Eminence grise Donald de Marcas in MogguhRick

Woensdag 20 Mei 2009 om 00:09

Al sinds het begin van MogguhRick is het een running gag: nieuwslezer Arend Langenberg maakt er een vrolijke chaos van en het MogguhRick team (Rick van Velthuijsen, Erwin Peters en Koert Walraven) dreigt hem te vervangen door zijn 'grote rivaal' Donald de Marcas. Vanmorgen schoof de éminence grise, voor een hele generatie dé stem van 'Radio Nieuwsdienst, verzorgd door het ANP', aan bij de ochtendshow. Video na de break!


Hiervoor: "In Den Olden Bongerd - Bekendelle" | Hierna: "Ballonnen bij RijnWaarde" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags:

Reisgenoten

gravatar for terp

En Fred Emmer?

terp · 20-05-’09 00:40 · Reageer op terp

gravatar for terp

GBJ Hilterman?

terp · 20-05-’09 00:42 · Reageer op terp

gravatar for Gert Jan

Tsssk… Fred Emmer was van het NOS TV-journaal en G.B.J. Hiltermann deed een wekelijks praatje over ‘de toestand in de wereld’. Qua nieuwslezers was Donald de Marcas in mijn jeugd het mannetje van de radio ;-)

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 20-05-’09 07:24 · Reageer op Gert Jan

gravatar for Mutti

Alleen al door te lezen van de naam van GBJ voel ik me een beetje misselijk worden :-) Maar dat was ver voor jullie tijd.
Jammer dat er zoveel keet geschopt werd, waardoor de Marcas niet zo herkenbaar overkomt…

Mutti (URL) · 20-05-’09 18:35 · Reageer op Mutti

gravatar for Charley M

Tsjonge GJB. Das lang terug. Die meneer kwam wekelijks een toespraak doen op TV bij de AVRO als ik mij niet vergis. Ik dacht toen nog… wat weet die man toch veel. Later toen ik wat ouder was en ook ik een eigen mening kreeg had ik al snel door dat ondanks de zwart/wit uitzending GJB zijn verhalen wel al ‘inkleurde’.

Overigens die Donald is wel top. En ik bedoel niet alleen het filmpje (had ik nog niet gezien).

Charley M · 20-05-’09 21:46 · Reageer op Charley M · Lees de reactie van Mutti

gravatar for Mutti
In reactie op Charley M: Die GJB was er al toen ik een kind was, en da’s al meer dan 50 jaar geleden. Maar toen was hij op zondagmiddag, meteen na het nieuws van 1 uur, op de radio. Dat was toen nog niemand ooit van televisie had gehoord. En zelfs mijn streng christelijke pa, van wie we op zondag niet naar de radio mochten luisteren, omdat je dan mensen voor je liet werken, luister naar hem… ondanks dat hij, ook toen al, bij de Avro was. Mutti (URL) · 22-05-’09 22:42 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags:

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!