Witkwast

Zondag 05 Oktober 2008 om 20:29

Vanmiddag sloeg de kluszin toe. Niet helemaal onverwacht, want vrijdag was een gordijnroede naar beneden gekomen dus het kriebelde het hele weekend al, maar toch heviger dan in elk geval Rineke aan had zien komen.

Toen Joëlle en Kobus rond half twee naar de kerk in Houten reden was alles nog bij het oude. Letterlijk oud, want de tinten 'aarderood' en 'saffraangeel' zaten al sinds 1998 op onze muren. Een half uur later was het gros van het meubilair naar de keuken verhuisd en zag het er zo uit:

Een uurtje later waren we al kwistig met de witkwast in de weer geweest...

En nog twee uurtjes later stond alles weer op z'n plek:

Dankzij het warme kunstlicht zie je niet zo veel verschil, maar geloof me: het is wit. Gebroken wit, zei Flexa. Gebroken m'n neus, vergeleken met tien jaar oud saffraangeel is het héél wit, niks gebroken aan.

Nu zitten we in een lichtere, iets ruimer ogende woonkamer. Het Taizé-kruis is naar de eethoek verhuisd, twee gouaches van Pake Jochum Uittien hebben eindelijk de neutrale achtergrond gekregen waar ze al jaren om bedelden en het abstracte olieverf-portret dat hij ooit van mij maakte heeft nu een plekje gevonden boven de secretaire, zoals het een rechtgeaard portret betaamt - abstract of niet. Toch zijn we nog niet klaar, want de overgordijnen zitten nog in de wasmachine. En zonder gordijnen is het raam toch een beetje bloot. Uiteraard heb ik niks tegen bloot, maar in één zin met een raam vind ik het iets minder geslaagd.

Als die gordijnen eenmaal aan hun gerepareerde roede hangen zijn de kluskriebels vast weer even over. Hoewel, het plafond is opeens niet zo wit meer als het altijd leek...


Hiervoor: "Homer stemt" | Hierna: "Liefde van later" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Gebruikte Tags:

Reisgenoten

gravatar for Marina

Well done. :-)

Marina (URL) · 06-10-’08 15:08 · Reageer op Marina

gravatar for Rineke

Ach, die plotselinge invallen, kostten mij wel vier koortsblaren, het tempo lag weer GJ-hoog!

Rineke · 09-10-’08 09:51 · Reageer op RinekeVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags:

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!