Bot nieuwe minister van BuZa

Dinsdag 30 September 2003 om 18:10

Minister-president Balkenende heeft vanochtend dr. B.R. Bot gevraagd per 3 december aan te treden als minister van Buitenlandse Zaken. Bot heeft daarop 'met zeer veel enthousiasme 'ja' gezegd', aldus een communique van de regering. Dr. Bot heeft een indrukwekkende staat van dienst: vanaf 1963 tot aan zijn pensioen in 2002 was hij als diplomaat in Buitenlandse Dienst achtereenvolgens gestationeerd bij de EG, in Argentinië, Duitsland en bij de NATO, waarna hij ambassadeur werd in Ankara. Vervolgens vervulde hij een positie als Secretaris-Generaal op BuZa en ten slotte vertegenwoordigde hij tien jaar lang Nederland bij de EU. Afgaand op zijn CV lijkt hij een solide keuze.
CURRICULUM VITAE Dr. Bernard Rudolf Bot

Paus ernstig ziek

Dinsdag 30 September 2003 om 17:10

Kardinaal Joseph Ratzinger heeft in een interview in het Duitse weekblad Bunte alle gelovigen opgeroepen te bidden voor de Paus. De gezondheid van Johannes Paulus II holt achteruit.
Guardian Unlimited

Nogmaals Clark

Dinsdag 30 September 2003 om 16:41

Tot mijn verrassing is een van de redacteuren van Clark's Blog Team Cameron Barrett. Ik ken Cam al jaren in een andere functie, namelijk als 'ListMom' van de CMS-list (een high-volume discussielijst voor content management professionals). It's a small world...
Wesley Clark - Official Blog

Linken

Dinsdag 30 September 2003 om 16:21

Links houden de gemoederen danig bezig. Na Endemol's Sterrenbeurs linkverbod en Edward Breedvelds aanvaring met de Makro over een deeplink, schrijft Dave Winer een essay over links voor BloggerCon. Hij breekt overigens zijn eigen regels door aan het einde van het essay niet te linken naar een geciteerde bron. Voor wie echt diep wil graven: eind vorig jaar heeft Deborah Lakerveld een uitstekende scriptie geschreven over 'Verboden links' (pdf) vanuit privaatrechtelijk perspectief.
Zo, ik ben even uitgelinkt - en u kunt weer vooruit met lezen ;-)

Clark en de snelheid van het licht

Dinsdag 30 September 2003 om 12:25

"I still believe in e=mc², but I can't believe that in all of human history, we'll never ever be able to go beyond the speed of light to reach where we want to go. I happen to believe that mankind can do it." Opvallende uitspraak van deze man, die vele geheime militaire experimenten moet kennen.
Wired News

Registratie: overgeleverd aan de wolven

Dinsdag 30 September 2003 om 11:52

Zondagmiddag zagen we vanaf de Ring Utrecht grote rookwolken boven het industriegebied aan de Noordersluis, zo ongeveer waar onze autodealer Dirk Knopper is gevestigd. De politieafzettingen deden een grote brand vermoeden. Toen we een paar uur later terugreden was de rust weergekeerd. Nieuwsgierig surfde ik vanmorgen naar de regio pagina van Wegenerochter het 'Utrechts Nieuwsblad'. Daar stonden slechts een paar regeltjes over een afgesloten brug vanwege een brand, met een 'lees meer' linkje. U weet wel, zo eentje:

Zondag - rustdag

Zondag 28 September 2003 om 21:25

Vanmorgen is Roan gedoopt, zoon van Mark-Jörg en Annelies. Het was een mooie dienst, maar wel in Meppel, zodat we om acht uur de deur uit moesten om op tijd in de kerk te kunnen zijn. De liturgie was aansprekend en doordacht opgezet, met veel aandacht voor de doop. Wij kennen dat niet zo: de doop is in onze gemeente wel een feestelijk moment, maar een relatief klein onderdeel van de dienst. Ook om puur praktische redenen: dit jaar zijn er al meer dan twintig kinderen geboren...

Sterrenbeurs

Zaterdag 27 September 2003 om 15:46

Het rommelt achter de schermen van de Sterrenbeurs, dat was wel duidelijk. Adam Curry geeft op zijn weblog zijn versie van het geheel. Ik kan niet beoordelen of het de waarheid, de gehele waarheid en niets dan de waarheid is. Slechts twee opmerkingen daarom van mijn kant: ik herken de door Adam beschreven bedrijfscultuur, en ik moet hem in elk geval gelijk geven wat betreft zijn eerdere voorspelling dat weblogs een opvallende en belangrijke rol in de Sterrenbeurs-soap spelen. Of eigenlijk: in heel medialand. Waarbij mijn inschatting is, dat dit slechts een klein voorproefje is van de impact die weblogs gaan hebben op grote delen van de samenleving.

Weblogs zullen de wereld niet veranderen. Maar ze zullen wel grote invloed hebben op de nieuwsgaring en het communicatielandschap, en zo een stempel op het tijdsgewricht zetten. Als elk succesvol communicatiemiddel zullen 'We-Media' strategisch worden ingezet: door organisaties, bedrijven, presidentskandidaten, IT-ers... Een kakofonie van stemmen. Zoals ik al eerder schreef, zal het daarbij aankomen op het 'beproeven der geesten': een vaardigheid waarin we met z'n allen nog wel wat groei kunnen gebruiken. Grappig detail is dat die mijmering destijds ook werd getriggerd door een posting van Adam Curry.

Robert Palmer (54) overleden

Vrijdag 26 September 2003 om 15:15

Robert Palmer, de Engelse gentleman-rocker (bekend van 'Can We Still Be Friends' en 'Addicted To Love') is in Parijs overleden aan een hartaanval.
CNN.com

Eolas 'update'

Donderdag 25 September 2003 om 17:48

Steeds meer partijen zien de grote impact van het Eolas-arrest op het Internet 'as we know it'.
CNet: Eolas case shakes up software rivalries

Vignette koopt Intraspect

Donderdag 25 September 2003 om 12:03

In navolging van Interwoven (die voor $171 miljoen collaboratiesoftware koploper iManage kocht) wil Vignette nu Intraspect overnemen. Intraspect, een Engels bedrijf met een indrukwekkende klantenlijst (o.a. Barclays GI, J.P. Morgan Chase en Reed Elsevier), kwam in augustus nog in het nieuws vanwege de nieuwe samenwerking met BEA Systems. Bij die gelegenheid werd Intraspects collaboratiesoftware toegevoegd aan de Weblogic 8.1 suite. Vignette betaalt slechts $20 miljoen voor Intraspect: 50% cash, de rest aandelen.
Vignette to Acquire Collaboration Leader Intraspect Software, Inc.

EU parlement en patenten

Woensdag 24 September 2003 om 17:21

"In its plenary vote on 23rd of September, the European Parliament approved the proposed directive on "patentability of computer-implemented inventions" with amendments that clearly restate the non-patentability of programming and business logic, and uphold freedom of publication and interoperation."
Een paar loze dreigementen en de EU is overstag: we krijgen hier ook softwarepatenten. Een paar scherpe kantjes zijn eraf gehaald, dat wel. Toch blijft het een slechte zaak, waardoor de softwareontwikkelaars (met name in het OpenSource domein) grote schade zullen oplopen. Een overwinning voor de (veelal Amerikaanse) softwaregiganten, die met een krachtige lobby Bolkestein en de zijnen voor hun karretje hebben gekregen. Wie vertegenwoordigen die Europarlementariërs ook alweer? Money talks, Bolkje walks. Anyway, could be worse, could be raining.
EU Parliament Votes for Real Limits on Patentability

KPN biedt scholen gratis breedband

Dinsdag 23 September 2003 om 16:31

Het 'vaste winkelnering' contract van OCenW met NL-Tree werd per 1 januari aanstaande opengebroken, om de concurrentie te bevorderen. Dat werkt: KPN biedt scholen nu gratis Internet aan. Daar zal de concurrentie blij mee zijn ;). Ik wel, overigens: nu houden scholen geld over om te investeren in ICT en een CMS.
KPN aanbod

Regenboog

Dinsdag 23 September 2003 om 11:37

Vanmorgen vroeg sierde een dubbele regenboog de hemel. Een regenboog raakt me altijd weer: niet alleen als een prachtig natuurverschijnsel, maar ook als een herinnering aan het verhaal van de zondvloed, en Gods belofte van trouw aan de mensheid. De Joden zeggen een kort gebed als ze een regenboog zien: "Baruch Atah Adonai Eloheinu Melech ha'olam oseh ma'aseh vereshit", vrij vertaald: "Ik prijs U, Eeuwige God, koning van het heelal, die alles schiep". Amen to that!

VS vs. de wereld

Maandag 22 September 2003 om 12:14

De nieuwe Democratische presidentskandidaat, Wesley Clark, heeft volgens een Newsweek peiling reeds in de eerste drie dagen van zijn campagne alle competitie achter zich gelaten. Zelfs Howard Dean en Joe Lieberman (elk 12%) legden het af tegen de 4-sterren generaal in ruste, die 14% van het Democraten electoraat voor zich won. Zijn populariteit heeft hij deels te danken aan zijn eigen kwaliteiten, deels aan de groeiende ontevredenheid over Bush. Heel opvallend is het verschil tussen de peiling die Newsweek eind vorige week hield en een MSNBC schaduwpeiling. Zou het Amerikaanse online publiek nu zoveel weldenkender zijn dan het niet-online publiek, of schuilt het verschil vooral in het feit dat iedere online wereldburger aan de MSNBC poll kan deelnemen, terwijl Newsweek uitsluitend Amerikanen bevroeg? Met name de laatste vraag is in dat opzicht een indicator. In Europa is Clark bekend (en gewaardeerd) vanwege Operation Allied Force in Kosovo, terwijl de gemiddelde Amerikaan geen idee heeft waar dat over gaat: 45% van de Newsweek respondenten had nog nooit van Wesley Clark gehoord.

Trouw & de Miljoenennota

Zaterdag 20 September 2003 om 12:35

Trouw biedt twee commentaarlijnen: eentje via een nieuwe A4-krant (pdf) over de verzorgingsstaat, eentje via de reacties van het TrouwKabinet.
TrouwKabinet reageert op de Miljoenennota

Isabel(le)

Vrijdag 19 September 2003 om 16:47

Wervelstorm Isabel, gefotografeerd vanuit het International Space Station (via Dave Winer). Klik op onderstaande link voor meer foto's.
Space Station Crew Photographs of Hurricane Isabel

Microsoft email? Virus!

Vrijdag 19 September 2003 om 11:02

Vanochtend drie zes mailtjes in de mailbox die zich voordeden als 'security bulletins' van Microsoft, met patches als bijlage, maar die in werkelijkheid W32.Swen-virusmailtjes waren. Microsoft stuurt echter nooit patches via email en bovendien bleek uit de headers duidelijk dat Microsoft niet de afzender was: iets te doorzichtig allemaal. Dessalniettemin een aardige poging, waar veel gebruikers met open ogen in zullen trappen. U niet meer, want u bent nu gewaarschuwd.
Virusalert.nl

Internetjournalistiek: niche-uitgevers winnen terrein

Donderdag 18 September 2003 om 17:14

Erik van Heeswijk beschrijft in 'de digitale journalist' de stand van de internetjournalistiek in Nederland, en geeft en passant de richtingen aan waarin hij denkt dat deze zich zal ontwikkelen. Interessant om te lezen, en ook boeiend om zijn visie naast de bijdragen van Ren de Vree en Arthur Graaff aan dit weblog te leggen. Vooral zijn observatie dat de markt verschuift van een meer gecentraliseerde benadering met voornamelijk algemeen nieuws, naar sterker gesegmenteerde niches, vind ik heel herkenbaar. Die ontwikkeling is overigens niet nieuw: toen ik eind jaren negentig bij World Online betrokken was bij de consumentenportals werd daar al nagedacht over 'vertical portals' oftewel vortals. Kenmerkend voor die vortals was de diepe, smalle opzet (diepgravende, gespecialiseerde sites over een specifiek en duidelijk afgebakend onderwerp) in tegenstelling tot de brede en ondiepe benadering van de portal. Wat mij betreft zijn de beste en meest bruikbare weblogs exponenten van deze school. (via de Internetjournalist)
De Digitale Journalist

Ontbijtgast

Donderdag 18 September 2003 om 11:00


Vanmorgen aan het ontbijt (lekker in de tuin) zag ik het grote web dat ons vijvertje half overspant glinsteren in het zonlicht. Het web had ik al eerder bewonderd, maar de spin bleef steeds zorgvuldig buiten beeld. Met een plantenspuit heb ik het web vochtig gemaakt. De trilling deed de spin met een noodvaartje naar het midden van het web sprinten, waar hij vervolgens even gewillig bleef poseren. Lekker in het zonnetje, wachtend op zijn ontbijt.

Clark ziet de kracht van Internetcommunities

Woensdag 17 September 2003 om 15:14

In een persoonlijke videoboodschap aan de mensen achter de 'draft-websites' zei Clark: "I don't think, as i said, there has been anything this powerful in a long, long time in American politics."
Clark (video/quicktime Object)

Alternatieve begroting

Woensdag 17 September 2003 om 13:58

GroenLinks komt met een tegenbegroting, gebaseerd op cijfers uit augustus 2003 van het Internationale Monetaire Fonds. Het IMF schetst een veel rooskleuriger beeld van de Nederlandse economie dan het CPB. Nog even los van de keuzes die GroenLinks in dit document maakt (die deels niet mijn keuzes zijn) is het in elk geval goed te lezen dat er iets te kiezen valt. De schijn van onvermijdelijkheid die de regering over haar pakket maatregelen uitroept blijkt klinkklare onzin. En dat geeft de burger weer moed.
GroenLinks tegenbegroting 2004 voorlopige versie 9/8-2003

Presidentsverkiezingen VS

Woensdag 17 September 2003 om 12:45

Markos Moulitsas Zuniga (a.k.a. Kos) is technical consultant voor Howard Dean's campagne. Zijn eerste stap in de politieke arena was echter de website draftclark.com, een site die beoogde een community te bouwen die Wesley Clark moest overtuigen in de race voor het presidentschap te stappen, en meteen fondsen te werven voor zijn campagne. Clark twijfelde echter te lang, waarna Dean's campagneleider Joe Trippi Moulitsas overhaalde om voor Dean te komen werken. Moulitsas' ideeën pasten uitstekend bij Deans strategie en imago: in recordtijd brachten ze met behulp van Internet een grote menigte in het geweer, ondertussen de andere democratische kandidaten links en rechts passerend.

Wesley Clark

Woensdag 17 September 2003 om 08:47

Oud NAVO Supreme Allied Commander Europe, General Wesley K. Clark, is de tiende Democratische presidentskandidaat. De fans van de (tot nu toe a-politieke) generaal in ruste hebben vele websites opgetuigd om hem zo ver te krijgen. Google

Balkenende II

Dinsdag 16 September 2003 om 16:16

Of: de teloorgang van de sociale zekerheid. "Toegankelijk, solidair, doelmatig en betaalbaar. Dit zijn en blijven de uitgangspunten van ons zorgstelsel." Al lezende in de brochure 'Hoofdpunten van het regeringsbeleid' (pdf) bekroop me steeds meer het gevoel dat er iets niet klopte. Toen ik bij voornoemde volzin was aangekomen, wist ik het zeker. Ik leef in het verkeerde land! Balkenende leeft in Nederland, ik leef ergens anders. Waar de grens precies loopt is mij nog niet duidelijk, maar er kan geen twijfel meer over bestaan: waar hij is wil ik ook zijn. Proef die woorden eens: Toegankelijk, solidair, doelmatig en betaalbaar. Mjam.

Troonrede

Dinsdag 16 September 2003 om 13:48

2617 woorden onderverdeeld over 180 zinnen, met een Flesch Reading Ease score van 24 (!). De FRE is een schaal van 0-100: wie lager dan 30 scoort praat over de hoofden van het publiek heen. Juist bij een 'slecht nieuws gesprek' zou je dat niet moeten willen.

Veel erger vind ik echter dat de rede ritselt van de passieve werkwoordconstructies. U weet wel: 'moeten worden' en zo. Wie de actieve, handelende partij is blijft bij zulke passieve constructies vaak onduidelijk - in elk geval is het niet degene die de zin in de mond neemt. De actieve werkwoordconstructies in de troonrede gaan vooral over het vertrouwen dat de regering uitspreekt in de zelfredzaamheid van het volk. We zullen het zelf moeten doen; van deze regering valt weinig te verwachten.
Troonrede

Jacques Brel

Dinsdag 16 September 2003 om 10:23

Het is weer bijna herfst, tijd voor Jacques Brel. Uit mijn conservatoriumjaren heb ik een paar helden overgehouden, en in de categorie Chansonniers staat Jacques Brel daar op eenzame hoogte. Sfeer, tekst, dictie, muzikaliteit - het is allemaal van grote klasse. Daarvan getuigen ook de recent herontdekte opnamen die de VPRO in 1964, op het hoogtepunt van Brel's muzikale carriere, maakte van zijn optreden in het Bergense kunstcafé "Het huis met de pilaren". De VPRO betaalde voor het concert, maar het café had bedongen dat de gasten verplicht een exclusief diner geserveerd kregen tijdens het concert. Brel was allerminst gelukkig met die ambiance: 'Ik ben geen kroegzanger, dat ben ik al jaren niet meer. Ik hoor in een zaal te staan, en dan halen ze me hier in de provincie om in zo'n kuttent voor dove ouwe taarten op te treden.'

Nu ook fatal crashes op je mobieltje!

Maandag 15 September 2003 om 17:57

Microsoft vertelt het met trots: samen met Motorola, AT&T en Ornage lanceren ze de eerste GSM met het Windows Mobile besturingssysteem. Oh boy...
Microsoft Press Center

Startzondag

Maandag 15 September 2003 om 10:49

Dit weekend simpelweg geen tijd gevonden om te loggen: alle tijd ging zitten in de (voorbereidingen voor de) startzondag, de uitgebreide kerkdienst waarmee traditioneel het nieuwe seizoen wordt ingeluid. Het werd een volle Avondmaalsdienst van bijna twee uur met Dick op het orgel en een ad-hoc muziekgroep (Leo, Janneke en Joëlle zang, Jonathan op zang en gitaar, Bas op trompet en gitaar, Ilia op bongo's, Jacob op celllo en ondergetekende op piano en gitaar) voor de Opwekkingsliederen. Na afloop stonden buiten in het zonnetje op het plein feestelijk versierde kraampjes met taarten, cakes en koekjes in alle soorten en maten. Veel informatie over alle activiteiten en veel ludieke aandachttrekkers. Wat ik u niet wil onthouden: onze predikant, Mark Janssens, liet zich overhalen om een 'catchline' te rappen voor de kindernevendienst. Kewl! :)

Tiscali UDP

Vrijdag 12 September 2003 om 15:26

Als reactie op de dreigende UDP (Usenet Death Penalty) heeft Tiscali besloten de grootste spam-bron, de Tiscali Gratis abonnees, met onmiddelijke ingang de mogelijkheid tot posten te ontnemen. Althans - zo meldt een nog onbevestigde posting in nl.internet.misbruik.

10 jaar internetjournalistiek III

Vrijdag 12 September 2003 om 14:32

Het tweede deel van het OJR tweeluik is online: ditmaal bijdragen van o.a. Christopher Barr (o.a. CNet en ZDNet), Merrill Brown (o.a. Time Inc. MSNBC en Real) en Scott Rosenberg (Salon.com). Heel opvallend vind ik ditmaal de antwoorden op de vraag naar de "ideal experience with online news and information": zowel 'mijn' nntprss-tooltje als Adam Curry's gepersonaliseerde loglezer worden als droomervaring gezien. Wake up! ;) Graag verwijs ik u nog naar het eerste deel van dit tweeluik en de reacties van Ren de Vree en Arthur Graaff, aan wie ik de vragen uit de OJR voorlegde. Binnenkort hoop ik u ook de antwoorden van Peter Olsthoorn voor te leggen.
OJR artikel

Johnny Cash overleden

Vrijdag 12 September 2003 om 12:20

Countryrock- en Folklegende Johnny Cash (71) is in Nashville overleden.
Yahoo

De laatste flashmob...

Vrijdag 12 September 2003 om 12:06

De geplande laatste FlashMob in Manhattan liep voor de verandering uit op een verrassing voor de organisatie. Die vond dat overigens prima, want was dat niet waar het fenomeen FlashMob om begonnen was?

Menselijk navigatiesysteem

Donderdag 11 September 2003 om 12:18

Dat vrouwen en mannen anders navigeren, wisten we al een paar jaar (pdf). De een onthoudt richtingen, de ander vooral herkenningspunten. Onderzoekers hebben nu ontdekt hoe dat precies werkt.
Reuters

24

Donderdag 11 September 2003 om 11:20

De tweede serie is van start. Topkwaliteit! In de VS zijn ze eind oktober toe aan de derde serie. Via internet is eenvoudig te achterhalen wat de verhaallijn is, maar da's niet leuk. Ik beperk me daarom tot een voorkennis-tip die vooral IT-ers zal aanspreken: Alle 'good guys' werken met een Mac: de verrader gebruikt als enige een Windows machine... Over het realiteitsgehalte van de serie zal ik verder geen uitspraak doen ;)
Yorin: 24

11 September

Donderdag 11 September 2003 om 09:55

Klik groot - september 2000


Klik groot - september 2001


Klik groot - oktober 2001


Klik groot - september 2002

Space Imaging :: One Year Viewed From Space

CERT waarschuwt: nieuw lek in Windows

Donderdag 11 September 2003 om 08:55

Het gat in de Remote Procedure Call interface voor het Distributed Component Object Model (u weet wel, die achterdeur waardoor de Blaster worm in juli en augustus honderdduizenden computers spontaan liet afsluiten) blijkt niet afdoende gedicht. Kwaadwillenden kunnen uw PC (met NT4, 2000, XP of Windows Server 2003) op afstand overnemen, en Windows 2000 systemen kunnen via dit lek voor DOS-attacks worden ingezet. Microsoft heeft een nieuwe patch uitgebracht. Snelle actie is geboden. Think Different! ;)
CERT Advisory

De button van nu

Woensdag 10 September 2003 om 16:57

Kent u 'm nog, de button? Zo'n rond speldje, waarmee je je steun betuigde aan de anti-kernwapen beweging, het IKV, ICTO of de vredesbeweging in het algemeen? Eerst was het leuk, maar toen de commercie zich erop stortte en de buttons van DoeMaar en het Goede Doel de buttons van de Hogere Doelen wegdrukten, raakte de lol er snel vanaf. Hoe dan ook, het was destijds een leuke en effectieve manier om je standpunten te verkondigen. Sympathiek ding, zo'n button.

Don Park heeft nu een briljante brainwave: Virtual Protest Ring Tones, ringtones voor je mobieltje die luidkeels via een jingle of spreekkoortje een standpunt kenbaar maken. Een soort button-van-nu, zeg maar. Tegen e-patenten bijvoorbeeld, of tegen spy-chips. Je telefoon als uithangbord van je persoonlijke visie en levensstijl. Eigenlijk niets nieuws: mijn mobieltje speelt een zelfgemaakte Venice-ringtone voor de ene beller en U2's "With or without you" voor de andere en op de display prijkt een foto van mijn geliefde. Moderne mobieltjes bieden vele mogelijkheden om ze uniek en persoonlijk te maken. Zijn ringtones niet big-business? Het vernieuwende aan het idee is het inschakelen van deze 'personal identifiers' om een maatschappelijk relevante boodschap te communiceren.

En nu maar hopen dat de commercie dit uitstekende idee niet vernaggelt. Voor je het weet hoor je om de haverklap overal om je heen "Veronica is keihard terug!" of "BNN zit in de shit! Ben jij al lid?". En dat lijkt me nu weer he-le-maal niets...
Don Park's Daily Habit

Wim Bouw

Woensdag 10 September 2003 om 08:23

Vanmorgen nemen we afscheid van ds. Wim Bouw, bidder en bruggenbouwer, die vrijdag is overleden.

Petitie tegen e-Patent

Dinsdag 09 September 2003 om 17:50

De impact van het Eolas '906 patent dreigt catastrofale vormen aan te nemen. Kort samengevat omvat het patent het idee om interactieve functionaliteit te laten werken in een browseromgeving, waarbij interactiviteit ruim moet worden gezien: van startknop tot volledige game. Denk aan Flash, QuicktimeVR, Java, JavaScript, HTML in Modal Dialog windows, noem maar op: alles wat je kunt embedden, alles wat geen integraal onderdeel van de browser is.
Op 22 september stemt het Europese Parlement over het al dan niet honoreren van software patenten in Europa. Het gaat dan om zaken als een installatie-voortgangsindicator (de bekende blauwe balk), disk-caching, het gebruik van kleuren om citaatniveau's weer te geven enz. Het toekennen van patenten op deze overal toegepaste technieken betekent een grote slag voor de softwareontwikkeling. Teken de petitie!
Petitie

Stinkend rijk...

Dinsdag 09 September 2003 om 16:48

Global Rich List

Adam goes classical

Dinsdag 09 September 2003 om 15:27

Adam Curry en Wibi Soerjadi zijn twee van de beoogde presentatoren voor Classic4U, het station waarmee Radio538 een gooi doet naar de A8 kavel.
Medianieuws.web-log.nl

10 jaar internetjournalistiek II

Dinsdag 09 September 2003 om 14:53

Vandaag geef ik u de antwoorden van Arthur Graaff, eindredacteur van Media Plaza en medewerker van de Villa, Internetjournalist en content-wire.com.

Wat is internetjournalistiek?

Dinsdag 09 September 2003 om 14:48

Wim de Bie bedankte vriendelijk voor de uitnodiging om het vragenlijstje in te vullen, maar besloot niet mee te doen. Hij bracht een interessant punt naar voren, namelijk de vraag wat internetjournalistiek is. Extra interessant, omdat ik mij een discussieavond bij de Internetsectie van de NVJ herinner waar Bieslog als sjibbolet werd aangehaald in deze context.

Energieke bacterie

Maandag 08 September 2003 om 17:09

Rhodoferax ferriducens zet suikers om in kooldioxide en energie. Stabiel tussen 4 en 30 °C, met een energie-efficientie van 83%: dat begint erop te lijken!
Bugpower, the energy of the future

Alweer bijna 11 september...

Maandag 08 September 2003 om 16:09

...maar de poederbrieven zijn vroeg dit jaar. Het ANP en RTL Nieuws koppen meteen: 'antraxbrief', terwijl het lab nog geen uitsluitsel heeft gegeven.
Update 20h30: loos alarm, geen bacterie.
RTL Nieuws: Man in Gorinchem krijgt antraxbrief