Ballonnen bij RijnWaarde

Donderdag 21 Mei 2009 om 15:35

Na de Celtic Praise op Hemelvaartsdag laten de RijnKids van RijnWaarde ballonnen los.

Vanmorgen bezochten we de 'Celtic Praise' in RijnWaarde. RijnWaarde voelt als ons tweede kerkelijk thuis: het warme welkom, al die mensen die je bij je naam noemen, merkbaar blij zijn dat je met ze meeviert en oprecht benieuwd zijn hoe het met je gaat - zo hoort Gods gemeente te zijn, voor mijn gevoel.

De viering zat vol Keltische invloeden. Voorganger Richard Roest verruilde af en toe zijn Rickenbacker bass voor een Ierse tin-whistle en bij de liedkeuze en de gebeden werd geput uit de rijke traditie van het Keltisch Christendom, naast de meer vertrouwde opwekkingsliederen. Na afloop lieten de RijnKids ballonnen met kaartjes los zodat we de viering, net als ooit de discipelen, naar de lucht starend afsloten.

RijnWaarde zegt het zelf zo: "Voor veel mensen is het beeld van de traditionele kerk: een gesloten cultuur met metershoge drempels. Een ontoegankelijk huis waarin alleen insiders zich thuis en begrepen voelen. RijnWaarde wil dit gevoel doorbreken en bij mensen de schroom overwinnen om over die drempel te komen. De deur staat wagenwijd open voor iedereen. Je mag je echt welkom weten, wie en wat je ook bent." En da's dus geen marketing, maar echt waar. Kijk voor meer informatie op www.rijnwaarde.nl.


Hiervoor: "Eminence grise Donald de Marcas in MogguhRick" | Hierna: "Gerben en Joelle bij MogguhRick" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags: , ,

Reisgenoten

gravatar for Mutti

En toch… Geen engelen gezien die zeiden: wat staat gij daar en ziet op naar de hemel?

Mutti (URL) · 22-05-’09 13:10 · Reageer op Mutti · Lees de reactie van Gert Jan

gravatar for Gert Jan
In reactie op Mutti: Het was net ietsje anders allemaal. Engelen genoeg, maar die boden ons gewoon koffie aan… En ook de volgorde was verkeerd om: Lukas zegt dat de discipelen ná de hemelvaart ‘voortdurend in de tempel waren en God loofden’, terwijl wij dat in de Celtic Praise vóór de ballonnen uit deden.

Desondanks: een prachtige dag :-)

Gert Jan ( E-mail ) (URL) · 22-05-’09 19:32 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!