Marike Jager (of: het alfamannetje)

Zondag 31 Mei 2009 om 18:56

Marike Jager

Eigenlijk had ik het er te druk voor. U moet weten, eerder deze week lazerde een la uit de secretaire in onze woonkamer. Ik had me graag anders uitgedrukt, maar de waarheid is nu eenmaal dat het dermate gewelddadig, desastreus en definitief was dat 'lazeren' de lading het beste dekt. Tegen zoveel geweld is mijn geliefde niet opgewassen: dan moet er een Man aan te pas komen.

Die la had in mijn wereld echter geen prioriteit. Ik was met baby's bezig - ruim 12.000 baby's, waaruit een jury deze week de Baby van het Jaar gaat kiezen. Daar sta je dan als stoere man... "Die la komt straks wel schat, ik heb m'n hoofd nu vol met baby's!" Na een paar dagen begon Rineke ogenschijnlijk achteloos maar onophoudelijk 'Het regent mannen' te zingen. De nauwelijks verholen boodschap was onmiskenbaar: geen hand vol maar een land lucht vol, ik moest aan de slag om mijn positie als man hier in huis te verdedigen.

Gelukkig kreeg ik een Briljante Ingeving ™. IKEA, de enige winkel waar je als man op subtiele wijze je onmisbaarheid als Man des Huizes kunt claimen: al die meubels staan wel mooi te pronken in de catalogus, maar om ze van het platte vlak (op papier of in karton) te transformeren tot een bruikbaar 3D-object heb je een man nodig. Met zoveel bevestiging van mijn masculiniteit weet ik niet om te gaan. Ik word een wandelend testosteronbommetje. Met een pinpas.

Dus kochten we niet één, maar vier kasten. Ruim zevenentwintig strekkende meter opbergruimte. De hele woonkamer vernieuwd. Dit weekend bestond daardoor uit kasten uitruimen, oude kast de kamer uit, nieuwe kast in elkaar zetten (samen met Ilia was dat in no-time gepiept) en kast inruimen (en dat kost dan weer sloten tijd). En daar tussendoor: Marike.

Want vanmiddag kneep ik er even tussenuit. De kasten waren nog lang niet ingeruimd, maar ik was wel ont-zet-tend toe aan een break. En in het Utrechtse Wilhelminapark speelde Marike Jager! Vaste lezers van KQ kennen haar al: Marike komt vaker voorbij op dit weblog (terzijde, heeft u deze video al gezien? En Marike's nieuwe videoclip van 'Honey Honey'?). Als ik de kans zie om Neêrlands beste singer-songwriter live te zien grijp ik die. Het werd een prachtige gig, vanmiddag in Utrecht, in een heel relaxte sfeer, met alles wat Marike zo bijzonder maakt. Een weergaloze stem, mooie melodieën, een ontzettend charmante vrouw. En, voor de foto's niet onbelangrijk, ook een hele mooie vrouw.

Terwijl ik de foto's van Marike aan het sorteren en uploaden ben kijkt Rineke mee op het scherm van de laptop. "Jij altijd met die mooie vrouwen van je..." moppert ze. Denk nu niet dat ik aan de lopende band fotomodellen voor de lens krijg - een paar weken geleden kreeg ik bij hoge uitzondering de kans Marina te fotograferen voor de Viva en ja, dat is nu eenmaal een prachtige vrouw. Verder loopt het erg los met 'die mooie vrouwen van mij': de liefste daarvan zit op de bank, te genieten van de nieuwe kasten. Maar dat zeg ik niet. Normaal zou ik dat wél hebben gezegd, maar nu ben ik stoer en erg mannelijk. Dus zeg ik: "Ja, mooi zijn ze hé!" En Rineke zwijgt en knikt slechts bevestigend.

Ergo: mijn positie als alfamannetje is weer even veilig. Operatie geslaagd. Nu nog de kasten inruimen...

Meer foto's van Marike Jager in het Wilhelminapark vindt u hier.


Hiervoor: "Trompe l'oeil" | Hierna: "Nacht van Gebed bij de Nomaden" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags: , ,

Reisgenoten

gravatar for Rineke

Nu de kasten staan, moet je dan maar even bewijzen hoe je met de feminiene zijde van jezelf in contact bent en de kasten verder inruimen.

Rineke · 31-05-’09 20:08 · Reageer op Rineke

gravatar for Kuikentje

grijns
ik hou wel van dit soort echtelijk geharrewar dat dan op weblogs wordt uitgevochten ;-)
Go Rineke, Go!

Kuikentje (URL) · 04-06-’09 08:02 · Reageer op KuikentjeVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!