MyRadio (een echte update)

Woensdag 29 Februari 2012 om 19:53

Eindelijk mag ik u een inkijkje geven in waar ik het afgelopen jaar als 'research & development' man mee bezig ben geweest. Eerst als onderzoekstraject, maar sinds Charley en ik eind augustus groen licht kregen op m'n functionele ontwerp ook als ontwikkeltraject. MyRadio.

MyRadio is gebouwd in het diepste geheim, want de radiomarkt is een hele competitieve markt en tegelijk een klein wereldje waar iedereen bij elkaar over de vloer komt - zo niet zakelijk, dan wel privé. Daarom kregen alleen diegenen die er voor de uitoefening van hun functie kennis van moesten hebben, of wiens kennis noodzakelijk was voor het project, een minimale briefing. Het tienkoppige team stelde ik deels samen uit oude vertrouwde collega's op spilfuncties (Peter Tunderman als systeemarchitect, Marc Lubbers als graphic designer), deels uit externe specialisten en twee van m'n directe collega's van Charley's Interactive Media afdeling.

Alle andere collega's wisten niet meer dan dat er een kudde wizzkids op de bovenste verdieping was neergestreken die met 'het project van Gert Jan' bezig was. Voor vragen werden ze door m'n teamleden steevast naar mij doorverwezen en mijn antwoord was consequent 'geen commentaar'. We hebben hun geduld zwaar op de proef gesteld, maar donderdag mochten we het zwijgen dan eindelijk doorbreken. 's Morgens hebben we eerst een presentatie voor de collega's gegeven, 's middags in Pakhuis De Zwijger een presentatie voor mediabureaus en adverteerders - en nu mag ik u ook bijpraten.

Dus... wat is dat, MyRadio? Echte radio, dat om te beginnen. Maar nog veel meer.

MyRadio is gebouwd op vier pijlers. Radiobeleving, personalisatie, interactief en sociaal. Alle vier zijn ze belangrijk, maar de radiobeleving is toch wel een bijzonder belangrijke.

Radiobeleving, dat betekent een ‘knop om en klaar’ gebruiksgemak. Je hoeft als luisteraar niet naar een database met 15 miljoen tracks te staren en je af te vragen wat je nu eigenlijk wil beluisteren, maar je wordt direct geëntertaind met een perfect op jouw persoonlijke muzieksmaak afgestemd radiostation.

Die combinatie, daarmee onderscheidt MyRadio zich van zowel de huidige radiostations als online streaming services.

Voor het hele verhaal verwijs ik u graag naar onderstaande video. Na een introductie van pak 'm beet een minuut of tien door onze nieuwe CEO Philip Alberdingk Thijm start de demo van MyRadio.

JW Player goes here

De overige delen van de SRG Live Update Preview zijn te vinden op skyradiogroup.nl

Ten slotte een paar foto's van Jos Klijn (ook al zo'n oude vertrouwde collega):


Hiervoor: "Een update (van niks)" | Hierna: "Gioberney" | Naar de voorpagina | E-mail Gert Jan

Gebruikte Tags: , , , , ,

Reisgenoten

gravatar for Jelle-Jan

Gaaf! Lijkt me een waanzinnig mooi project om aan te werken. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat :)

Jelle-Jan (URL) · 02-03-’12 09:59 · Reageer op Jelle-Jan

gravatar for Egbert

Lijkt me helemaal geweldig…
Ik ben erg benieuwd!

Egbert · 05-03-’12 11:27 · Reageer op Egbert

gravatar for Egbert

Is er al een datum bekend wanneer het gaat starten?
Ik zie nu alleen een login…
Of worden er nog testers gezocht? ;-)

Egbert · 04-05-’12 16:05 · Reageer op Egbert

gravatar for Rob

Geweldig idee en ik ben echt benieuwd naar het functioneren in de praktijk. Hopelijk is er wel een ruimer en gevarieerder aanbod van muziek dan wat er normaliter door SRG wordt aangeboden

Rob · 19-06-’12 08:45 · Reageer op Rob

gravatar for Sjaak

Vandaag kennis gemaakt met MyRadio in beta, wat een leuk initiatief. Het lukt me echter niet om de losse player werkend te krijgen. Ik gebruik een iMac met de laatste versie OSX Mountain Lion. Is daar een hint voor te geven ?

Sjaak · 31-07-’12 16:12 · Reageer op Sjaak

gravatar for Gert Jan

@Sjaak Als het een schone Mountain Lion install is, zul je waarschijnlijk het Adobe Air framework missen. http://get.adobe.com/air/

Gert Jan · 31-07-’12 16:15 · Reageer op Gert JanVerder lezen?

Klik op een van onderstaande 'tags' (indien aanwezig) om snel andere artikelen over dat onderwerp op KolesQueeste te vinden.

Gebruikte Tags: , , , , ,

Gebruik de interne zoekmachine om KolesQueeste te doorzoeken:


Gebruik Google om KolesQueeste of de rest van het Internet te doorzoeken:

Reageer

Word even een reisgenoot en geef uw reactie:

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Geautomatiseerde spam is een plaag, beantwoord daarom deze simpele vraag.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

P.S. Wil je een eigen plaatje naast je reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com!