Rare druif

Donderdag 27 November 2003 om 12:12

Vanmorgen stond tot onze stomme verbazing de Blauwe Druif (Muscari Armeniacum) in bloei. De natuur is de kluts kwijt, lijkt het: normaal gesproken bloeit een Blauwe Druif in april/mei. En deze rare druif bloeit vrolijk in november, tronend op Rineke's verpoottafeltje, met in z'n rug de schutting aan de oostzijde van de tuin.

Lang leve de griepprik

Dinsdag 25 November 2003 om 18:37

Als vaste representant van de 'risicogroep' krijg ik al jaren in oktober een oproep van mijn huisarts om de griepprik te halen. En elk jaar opnieuw stink ik er weer in, haal trouwhartig dat ding en word vervolgens vakkundig een week onderuit geschopt door een viruscocktail die juist zou moeten voorkomen dat ik ziek word. Zo ook nu: donderdag de prik gehaald, zaterdagmiddag een onbestemd gevoel en maandagochtend een wrak. Grrmbl.

Ontdek de artiest in jezelf

Vrijdag 21 November 2003 om 09:56

(with a little help...)
S C R I B B L E R

Monkey stuff

Vrijdag 21 November 2003 om 09:55

Categorie simpel maar leuk. Klik!

Hoe God verdween uit Europa

Donderdag 20 November 2003 om 15:11

Zo'n 250 jaar geleden ging er een schok door Europa. Haar gegoede burgerij was het contact met de wortels van de Europese beschaving, de Joodse en Christelijke leer, gaandeweg aan het verliezen. Daarmee stond de beschaving op een wankele basis. De Verlichting bracht uitkomst: een hernieuwde verankering van de algemeen als goed en rechtvaardig herkende Christelijke normen en waarden, ditmaal gebaseerd op de Rede. Frankrijk liep voorop, de rest van Europa volgde.

Google for President

Donderdag 20 November 2003 om 13:57

Geinig: vul een zoekterm in en kijk welke presidentskandidaat het meest met dat woord wordt geassocieerd.
GoogleRace.com

Rechtspraak en Internet

Maandag 17 November 2003 om 15:38

Iedere keer weer geeft de rechterlijke macht blijk totaal geen benul te hebben van het fenomeen Internet. Niet van het medium, niet van de technologie, niet van haar bevolking. Vrijdag oordeelde de rechter in de geruchtmakende zaak Gretta Duisenberg versus Luuk Koelman, dat de laatste een door hem geschreven column van zijn website dient te verwijderen. Dat kan. Het vonnis vermeldt echter bovendien: "De voorzieningenrechter (...) verbiedt gedaagde op enige wijze voormelde column en/of daarop betrekking hebbende reacties, waaronder begrepen reacties op het voormeld naschrift, openbaar te maken, onder verbeurte van een dwangsom van € 1.000,- voor iedere dag of gedeelte van een dag dat gedaagde hiermee in strijd handelt, met een maximum van € 50.000,-." En dat is een onmogelijkheid.

SCO vs. IBM

Donderdag 13 November 2003 om 13:10

De oorlog over de rechten op Linux verhevigt zich: dagvaardigingen vliegen over en weer.
ZDNet

Eolas patent opnieuw bekeken

Donderdag 13 November 2003 om 10:19

Het US Patent & Trademark Office heeft Tim Berner Lee's verzoek om het Eolas patent te heroverwegen in recordtijd opgepikt. Waar het USPTO normaal gesproken maanden of zelfs jaren over de behandeling van een aanvraag doet, heeft de Commissioner nu binnen twee weken het patent op het bordje van onderzoeker Andrew Caldwell neergelegd met het verzoek de zaak tot de bodem uit te zoeken. Mocht het patent worden ingetrokken, dan zijn we nog niet van alle heisa af. Beide partijen kunnen tot aan de Hoge Raad doorvechten, en gezien de honderden miljoenen dollars die hiermee gemoeid zijn zal dat waarschijnlijk ook wel gebeuren. Wie het verloop wil volgen kan terecht bij de Patent Application Information Retrieval site van het USPTO. Vul het application number in (90/006,831) en klik op 'search' om de stand van zaken te achterhalen.

Rechter verbiedt gratis Internet voor scholen

Woensdag 12 November 2003 om 15:09

Misbruik van een monopolie positie, vindt het Hof. KPN gaat in hoger beroep.
Persbericht

Zoek en vind voor journalist en redacteur

Woensdag 12 November 2003 om 09:59

Bijzonder handig, deze site. Veel praktische linkjes. Opgezet door WireStream, een Utrechts bedrijf dat mij tot nu toe volslagen onbekend was. Van een colofon geen spoor; de site-slogan 'zoek en vind' gaat voor hun eigen achtergrondinfo nog niet op. Desalniettemin heel bruikbaar! (gevonden via dagelinks)(Update 18-04 '04: Artikel aangepast, naam en professionele achtergrond verwijderd op verzoek van de betrokkene)

REDACTIESTART.nl

Even bijpraten over Colder

Dinsdag 11 November 2003 om 13:26

Zaterdagavond hebben we Colder opgehaald bij Henk en Lianne. Hun waren verdrietig dat Dikkie-Dik (a.k.a. Colder) weg ging, maar we hebben beloofd ze op de hoogte te houden. Colder zelf vond het allemaal wel best: eenmaal in de auto sliep hij binnen een paar minuten. Thuis aangekomen had hij met hetzelfde tempo op twee plekken gepoept ;). Die nacht ben ik bij 'm blijven zitten, slapend in een stoel. Steeds als hij jankte stak ik een paar vingers door de tralies van de bench, waarna het piepen meteen ophield. Rond een uur of 5 was ik verkleumd en stijf. Colder sliep, en ik ben naar boven gegaan. Van de buren een paar deuren verderop hoorde ik later dat Colder van 5 tot 7 heeft gejankt... ik sliep er dwars doorheen.

Even bijpraten over de stichting

Dinsdag 11 November 2003 om 12:12

Is het alweer dinsdag... wat vliegt de tijd! Veel te vertellen, maar te weinig tijd. Daarom even een paar korte updates. Vrijdagmorgen kwam er een onverwachte wending in het Stichting Geocaching plot: de man die de stichting eerder die week had overgenomen, kondigde aan op zijn schreden terug te keren. Hij had niet verwacht dat zijn actie zo'n impact zou hebben en dat onze vriendschap er onder zou lijden. Kijk, dat waardeer ik zeer, al blijft het voor mij een onbegrijpelijk verhaal. Mensen om me heen waarschuwen mij dat ik op mijn hoede moet blijven zolang de stichting nog niet bij de KvK is overgedragen. Ze hebben gelijk. Vrijdagmiddag werd ik gebeld door een redactrice van het NOS-journaal, die een item over geocaching maakte voor het 18:00 bulletin van zaterdag.

Tessa

Vrijdag 07 November 2003 om 07:39

Gistermorgen hebben Peetje en Marco hun dochter Tessa moeten loslaten. Tessa was op 23 oktober geboren. Al snel bleek dat ze aan trisomie 18 leed, een ziekte waartegen het leven geen weerwoord heeft. Peetje en Marco hebben vanaf de laatste periode van de zwangerschap een weblog bijgehouden, waardoor Tessa in haar korte leventje de harten van heel veel mensen heeft aangeraakt.
Et expecto resurrectionem mortuorum, et vitam venturi saeculi.

Jarige Jochum

Donderdag 06 November 2003 om 11:37

Onze jongste, Jochum, is vandaag 5 jaar geworden. Hij keek er al maanden naar uit en kon gisteravond bijna niet slapen, zoveel zin had hij er in. Vanmorgen was het dan eindelijk tijd om de cadeautjes uit te pakken. Joëlle gaf hem een fraaie foam-knutseldoos, waarmee hij verschillende bulldozers en vrachtwagens kan maken. Rineke en ik gaven hem een lego-skatermannetje en een radiografisch bestuurbare raceauto. Maar de klapper was het cadeau van Ilia, die hem (naast een bouwdoos voor een auto) een gaf: een soort tol met een verzwaard binnenwerk met twee rode lichtjes, dat je met behulp van een trekreepje snel kan laten roteren. Draait het binnenwerk eenmaal, dan zet je de tol neer en gaat de buitenkant meedraaien. Dat cadeau moest mee naar school, waar z'n vrienden al snel besloten dat de schaduw onder de stoel van de juf de ideale omgeving was om dit fascinerende wonder te .

Ruimteweer

Woensdag 05 November 2003 om 17:49

Het spookt aardig in de ruimte! Dinsdag vond er alweer een eruptie op de zon plaats, uit dezelfde zonnevlek (regio 486) als de eerdere uitbarstingen vorige week. De krachtigste ooit gemeten, dat wil zeggen: bij de waarde X17 raakte de sensor volledig overstuurd, om pas 12 minuten later weer signaal af te geven. Op basis daarvan schat het NOAA dat de uitbarsting meer dan X20 sterk was. Alle kortegolf-radiocommunicatie viel tijdelijk uit aan de door de zon verlichte kant van de aarde (Noord en Zuid-Amerika). Van een geomagnetische storm zullen we ditmaal weinig merken, aangezien de uitbarsting plaatsvond op een moment dat regio 486 van de aarde af gericht was.
SEC Space Weather Advisories

Bedriegelijke rust

Woensdag 05 November 2003 om 15:06

Een oorverdovende stilte op Kole's Queeste... vanwege een grote hectiek achter de schermen. Naast werk en kerk bezorgde een gebeurtenis op het hobby-vlak me de afgelopen dagen handenvol werk. Als voorzitter van de Stichting Geocaching moest ik maandag constateren dat een paar muitende ex-bestuursleden eigenmachtig de Kamer van Koophandel inschrijving hebben veranderd: hoewel ze uit functie waren, hebben ze zich voorgedaan als bestuursleden in functie, alle actieve bestuursleden uitgeschreven en zichzelf tot bestuur gebombardeerd.

Bomaanslag Turkse ambassade

Dinsdag 04 November 2003 om 12:42

Ambassadeur: "Een Nederlands sprekend persoon heeft een bom binnen de muren van het complex gebracht"
NOS nieuws