatieve variaties op de o zo bekende baslijnen en kreeg Don't Stand So Close To Me zelfs een nieuwe melodie. Andy Summers leek de minst vernieuwende man on stage, maar speelde wel ouderwets de sterren van de hemel. Het publiek smulde ervan en zong uit volle borst mee: waar men de tekst even kwijt was paste er altijd wel een "Iooooo-iooo-io-io" bij. Helemaal top.

En halverwege een sms van Joëlle: we hebben er een nichtje bij, Nika!


Hiervoor: "The Police" | Hierna: "Hillsong United" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for lijn

Hmmm. De verStingde uitvoering van Don’t Stand So Close To Me had van mij niet gehoeven. Ik kende hem trouwens al. De ziel van The Police was altijd de tomeloze energie; het rauwe, en dat mis ik in deze versie. Reden ook waarom ik wel van The Police hou, en niet van Sting als solomuzikant (met uitzondering van Mad About You van The Soul Cages.

Desondanks: geweldig concert! Blij dat ik erbij was :)

lijn (URL) · 15-09-’07 11:22 · Reageer op lijn

gravatar for Annelies

Oeps, voortaan eerst verder lezen voor ik reageer. Er was al een verslag….
Ben nog steeds super jaloers op je, maar ja, ik heb inderdaad een prachtige dochter gekregen tijdens het concert ;-)
Fijn dat je genoten hebt.

Annelies ( E-mail ) · 24-09-’07 12:08 · Reageer op AnneliesVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!