OJR over Engelse betaalde krantensites

Vrijdag 31 Oktober 2003 om 13:23

In de Online Journalism Review beschrijft Daithi O. hAnluain de manier waarop Engelse kranten omgaan met hun online-content. Iedereen is daar 'om'; basis content is gratis, achtergronden en archief kost geld. En niet zo'n beetje ook: abo's van £40 tot £195 per jaar. Bij de Financial Times merkten ze wel een fikse terugval in het aantal unieke bezoekers, van 604.000 naar 463.000. Bij gevolg daalden de advertentiekomsten, maar een eenvoudig rekensommetje leert dat de 55.000 abonnees daar zo'n £6,75 miljoen aan abonnementeninkomsten tegenover stellen. Engelse ponden, dus dat is bijna 10 miljoen euro...
Free Content Becoming Thing of the Past for UK's Online Newspaper Sites

Telegraaf - journalistiek of commercie?

Vrijdag 31 Oktober 2003 om 12:18

De Telegraaf meldt onder het kopje "Antikaterpil ook in Nederland te koop" dat Impulse Europe vanaf 1 november de RU-21 pil levert. De krant meldt terloops dat deze pil al langer leverbaar is via KGBPillen.nl, maar daar beduidend duurder is. Een kleine check leert echter dat deze laatste site €60,- rekent voor 12 doosjes RU-21, terwijl Impulse voor dezelfde hoeveelheid (en dezelfde verpakking, en dezelfde tekst over de werking) €154,95 rekent. De vraag is nu natuurlijk waar dit is misgegaan: heeft de Telegraaf klakkeloos directeur Janssen nagepraat, of heeft de Telegraaf een commercieel belang bij Impulse? In elk geval heeft het item dermate weinig nieuwswaarde, dat de kop 'Advertorial' beter op zijn plek was geweest dan het huidige kopje 'Laatste Nieuws'...
Nieuwslink - Antikaterpil hier te koop

Nieuwsgroepen in je browser

Vrijdag 31 Oktober 2003 om 10:49

Usenet-Nomads ontsluit het usenet via een webinterface. Handig voor die plekken waar je geen newsreader beschikbaar hebt. Wellicht een probleem: het geheel is opgezet in Perl, en biedt ook de mogelijkheid te posten. Benieuwd hoelang het duurt voor een spammer een scriptje heeft bedacht waarmee alle nl.* groepen anoniem kunnen worden volgespamt...
Usenet Webinterface

Onderwijsinspectie zet kwaliteitskaarten basisscholen online

Vrijdag 31 Oktober 2003 om 10:39

Van middelbare scholen waren de onderzoeksgegevens al langer via het internet op te vragen, maar nu staan ook alle basisscholen erbij. Blijkbaar voorziet dat in een grote behoefte: op het moment van schrijven is de site traag als stroop en praktisch onbruikbaar, ondanks de noodmaatregel om de onderzoeksresultaten op een andere server te hosten dan de normale site van de onderwijsinspectie.
Voorinzage

Voor Tessa en Lotte

Donderdag 30 Oktober 2003 om 17:47


Peetje's Weblog
LieveLotte

Slimme move...

Donderdag 30 Oktober 2003 om 17:11

Commentaar op Adam Curry's Weblog? Dat kan, maar dan niet meer bij Adam zelf. De 'comment' links op zijn weblog wijzen nu allemaal door naar currycommentaar.web-log.nl. Dat is een log dat bij wijze van pesterijtje geintje door ene Mandy in elkaar was gestoken naar aanleiding van Adam's (zeer terechte) beklag over het niveau van de bijdragen in zijn reactiepaneel.

Wapenwedloop voor Dummies

Donderdag 30 Oktober 2003 om 13:11

(Flash)

Blogging @ Microsoft

Donderdag 30 Oktober 2003 om 12:59

Microsoft werknemers bloggen dat het een lieve lust is, doorgaans op persoonlijke titel. Zo ook Michael Hanscom, blogger sinds 1998 en sinds vorig jaar tevens medewerker van de printshop op de Microsoft campus. Hij zag vorige week een onopvallende truck staan bij een van de laadplatforms. Uit die truck kwamen drie pallets met Apple G5 computers. Michael, zelf Apple-adept en trotse bezitter van een G5, vond dat bijzonder genoeg om er een plaatje van te schieten en het op zijn log te publiceren met het commentaar "It looks like somebody over in Microsoft land is getting some new toys " Microsoft was not amused en ontsloeg 'm op staande voet. Lees meer over hoe een groot bedrijf heel klein kan zijn.
eclecticism > Fifteen minutes of fame

OpenOffice NL

Donderdag 30 Oktober 2003 om 11:12

Hét internationale kantoor softwarepakket, OpenSource met een op XML gebaseerd bestandsformaat, is nu ook beschikbaar in het Nederlands. Extragratis.
OpenOffice.org

Google PigeonRank

Woensdag 29 Oktober 2003 om 17:34

PigeonRank's success relies primarily on the superior trainability of the domestic pigeon (Columba livia) and its unique capacity to recognize objects regardless of spatial orientation. The common gray pigeon can easily distinguish among items displaying only the minutest differences, an ability that enables it to select relevant web sites from among thousands of similar pages.
Google Technology

W3C vraagt US Patent & Trademark Office Eolas patent te herzien

Woensdag 29 Oktober 2003 om 12:26

"The enormous expense and the more general threat the '906 patent poses to the Web community is completely unwarranted because the '906 patent is, we firmly believe, invalid in view of the prior art described in our filing to the Patent Office under the authority of 35 U.S.C. Section 301."

Zonnestorm II

Woensdag 29 Oktober 2003 om 09:13

Dinsdag rond het middaguur was het opnieuw raak: een eruptie op de zon (bekijk UV-filmpje, 2MB). De sterkste in 30 jaar. De resulterende zonnestorm is recht op de aarde gericht en krijgt de hoogst mogelijke classificering, G5. Dat is zo sterk, dat de specialisten van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics onverbloemd hun vrees uitspreken dat er stroomstoringen op aarde zullen optreden. De lange-afstand radiocommunicatie en het satellietverkeer zullen danig hinder ondervinden. De satellieten die zich in de baan van de storm bevinden lopen het risico onherstelbaar beschadigd te raken. Door de gevoeligste circuits uit te schakelen voor de storm ze bereikt hoopt men permanente schade te voorkomen. Maar... always look at the bright side: de kans op poollicht in onze regionen is maximaal.
CfA Press Release

Panther

Woensdag 29 Oktober 2003 om 08:48

Hulde, hulde, driewerf hulde. Apple's nieuwe besturingsysteem OSX 10.3 (nickname 'Panther') is een blijde doos. Verrassing na verrassing, veilig en stabiel 'out-of-the-box', voorzien van een vernieuwde Mail, iTunes, iMovie en vele andere praktische apps. De finder is aangepast en heeft nu een meer Outlook-achtige indeling gekregen. Ronduit briljant is Exposé, een nieuwe functie waarmee je met een druk op de F9-toets een overzicht krijgt van alle openstaande windows, netjes geschaald en op de desktop gearrangeerd zodat je in een oogopslag het venster waarnaar je op zoek bent hebt gevonden. Aanklikken, doorwerken. Toets je F10 dan toont hij alle openstaande vensters in de applicatie waar je op dat moment in aan het werken bent, toets je F11 dan schuiven alle vensters naar de rand om ruim zicht op je desktop te bieden. En dan de snelheid... supercalifragilisticexpialidocious! Ik schat zeker 50% sneller dan OSX 10.2.x. Mijn upgradeplannen staan met onmiddelijke ingang in de ijskast.

There.com

Maandag 27 Oktober 2003 om 14:39

Wat is 'There'? Een online 3D hangplek, een ongelimiteerde virtuele ruimte waarin je (of beter: je alterego) kan ontspannen, sport en spel beoefenen, winkelen, chatten, vrienden ontmoeten... Open Source State-of-the-Art techniek gecombineerd met een laagdrempelige interface. Een killer-app - maar wel eentje met hoge systeemeisen. Minimaal PIII 800Mhz, 256MB Ram, 400MB vrije diskruimte en een ATI of nVIDIA grafische kaart... En geen ondersteuning voor de Mac, voorlopig. Duh.
Welcome to There.com!

OS X 10.3 Panther

Vrijdag 24 Oktober 2003 om 12:06

Mark Pilgrim zet de wijzigingen ten opzichte van Jaguar op een rijtje. Nice!
What's New

Zonnestorm

Vrijdag 24 Oktober 2003 om 11:25

Vandaag en morgen wordt de aarde getroffen door een storm van elektrisch geladen deeltjes, het gevolg van twee erupties van de corona van de zon. Deskundigen verwachten geen grote gevolgen, hooguit wat probleempjes met de radio- en telecommunicatie. Veel interessanter is daarom het gegeven dat die deeltjes onze dampkring laten gloeien. Dat levert een aurora op, een zwakke lichtgloed met rode of groene tinten. Dit verschijnsel is ook bekend als poollicht, omdat het doorgaans alleen te zien is op hoge altitudes, boven de poolcirkel. Dankzij de zonnestorm maken we nu ook in Nederland serieus kans poollicht te zien, als de bewolking tenminste mee wil werken. De voorpelling zit tegen...
Alles over sterrenkunde .nl

Winter

Vrijdag 24 Oktober 2003 om 09:27

Dankzij een matig nachtvorstje (-7° C) is het in een keer exit herfst... Op de foto de entree van de Sensys burelen. Toen ik vanmorgen de deur uitstapte om naar kantoor te gaan heb ik ook de boom voor ons huis gefotografeerd, maar het resultaat was te donker. Kale bomen, korte dagen, koude wind en natte sneeuw. Yep, 't is winter.

Colder II

Donderdag 23 Oktober 2003 om 23:31

Vanavond moest ik voor een vergadering van de CNI naar Ede. Een prima gelegenheid om even langs te wippen bij Colder. We hebben een kluiftouw voor 'm gekocht, dat een tijdje in het nest blijft liggen zodat de geur van het nest eraan blijft hangen. Als de pup over een paar weken bij ons komt, krijgt hij dat touw mee: dat helpt 'm door de eerste heimwee heen. Hopen we. Colder als kool, en vindt het best - al is het allemaal nog wat onwennig. Hij wordt uitstekend verzorgd, en dat is 'm aan te zien ;-)

Nuna II breekt alle records

Donderdag 23 Oktober 2003 om 15:08

Nuna II, de Nederlandse zonnecel-op-wielen die ter gelegenheid van de World Solar Challenge sinds 19 oktober Australië van Noord naar Zuid doorkruiste, heeft de rit van 3010 kilometer voltooid in slechts 30 uur en 54 minuten. Daarmee verbeterde ze het vorige record (dat op naam van voorganger Nuna I stond) met een uur en een kwartier. Een topsnelheid van 110 km/h bleek haalbaar, toch nog een aardig eind verwijderd van de theoretische top van 170 km/h. Hoe dan ook, een prestatie van formaat. Nu snel de technologie gereed maken voor consumenten!
NuonSolarTeam

Muziek in het leven

Woensdag 22 Oktober 2003 om 16:26

Apple's iTunes is sinds enige dagen beschikbaar voor Windows. Thuis op de G4 is het mijn favoriete app, waar mijn enige probleem is dat het met een database van vele tientallen GB's een beetje traag wordt. Maar de beleving, het browsen door de collectie op genre, artiest of album - helemaal OK. Nu ook op de zaak... iTunes op een Windows 2k machine. En na een paar dagen kan ik u nu zeggen: het werkt als vanouds. De radio staat uit.
Apple iTunes

Daniel Pearl

Woensdag 22 Oktober 2003 om 15:23

Volgens US Officials is Khalid Sheikh Mohammed, het meesterbrein achter de 9-11 aanslagen, persoonlijk verantwoordelijk voor de brute moord op WSJ journalist Daniel Pearl
Yahoo! News

NITF en NewsML vernieuwd

Woensdag 22 Oktober 2003 om 15:16

De International Press Telecommunications Council heeft vorige week een 'upgrade' van de twee meest gebruikte digitale nieuwsdistributie standaarden goedgekeurd. (via IJ)
Press Release

Interactief fotoalbum

Dinsdag 21 Oktober 2003 om 14:48

Foto's uploaden, gedeeltes markeren met een kadertje en becommentariëren maar. Een killer-app!
Fotowiki v 0.1.1

Back to business

Maandag 20 Oktober 2003 om 11:48

De vakantie is voorbij, vanmorgen eerst maar eens alle mail bijgelezen. Ruim 450 emails, waarvan ik gelukkig een groot deel thuis al had verwerkt. De hoeveelheid spam in mijn inboxen is te verwaarlozen, dankzij de uitstekende filters die Peter in de mailverwerking toepast.

Dat dit systeem goed werkt merk ik aan de paar accounts die thuis om die filters heen gaan. Daarop ontvang ik wel spam, die vervolgens door 'Mail', het mailprogramma op m'n Mac worden gefilterd. Dat werkt ook prima: vele tientallen spams per dag belanden in de 'junkmail' folder, die ik onregelmatig doorzoek op 'false positives' (mailtjes die ten onrechte als junk worden aangemerkt). 'Mail' is trouwens erg intelligent en leerde al heel snel wat ik spam vind en wat niet. Mijn handmatige na-controle is daardoor een vrij zinloze bezigheid geworden.

En dan natuurlijk updaten: het OS patchen (Windows 2000), browser (Firebird) en emailclient (Thunderbird) updaten, Antivirus signatures bijwerken, iTunes voor Windows(!) installeren, applicatie-firewall opnieuw afstellen, een paar telefoontjes tussendoor - en om vliegt de ochtend. Zometeen vroeg lunchen, vanmiddag naar CapCave.

Het zeven-gaten OS

Vrijdag 17 Oktober 2003 om 08:10

CERT waarschuwt voor maar liefst zeven gaten in Windows en Exchange. De impact varieert van een vleugellam systeem tot hackers die programma's kunnen installeren en uitvoeren. Microsofts oplossing: functies uitschakelen en patchen. De echte oplossing: switchen!
CERT Advisory

Colder

Donderdag 16 Oktober 2003 om 21:19

Vandaag zijn we verder gegaan waar we eerder afhaakten. Maar de dag liep anders dan we verwacht hadden... Al snel liepen we de herder tegen het lijf die we ook dinsdag hadden gezien. De kids en ik hadden een verschil van mening over de hoeveelheid honden die hij voor zijn werk gebruikte, dus dit was een mooie gelegenheid het aan de beste man zelf te vragen (twee honden, ik won ;-)). We keuvelden wat over het weer, wandelen over de hei, schaapjes en hondjes. Hij had een derde hond bij zich, een pup in opleiding.

Jeugdkerk Reloaded - Utrecht

Woensdag 15 Oktober 2003 om 18:44

Als de bijeenkomsten straks even aansprekend en inhoudsvol zijn als hun website, belooft dat nog wat! Deze jongens krijgen mijn volle steun. Klasse!
Reloaded

Mozilla Firebird 0.7 is uit!

Woensdag 15 Oktober 2003 om 13:03

'The Best Browser, Bar None!' roepen ze zelf, en daar is geen woord van gelogen.
Firebird

Unieke Dwarreling

Woensdag 15 Oktober 2003 om 11:14

We hadden de smaak te pakken gekregen, na 'Op ieder doosje past een dekseltje'. De bedenkster van die cache, Dwarreltje, heeft meer van dit soort juweeltjes uitgezet. Gistermiddag hebben we haar 'Unieke Dwarreling' gelopen, een tocht van dik 15 kilometer over de Zuid-Veluwe. De parkeerplaats stond bomvol, maar onze vrees bleek onterecht: het gebied absorbeert al die gasten . We zijn tijdens zes uur wandelen maar vijf mensen tegengekomen. Een daarvan was een schaapsherder, die zijn drenkte bij een poel. Twee honden assisteerden hem bij zijn werk: een boeiend samenspel! De route voerde langs paadjes soms niet breder dan een oud wildspoor, waar we in overheen moesten, kris-kras door een van de mooiste natuurgebieden die Nederland rijk is. De tocht verliep voorspoedig, maar we zijn te laat begonnen. De zon voor we de derde (van vier) caches konden localiseren, en toen waren we hemelsbreed nog 3,5 kilometer verwijderd van de parkeerplaats. Tijd om de aftocht te blazen, want 's avonds is het gebied voor de dieren. Op de terugweg naar de auto zagen we verscheidene silhouetten van grof wild dat, gebruik makend van de dekking van de invallende nacht, fourageerde. Deze cache gaan we binnenkort afmaken - maar vandaag houden we even rust ;-)

Oude foto's

Dinsdag 14 Oktober 2003 om 10:23

Volg bij "Aangespoeld" de spannende speurtocht naar het verleden van een kistje met diarollen.
Aangespoeld.web-log.nl

Op ieder doosje pas een dekseltje

Dinsdag 14 Oktober 2003 om 09:15

Deze week hebben we vakantie. Oorspronkelijk wilden we kamperen, maar ik slaag er niet in de rest van het gezin te overtuigen van de geneugten van het slapen onder tentdoek in de herfst ;-). Niet getreurd, vakantie is voor mij 'geen verplichtingen en lekker de tijd voor elkaar', en dat kan ook prima vanuit huis. Gistermiddag hebben we een heerlijke cache gelopen, een wandeling van ruim 5 uur over de Zuid-Veluwe, smullend van de laatste bosbes en een handvol . Zwammen in en maten, tegen het kleurrijke decor van en in herfsttooi. Naast veel van grof wild zagen we ook tweemaal zwijnen wegschieten. Sommige stukken van de route waren volledig door ze omgeploegd... Tegen half zes trok Jochum de uit de grond. Op de terugweg hebben we de telescoop opgehaald, die ik bedoeld had voor de sterrenhemel boven de Vogezen. Ach, dat zijn dezelfde sterren als boven Nieuwegein. Nu maar hopen op een paar heldere nachten!

Vatican - condoms don't stop HIV

Maandag 13 Oktober 2003 om 10:22

Gisteravond op de BBC: een schokkend relaas over de oogkleppen van de Katholieke kerk. Is de RKK nou helemaal van God los? Miljoenen de dood injagen vanwege een doctrine? Natuurlijk is geen sex veiliger dan safe sex, maar wat staat die constatering ver van het leven! Het is onbestaanbaar dat de kerk HIV patienten afraadt condooms te gebruiken, omdat ze geen 100% bescherming bieden. Binnenkort ontdekken de wetenschappers van het Vaticaan dat niet autorijden veiliger is dan autorijden met de gordel om. Het wachten is op een Pauselijk decreet dat het dragen van autogordels indruist tegen God's souvereine beschikkingsrecht over leven en dood, en daarom vermeden moet worden. Dieptriest.
Panorama

10 jaar Internetjournalistiek IV

Maandag 13 Oktober 2003 om 09:52

Naar aanleiding van een tweeluik in de Online Journalism Review (deel 1 / deel 2) waarin belangrijke Amerikaanse Internetjournalisten van het eerste uur werden bevraagd over hun visie op Internetjournalistiek, legde ik dezelfde vragen voor aan enkele journalisten die in Nederland aan de wieg van de digitale nieuwsgaring en -distributie stonden. Eerder trof u hier al de antwoorden van Ren de Vree en Arthur Graaff; ditmaal vindt u de antwoorden van Peter Olsthoorn.

Kees en Esther

Zaterdag 11 Oktober 2003 om 21:02

We gingen op tijd weg want Gert Jan wilde voor de trouwdienst nog met de andere muzikanten repeteren. Joëlle was alleen niet thuis... Ze was naar de bibliotheek gegaan en niet bereikbaar. Een briefje voor haar op tafel gelegd: kom maar na met de bus. Bij de kerk aangekomen kon Gert Jan toch niet oefenen, want er waren nog meer musici die een heel ander genre muziek tijdens de dienst ten gehore wilden geven. Ik ben met de beide jongens even naar de stand van het VakantieBijbelFeest gegaan. Ilia heeft een kind geschminkt, Jochum heeft een ballon op de kop getikt en ik heb een praatje gemaakt.

Koninklijk de pot op

Vrijdag 10 Oktober 2003 om 18:43

Een verwarmde zitting, voor en achter regelbare pulserende warmwater douches, een hetelucht droger - kortom een top toilet. Maar dan de uitsmijter: "The unit is controlled by a battery-powered wireless remote control keypad.". Daar begrijp ik nu helemaal niets van. Dat lijkt me net zo'n overbodige gimmick als de 'eject'-toets op de AB van onze DVD speler: alsof je er niet naartoe hoeft te lopen om er een andere DVD in te doen. Of zou dit voor een tikje overmoedig jongetjes zijn, die denken dat ze vanaf twee meter afstand ook heeeel goed kunnen mikken? Gelukkig is hij zelfreinigend...
Washlet E200

Brief van JP aan Tweede Kamer

Vrijdag 10 Oktober 2003 om 18:17

"Op basis van de verstrekte informatie in juni was er vertrouwen gewekt dat die volledig en juist was. Nu dit niet het geval blijkt te zijn is het vertrouwen geschaad. Daarom kan de regering, gelet op de belangrijke constitutionele gevolgen die verbonden zijn aan het vragen en verkrijgen van toestemming voor een huwelijk alsmede de principiële aard van deze kwestie, voor de indiening van een wetsvoorstel tot verkrijging van toestemming voor een voorgenomen huwelijk als bedoeld in artikel 28, derde lid, van de Grondwet, geen verantwoordelijkheid dragen.
Dit betekent dat Z.K.H. prins Johan Friso vanaf het tijdstip van zijn huwelijk met mevrouw Wisse Smit, dat is voorzien op 24 april 2004, geen erfopvolger en lid van het Koninklijk Huis meer zal zijn.
"
Brief (PDF)

Brief van Friso aan JP

Vrijdag 10 Oktober 2003 om 18:08

"In juni heeft u het voornemen kenbaar gemaakt een toestemmingswet voor ons huwelijk bij de Staten-Generaal in te dienen. Dat was overeenkomstig onze wens gezien mijn verbondenheid met het Koninklijk Huis, ons respect voor de Koningin en haar familie, en de ondersteunende rol die Mabel en ik eventueel zouden kunnen vervullen.
Uw beslissing was mede gebaseerd op het onvolledige beeld dat wij van Mabels contacten met de heer Bruinsma opgeroepen hadden. Aangezien wij niet tijdig in alle opzichten open zijn geweest is uw vertrouwen in ons geschonden. Wij erkennen onze fout en aanvaarden de consequenties. Daarom is het nu onze wens dat de Regering geen toestemmingswet voor ons huwelijk bij de Staten-Generaal indient. Wij hopen hiermee tevens schade aan de Koningin, het Koninklijk Huis, onze families, vrienden en anderen te voorkomen.
"
Brief (PDF)

Goodies alert

Donderdag 09 Oktober 2003 om 16:17

JDiskReport analyseert schijven en folders en presenteert vervolgens een uitgebreide rapportage met statistieken over diskgebruik, bestandsgroottes, gebruiksfrequentie, filetypes enzovoorts. Die gegevens zijn te bekijken in tabellen, taart- en staafdiagrammen, opgedeeld in verschillende thematische presentaties. En het leukste van alles: JDiskReport is volgens de maker, Karsten Lentzsch, "ad- and nag-free uncrippled binary multi-platform software that is free of charge and that never expires.". Java vereist!
JDiskReport

Gadget alert

Donderdag 09 Oktober 2003 om 16:03

S3i Sound brengt de Omnivox op de markt, een soort puk met het formaat van een halfhoog theekopje. Je legt 'm op een hard oppervlak (tafel, kamerdeur, badkuip), plugt 'm in je laptop et voila: het hele oppervlak is je speaker geworden. Kewl, al is de prijs ($299) nog wat aan de hoge kant. Gotta get me one of those, someday...
S3i Sound

Basisscholieren topografisch zwak

Woensdag 08 Oktober 2003 om 12:22

Het Cito onderzocht hoe het is gesteld met de topografische kennis van groep 8-ers. Diep droef, zo blijkt: slechts 1 op de 6 kinderen weet de drie grote steden aan te wijzen op de kaart. Nauwelijks verrassend, als het Cito zelf ervan uitgaat dat je met 300 namen een wereldwijde 'mentale' topografische basiskaart bouwt. "Hoogezand - Sappermeer - Zuidbroek - Winschoten - Beerta ..." is er niet meer bij. Ik herinner me een noorderling (nee, ik noem geen namen Jochum ;-)) die bijna zakte voor z'n rijexamen omdat hij geen idee had hoe hij de opdracht van de examinator "Rij nu maar richting Zwolle" praktisch moest uitvoeren. En die vervolgens op weg naar ons toe (Nieuwegein) vanaf de ring 's Hertogenbosch telefonisch informeerde of hij al in de buurt kwam... Sinds hij met een GPS in de hand het land onveilig maakt komt hij echter overal waar hij wezen wil.

Donnie Fowler stapt op

Woensdag 08 Oktober 2003 om 09:52

Donnie Fowler, campagneleider voor Clark, heeft het bijltje er bij neer gegooid. Hij vindt dat de campagne teveel wordt bepaald door de strategen uit Washington en te weinig door de 'draft Clark' Internet movement, die Clark overhaalde mee te dingen naar het presidentschap. Doordat Clark pas vrij laat aan die oproep gehoor gaf, heeft de Internet community ruim de tijd gekregen eigen politieke ideeën te ontwikkelen. De beroepsstrategen uit Washington die Clark's officiële campagne nu regisseren leggen die ideeën naast zich neer, zo stelt Fowler.
Clark Blog: Donnie Fowler Resignation

Governator Arnie: 'I will not fail you.'

Woensdag 08 Oktober 2003 om 09:34

Arnold Schwarzenegger is de nieuwe gouverneur van Californië. De 'faul play' campagne van de democratische kandidaten heeft zich als een boomerang tegen henzelf gekeerd. De kiezer liet zich niet overtuigen door de vele geruchten over Arnie die de laatste week over hen heen werd gestort: beschuldigingen over verkrachtingen, aanrandingen, Nazi-sympathieën - alles wat hem maar enigzins in diskrediet kon brengen werd op het laatste moment in de strijd geworpen. Een slechte strategie, want nu de kiezers de geruchten niet op waarheid konden toetsen hebben ze de beschuldigingen terecht massaal als vuilspuiterij terzijde geschoven. Innocent until proven guilty. Maar als die beschuldigingen wel waar blijken te zijn, zit Californië straks met de gebakken peren.

Internet Explorer op de schop (II)

Dinsdag 07 Oktober 2003 om 09:43

Het Eolas patent vereist een aanpassing van manier waarop Internet Explorer omgaat met ActiveX en Java applets. Microsoft heeft zojuist de modificaties bekendgemaakt. In het voorjaar van 2004 verschijnt een update voor IE6 (een testversie is al beschikbaar voor developers). De belangrijkste consequentie voor de gebruiker is dat de browser hem voortaan een 'OK / Cancel' dialoogvenster voorschotelt voor elke <object>, <embed> of <applet> tag die in de html code staat. Dat is natuurlijk een fikse achteruitgang in de beleving van de gebruiker. De oplossing voor dat probleem is een aanpassing van de paginacode. Een mega-klus: vele miljoenen websites zullen moeten worden omgebouwd door hun webmasters. Op termijn zullen daar 'autorepair'-tools voor verschijnen, maar voor developers die daar niet op willen wachten is een handmatige omkatmethode bedacht. Die is gebaseerd op externe Javascript files: heeft de gebruiker JS uit staan, dan houdt het feest op. Wederom zeg ik u: bekeert u!
Information for Developers about Changes to Internet Explorer

Cijfertjes

Maandag 06 Oktober 2003 om 15:31

Nu we toch met cijfertjes bezig zijn... Kole's Queeste groeide in het eerste kwartaal van zijn bestaan gestaag, dank u. Vanaf 11 juli scoorden we 28 hele pageviews van 24 unieke IP-adressen, in augustus 673 PV's van 391 IP's en in september 1775 PV's van 1075 IP's. Uiteraard zijn daar alle 'eigen' IP-adressen (van collega's en eigen PC's) uitgefilterd.

Perseus - The Blogging Iceberg

Maandag 06 Oktober 2003 om 15:12

Gevonden in de essay lijst van BloggerCon: wat cijfertjes uit de blogosphere. De onderzoekers bekeken 3634 weblogs die gebruik maken van een van de acht grote weblog-diensten zoals Blog-City en BlogSpot, samen goed voor ruim 4 miljoen blogs. Blogs als deze (gehost op een eigen server) bleven dus buiten beschouwing, waardoor toch een wat vertekend beeld ontstaat. Zo kan ik u verzekeren dat ik geen 13-19 jarige vrouw ben, en ook de updatefrequentie van Kole's Queeste (150 berichten in 3 maanden) is niet te vergelijken met het door de onderzoekers gevonden gemiddelde van eenmaal per twee weken. Tweederde van de blogs lag er zelfs totaal verweesd bij. Een paar andere opvallende cijfers: slechts 1% van de blogs wordt dagelijks bijgewerkt. Ruim 80% van de blogs linkt naar externe sites, maar de traditionele nieuwssites komen er met slechts 9,9% van de links bekaaid vanaf.
Perseus - The Blogging Iceberg

Peppelbos, Houten

Zondag 05 Oktober 2003 om 19:39

Geocaching is een van onze passies. Lekker wandelen door de natuur op zoek naar de cache: een waterdichte doos met 'goodies', waarvan je de locatie met behulp van een GPS-ontvanger, kaart, kompas en ouderwets spoorzoeken moet achterhalen. Een heerlijke hobby, voor alle jaargetijden. Wil je er meer van weten, bezoek dan de geocaching.nu website. Daar staat een uitstekende uitleg.

Prins Clausbrug tijdens de spits

Donderdag 02 Oktober 2003 om 11:36

"Met 320.000 vierkante meter kantoorruimte, 32 hectare bedrijventerrein, een hotel, winkels, sportvoorzieningen en een toekomstig HOV station met transferium vormt Papendorp een goed ontsloten toplocatie voor bedrijven." Die toplocatie wordt vanuit Utrecht ontsloten door de Prins Clausbrug, een architectonisch juweeltje. Strakke lijnen en een 92 meter hoge pyloon kenmerken het markante object, dat in juni feestelijk werd geopend door Prinses Maxima. Nu staat hij er desolaat en vrijwel ongebruikt bij. Niet zo verwonderlijk: eenmaal over de brug, in Papendorp, beland je in een verstilde bouwput. De recessie is hier voelbaar. Megalomane kantoorkolossen in verschillende stadia van voltooiing wachten tegen beter weten in op huurders. Slechts een enkel gebouw is bevolkt, getuige de leasebakken die netjes in het gelid in de modder staan. Tegen de tijd dat de economie weer aantrekt is Papendorp er klaar voor.

OpenOffice

Donderdag 02 Oktober 2003 om 10:43

Goed nieuws voor wie op zoek is naar OpenSource alternatieven voor Microsoft producten: OpenOffice 1.1 is uitgebracht. De interface is een stuk vriendelijker geworden, de applicatie is meer robuust en bovendien vier- tot zesmaal sneller geworden. Aangenaam extraatje: vanuit OpenOffice kun je direct exporteren naar Adobe PDF en Macromedia Flash. Nice...
OpenOffice.org

The Return Of The King

Woensdag 01 Oktober 2003 om 12:06

17 december in de bioscoop: de derde episode van 'Lord of the Rings'. De trailer ziet er veelbelovend uit...
Trailer