Het Wassende Water

Zondag 05 April 2009 om 20:19

Ik zal u het verhaal besparen hoe we lekker gingen wandelen op De Bol en zelf in de valkuil trapten waar we de bezoekers van onze 'Bolle Cache' steeds voor waarschuwen: niet vooraf de waterstand controleren. En hoe we via een omtrekkende beweging door zompige rietvelden toch min of meer droogvoets op De Bol wisten te geraken - behalve Ilia, het mietje, die terugkeerde en bij de auto bleef. Hij miste door die halsstarrigheid een mooie wandeling en Joëlle's madeliefjeskrans, maar hoefde ook niet op blote voeten door het nog ijskoude water van de Lek terug te waden naar het vasteland.

Ik ga u dat allemaal niet vertellen, want via Twitter was het allemaal live te volgen en bovendien zullen sommige reisgenoten er ongetwijfeld nog wel in geuren en kleuren (lees: foto's van yours truly, balancerend op de natte keien, met z'n schoenen in de hand, een kostbare fotocamera en 'n smartphone aan de riem) verslag van doen.

Daarom volsta ik met een korte video van het wassende water, opdat u begrijpt dat het water ons echt overviel (werkelijk, een tsunami was er niks bij!) en dat we als ratten in de val zaten en geheel buiten onze schuld door de woeste, onvoorspelbare elementen werden overweldigd.

OK, toegegeven, we namen een bekend risico en legden het gewoon af tegen de natuur. We hadden beter moeten weten. Eerlijk gezegd: we wisten beter, want dankzij die smartphone had ik de waterstandentabel nog voor we De Bol goed en wel op waren al geraadpleegd. Ik wist dus wat ons bij terugkomst te wachten stond, maar het was gewoon leuk om te wandelen. Te leuk om niet te doen. Liever doorgaan in de wetenschap dat je natte voeten gaat halen, dan terugkeren en een wandeling in de lentezon door dit fantastische gebied laten schieten. Het was heerlijk. Met natte voeten en al.


Hiervoor: "Prunusbloesem" | Hierna: "Prunusbloesem (Bussum)" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags:

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Dom, dom, dom! Waar ken ik dat nou toch van? Anderen de weg wijzen en zelf die weg niet gaan! :-p

Maar goed, als ‘t maar leuk was! Je voeten werden wel weer droog én warm.

Mutti (URL) · 06-04-’09 13:17 · Reageer op Mutti

gravatar for Mutti

Bij de weg: Je hebt het natuurlijk wel over m’n kleinzoon! Foei, dat je hem een mietje noemt. :-( Blijkbaar was hij de enige verstandige!!

Mutti (URL) · 06-04-’09 14:10 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags:

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!