Kerst 2009 met RijnWaarde

Zaterdag 26 December 2009 om 16:17

Een paar weken geleden hebben Rineke en ik een stap gezet waar we al lang over nadachten, maar die we steeds uitstelden. We zijn overgegaan van de Jeruzalemkerk, waar we ons erg thuisvoelen, naar RijnWaarde - waar we ons óók thuisvoelen. Dit voorjaar besloten we de sprong te nemen en na een hartelijk afscheid met warme, lieve woorden (audio verderop, inclusief een ter plekke geïmproviseerd dankwoord) schoven we vorige week voor het eerst als verse leden aan bij Rijnwaarde.

RijnWaarde is (na Nieuwegein en Houten) de derde gemeente die ontstaat vanuit de Jeruzalemkerk. Het is een kleinere gemeenschap van zo'n 200 leden met een heel andere samenstelling dan de Jeruzalemkerk: ongeveer éénderde is recent tot geloof gekomen en éénderde is onder de achttien. Dat heeft veel te maken met de omgeving (de Vinexwijk Leidsche Rijn), maar ook met de duidelijke visie van de gemeente om een hechte gemeenschap te vormen met oog voor elkaar én oog voor de naaste omgeving, en de bijbehorende keuze alle activiteiten daarop af te stemmen.

Op Kerstavond organiseert de gemeente traditioneel (hoe snel gaat dat - zo'n jonge club en nu al tradities...) Candlelight Christmas, dit keer met een jazzy tintje. En op Kerstmorgen vierden we de geboorte van Christus in een feestelijke dienst met een kerstspel door de kids. Drie zangeressen (waaronder Rineke) leidden de samenzang, Bas (ook ex-Jeruzalemkerk) speelde gitaar, ondergetekende zat achter het keyboard en onverwachts plugde voorganger Richard zijn basgitaar in. Een klein feestje, al denkt een enkele meer traditioneel ingestelde oudere jongere daar anders over... ;-)

Audio: afscheid van RijnWaarders in de Jeruzalemkerk

Download AfscheidRijnwaardeJeruzalemkerk.mp3.

"AfscheidRijnwaardeJeruzalemkerk" speelt.

Plaatjes


Hiervoor: "Winter in Naarden en Nieuwegein" | Hierna: "Piece of cake" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags: , , ,

Reisgenoten

gravatar for Mutti

Eén woord uit het toespraakje van Mark trof me… Namelijk: het altijd beschikbaar zijn. Hebben wij je misschien geleerd, maar wij weten inmiddels dat ook dat een valkuil kan zijn. Indachtig de valkuilen waar je het zelf over had.

Mutti (URL) · 28-12-’09 23:07 · Reageer op MuttiVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!