Rijen, rijen rijen in een wagentje...

Zaterdag 29 September 2007 om 15:59

Vanavond gaan Rineke en ik naar het ClassicFM wensconcert, in het Amsterdamse Concertgebouw. De verleiding is groot om ons nieuwe oude autootje (een zwart Ford Fiësta'tje, stukken zuiniger dan die grote Volvo 940) te pakken. Maar één van de belangrijkste redenen om een zuiniger autootje te kopen was het milieu. Zou het openbaar vervoer niet een nóg beter alternatief zijn?

Na veel geworstel met de informatie op de site van het Concertgebouw, OV9292 en naaramsterdam.nl was ik er nog niet helemaal uit. Wat zou nou de slimste combinatieroute zijn: met de auto naar P+R Arena of juist naar P+R Olympisch Stadion, en hoe dan verder? Toen viel mijn oog op een linkje naar routeplanner.9292ov.nl. Daarmee zou de optimale combinatie van auto en OV te berekenen zijn. Ideaal!

Maar kijk nou eens naar die reistijden (klik op tot leesbaar formaat)... Ik ben graag bereid eens wat vaker de trein te nemen, maar op deze manier is het OV toch geen serieus alternatief?!


Hiervoor: "Maanlicht" | Hierna: "Achtergrond" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Joëlle Kole

Sneller zal ‘t beslist niet zijn, maar toch is het heerlijk om in de trein te zitten hoor. ;)

Joëlle Kole (URL) · 29-09-’07 16:36 · Reageer op Joëlle Kole

gravatar for Rick Jansen

Dat bedoelen ze dan met bewuste keuzes maken voor het milieu… Ook al scheelt dat 20 minuten of 40 minuten… Kies je voor het milieu of voor die vermaledijde tijd waardoor we allemaal worden opgejaagd. En straks sta je lekker in de file….

Rick Jansen ( E-mail ) · 29-09-’07 17:23 · Reageer op Rick Jansen

gravatar for Marina

Het openbaar vervoer is eigenlijk nooit een goed alternatief. Ik denk dat ik dat wel mag zeggen na inmiddels ruim zes jaar praktisch iedere werkdag in de trein te hebben gezeten.

Ik ben het met Rick Jansen eens: als ik zou weten dat ik iedere dag 20 minuten langer in de trein zou zitten en dat dat vervolgens beter is voor het milieu, dan zou ik daar hoogstwaarschijnlijk voor kiezen. Echter, ten eerste is het meestal aanzienlijk meer dan 20 minuten. Ten tweede: als je eens een afspraak hebt, heb je één zekerheid: met de trein of bus kom je in negen van de tien gevallen niet op tijd.

Marina (URL) · 01-10-’07 19:55 · Reageer op Marina

gravatar for pG

OV is voor studenten en bums! De enige echte oplossing is vermoedelijk dichterbij je huis/werk gaan werken/wonen en/of een aantal uur remote werken.

pG ( E-mail ) · 04-10-’07 13:25 · Reageer op pGVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!