Rattenvanger van Hamelen

Maandag 10 November 2008 om 15:54

Tot verbazing van mijn directe collega's ben ik, hoewel fervent Apple-gebruiker, geen fan van de iPhone. Het subtiele verschil zit in die twee woordjes: gebruiker versus fan. Apple is mijn favoriete computerplatform omdat het werkt, sterker nog: het werkt zoals je verwacht dat het werkt, soepel en zonder rare fratsen. Dat is een groot pré voor een stuk gereedschap, om niet te zeggen een onontbeerlijke eigenschap - en iets waar ik Windows nooit op heb kunnen betrappen. Linux is goed op weg, maar nog niet helemaal op dat punt aangekomen. De iPhone daarentegen is nog helemaal niet op dat punt aangekomen.

Het is een fancy ding, maar de praktische bruikbaarheid vind ik Apple onwaardig. Een smartphone moet over een aantal eigenschappen beschikken: je moet er goed mee kunnen bellen, mailen en internetten. Op al die fronten faalt de iPhone jammerlijk. Het is een prachtig multimedia device waar je in geval van nood ook nog mee kunt bellen - jammer dat ze 'm als telefoon verkopen. Marketingfoutje, kan de beste overkomen.

Behalve down-to-earth ICT-er ben ik echter ook een hopeloze romanticus, wat zich onder andere uit in een passie voor muziek en een fetish voor gadgets (ook al weer zo'n subtiel verschil). En dat weten ze bij Apple, dat ik daar een zwakke plek heb, dat kan niet anders. Ze bespelen me vakkundig, eerst via Basj's Cowbell Plus en nu weer via een tweet van Jaap Stronks, en raken me precies in die sweet spot... tot ik blind achter de fluit van de rattenvanger aanloop, naar de Apple Store. Ik bied nog enige weerstand, maar na de 'lees meer' ziet u het bewijs: ik wil geen iPhone, ik heb een iPhone nodig.


Hiervoor: "Obama: "Yes, we can."" | Hierna: "Google search met stemherkenning" | Naar de voorpagina | E-mail GJ

Reisgenoten

gravatar for Broeder

“Een smartphone moet over een aantal eigenschappen beschikken: je moet er goed mee kunnen bellen, mailen en internetten. Op al die fronten faalt de iPhone jammerlijk.” ????? … Inmiddels ben ik vier maanden de trotse bezitter van het ding en ik kan me totaal niet in je oordeel vinden! Hij belt prima, zelfs in het gehucht waar ik woon. 95% van mijn mail gaat tegenwoordig via de iphone en surfen gaat voortreffelijk dankzij de volwaardige Safari browser. Flash mis ik niet tot nauwelijks… blijkbaar bezoek ik weinig sites waar flash voor nodig is. Alle overige gadgets die erin zitten zijn leuk, maar daar is het gouden randje na 4 maanden wel vanaf (Cowbell, Band, Crash, iPint, Koi Pond, enz). Ik gebruik hem dagelijks om te bellen, te mailen, mijn agenda in bij te houden (synchronisatie met iCal), contacten bijhouden (synchronisatie met adresboek), sms-en, toetscijfers te berekenen, internetten (bladwijzers synchroniseren met Safari), twitter (twitterrific), hyves, takenlijsten (Things, kan niet meer zonder!!!), muziek luisteren, podcasts bekijken, mindmappen (iBluesky), als afstandbediening van iTunes op mijn iMac, het weer, teletekst, woordenboek, boodschappenlijst (A. maakt online boodschappenlijst en ik synchroniseer in de winkel) , Photo’s uitwisselen met andere iphonegebruikers (onzin maar wel verslavend), DOF-calculator (fotografie), zons-opkomst en ondergang (fotografie), encyclopedie (wikiamo), ….. Ik zou niet meer zonder willen … en kunnen!

Broeder · 10-11-’08 19:42 · Reageer op Broeder

gravatar for Rineke


Verder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.


Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!