Gaatjes

Vrijdag 04 April 2008 om 12:14

"Je moet goed poetsen!" Tandarts Els keek vriendelijk maar ernstig, om de boodschap te benadrukken die sowieso al goed doorgekomen was. Want Jochum had tussen alle sussende en kalmerende woorden door duidelijk 'gaatjes' opgevangen.

Die ochtend had hij zich al bedacht dat hij minder trouw had gepoetst dan de bedoeling is en was hij ter compensatie omstandig met de elektrische tandenborstel in de weer geweest om zijn gebit schoon te schrobben. Voor de spiegel in de gang, want die hangt op een hoogte waar hij goed in kan kijken. Maar ja, zo'n inhaalslag maakt de vergeten beurten niet goed...

Vier gaatjes. Drie in kiezen die toch binnenkort gewisseld worden, maar ook eentje in een kies die hij nog een tijdje nodig heeft. Hij knikte timide naar Els en nam zich heilig voor haar raad nóóit meer te vergeten. Voortaan zou hij elke dag weer twee keer poetsen.

's Avonds stopte ik 'm in bed, iets later dan normaal omdat hij nog even bij het begin van het huisbezoek van onze ouderling Geert mocht zitten. Maar nu was het echt tijd om te slapen en zonder tegenstribbelen dook hij z'n bed in. We kletsten nog wat, zongen zijn avondgebedje en ik gaf hem een welterustenkus die hij zoals altijd met een uitbundige knuffel beantwoordde. Toen ik wegliep bedacht ik me dat we vergeten waren om z'n tanden te poetsen. "Doe je dat zelf nog even?" Hij knikte trouwhartig en ik liep weer naar beneden in de vaste overtuiging dat dat - na de vermanende woorden van Els eerder die dag - zeker in orde zou komen. "En denk erom, daarna meteen weer je bed in en niet meer spelen of beneden komen!"

Nog geen vijf minuten later keek Geert verbouwereerd mijn richting uit. Als je niet beter wist zou je zweren dat ik een kat op z'n staart trapte... Voor wie niet weet hoe dat klinkt:

Error: No file or URL specified!


Dat geluid kwam uit m'n telefoon, die daarmee luidkeels kond deed van een vers ontvangen SMS-je. Met een rood hoofd verontschuldigde ik me. "Ik zal 'm meteen even op 'stil' zetten..." zei ik en spiekte en passant wie me wat te melden had. Een berichtje van Jochum, die blijkbaar vergeten was waar hij eerder die dag zijn tanden had gepoetst.

"Pap de tandeborstel is weg"


Hiervoor: "Fireflight - Unbreakable" | Hierna: "Lichtwijzer" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags:

Reisgenoten

gravatar for <span class='registered'>Marina</span>

Goed voorbeeld doet goed volgen, zeggen ze toch? (angel)

Marina (URL) · 04-04-’08 13:02 · Reageer op Marina

gravatar for <span class='registered'>Gert Jan</span>
In reactie op : Ha, maar ik had 0 gaatjes… alleen ziet hij me ‘s avonds natuurlijk niet tandenpoetsen. Of vind je dat ik te weinig SMS en moet ik het voorbeeld van m’n zoon volgen :-p Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 04-04-’08 15:40 · Reageer op Gert Jan

gravatar for <span class='registered'>Marina</span>

Ik weet dat jij geen gaatjes had, dus ga ik ervan uit dat je goed poetst. Maar voor wat betreft de communicatiemiddelen in Huize Kole denk ik dat hij net effe iets te veel naar je gekeken heeft. ;-)

Marina (URL) · 04-04-’08 16:35 · Reageer op Marina

gravatar for Mutti
In reactie op : Je bedoelt: slecht voorbeeld doet slecht volgen? Tenminste, dat was ‘t eerste dat bij mij bovenkwam. :-) En verder: wil je dat nooit, nooit, nooit meer doen!! Een jankende kat op je weblog!! De hele buurt werd er wakker van. Overal floepte het licht aan, ‘s nachts om 1 uur, omdat je vader je log las… ‘t geluid aanklikte en daarmee de honden in de stress joeg! Niet één keer, maar meerdere keren!! (devil) “‘k Wist niet dat het al zo laat is”, was z’n verweer, toen ik naar beneden stuiterde om de honden de bek te smoren.:’-D Mutti (URL) · 07-04-’08 18:38 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags:

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!