Gretta op tournee

Vrijdag 30 Januari 2004 om 13:20

Michiel van Erp volgde Gretta Duisenberg tijdens een bezoek aan Israël. De documentaire toont haar als een bevlogen vrouw, maar legt ook pijnlijk nauwkeurig haar 'irritante' kant bloot. Stevig opgedirkt en zich permanent van de media-aandacht bewust gaat ze voor het effect: veel vorm - weinig inhoud. Het beeld dat blijft hangen is er een van een ontsierende oppervlakkigheid, een koketteren met andermans ellende. Ze bekritiseert de checkpoints, bezoekt er een voor een demonstratie en is vooral opgetogen over de vele camera's. Ze vraagt tevergeefs de wachten haar 'vriendinnen' aan de andere kant toe te staan zich bij hen te voegen. De voice-over van Van Erp vertelt dat wat later die dag een Palestijnse zelfmoordenares zichzelf vroegtijdig opblies bij datzelfde checkpoint. Inderdaad, volstrekt overbodige pesterij, zo'n checkpoint...

Kannibaal krijgt 8,5 jaar cel

Vrijdag 30 Januari 2004 om 11:11

AFP - Actualité

Walvis ontploft in Tainan

Donderdag 29 Januari 2004 om 10:16

BBC NEWS | Science/Nature

US-CERT: MyDoom.B Rapidly Spreading

Donderdag 29 Januari 2004 om 07:53

Zoals al werd gevreesd is een kwaadaardiger variant van de MyDoom worm in het wild gesignaleerd. Deze knaap vervangt je hostfile (waardoor sommige belangrijke sites onbereikbaar worden, waaronder de update-sites van Microsoft en enkele grote antivirus-makers) en zet een achterdeur open in je systeem. Daarmee kan je systeem misbruikt worden als open proxy en worden ingeschakeld bij een DDoS aanval tegen (verrassing!) Microsoft. Dus, daar gaan we weer: nooit een attachment aanklikken als je niet weet waar hij vandaan komt en er niet expliciet om gevraagd hebt, antivirus software dagelijks updaten, regelmatig scannen. Wil je extra bescherming, gebruik dan geen Microsoft browser en email-client maar een beter (en gratis) alternatief uit de Mozilla stal. En de enige echte remedie: stap over op een Mac of Linux-bakkie.
US-CERT Technical Cyber Security Alert TA04-028A

Laszlo SoundBlox

Woensdag 28 Januari 2004 om 17:00

Een fraaie uitbreiding voor een weblog: de Laszlo SoundBlox. Een Mp3 speler, embedded in de pagina, met een XML-savvy configuratie en volledig aanpasbare 'look & feel'. Cool! Toch ook een paar minpuntjes: SoundBlox ondersteunt geen VBR mp3's, en alleen 160kbps of lager. En de eerste keer afspelen van een mp3 duurt wat langer, omdat het bestand eerst van de oorspronkelijke lokatie wordt overgebracht naar de SoundBlox server, die hem vervolgens naar de bezoeker van je weblog stuurt. Ik vraag me af hoe ze al die bandbreedte gaan betalen!
Laszlo SoundBlox

The Hutton report

Woensdag 28 Januari 2004 om 15:14

Rapport (Pdf) | Samenvatting.

Garageband

Woensdag 28 Januari 2004 om 14:48

Apple's nieuwste uitbreiding op de iLife suite, Garageband, zal een grote impact hebben. Mark my words! Met Garageband kun je eenvoudig je eigen composities maken, loopjes in elkaar zetten, instrumenten inpluggen in je Mac, effecten toevoegen, afmixen - the lot. De GB tracks worden al enthousiast uitgewisseld op speciaal daarvoor gemaakte sites waar de musici elkaar niet alleen becommentariëren, maar ook bijdragen leveren aan elkaars composities. Sommige resultaten zijn (helemaal gezien het zeer korte bestaan van Garageband) ronduit fraai. Luister maar eens naar deze track. Of deze, en bedenk je dat dit een projectje is van een jongeman die de stem van zijn vriendin heeft opgenomen met de ingebouwde microfoon van een iMac...

Dumb, dumber...

Woensdag 28 Januari 2004 om 13:58

Niet geschikt voor Mac liefhebbers met een zwak hart: How I PC'd an Apple G5

Slachtoffer 'MyDoom' worm looft beloning uit

Woensdag 28 Januari 2004 om 11:32

SCO, de Unix-club die vorig jaar miljoenen Linuxgebruikers tegen zich in het harnas wist te jagen, looft een beloning van $250.000 uit voor informatie die leidt tot de arrestatie en veroordeling van de maker van de Mydoom worm. De worm, ook bekend onder de namen MiMail, Novarg en Shimgapi, luistert op poort 3127 naar instructies van zijn maker om een Denial of Service (DoS) aanval in te zetten op www.sco.com. Hoewel alle grote virusscanners zeggen hem te stoppen, laat mijn volledig up-to-date McAfee Virusscan hem toch door. Oppassen dus!

Trekkracht

Woensdag 28 Januari 2004 om 11:00

Oliedom, deze jongens (via L-rs). Deed me denken aan deze Toyota commercial! (categorie: breedband filmpjes, humor)

De Schepping in zand

Dinsdag 27 Januari 2004 om 21:52

Kunstenaar Ferenc Cako tekent het scheppingsverhaal tijdens het SICAF 2003. Schitterend! (via L-rs)

Een beer(tje) van een hond!

Dinsdag 27 Januari 2004 om 21:42

Zojuist belde dierenarts Ko met heel goed nieuws. Colder hoeft niet onder het mes, zelfs niet gespalkt of gegipst! Uit de röntgenfoto's die vanmiddag gemaakt zijn bleek dat zijn groeischijven een forse opduvel hebben gekregen, maar dat er geen breuken of scheuren zitten. Hij krijgt pijnstillers, en wij de opdracht hem koest te houden. Dat laatste wordt nog een uitdaging, want als hij een bekende hond (of diens baasje) in de verte ziet is hij bijna niet te houden. Iedereen moet z'n zere pootje even bewonderen...

Onbegrijpelijk, zo'n rotklap en er dan zonder ernstig letsel vanaf komen. 't Is een bijzondere hond, en dat is het.

Colder's rechterpoot...

Maandag 26 Januari 2004 om 19:21

... baart ons toch wel zorgen. Vanmorgen stapte hij verkeerd uit de bench, struikelde en viel op zijn geblesseerde kant. Hij jankte het hele huis bij elkaar, tot ik (van zolder gekomen) hem voorzichtig op zijn andere zijde wist te draaien. Na een pijnstiller ging het beter. Zijn enthousiasme is onverminderd groot: elk gezinslid wordt hartelijk begroet, pijn of geen pijn.

Oei-oei-oei vogeltje met een staartje

Maandag 26 Januari 2004 om 11:00

In Luuk Koelmans laatste column beschrijft hij op plastische wijze een zekere medische ingreep. Leuk om te lezen, maar vergeet vooral niet de reactie van 'M. van der Brugge' te lezen (terzijde: volgens mij is dat Luuk zelf...)

'Lopend' patient

Zondag 25 Januari 2004 om 14:55

Vanmiddag mochten we Colder weer ophalen. Samen met Joëlle reed ik van de kerkdienst via een flitsvergadering over de muziekgroep naar Gorinchem, waar een blijde Colder ons opwachtte. Hij heeft duidelijk veel pijn aan zijn rechtervoorpoot, ondanks de pijnstillers. Op weg naar huis mocht hij achterin, met zijn kop op Joëlle's schoot, en dat maakte veel goed. Eenmaal thuis werd hij liefdevol opgevangen met een schone bench en veel knuffels van Jochum en Rineke. Rineke had wat vleesbrokken en melk voor hem klaargezet, waar hij met graagte van at. Nadien begon hij te piepen: hij moest naar buiten.

Colder!!!

Zaterdag 24 Januari 2004 om 18:26

Vanmiddag gebeurde waar ik steeds voor vreesde.

Met overslaande stem riep ik: "Colder, kom hier!" Maar het was te laat. De rode auto week even naar links, even naar rechts, remde - maar hij kon Colder niet meer ontwijken en raakte hem vol in zijn flank, met een snelheid van 60 kilometer per uur. De bestuurder kon geen kant op, hem treft geen schuld. Alleen ik, ik was zo stom geweest...

Get a grip! *SLAP-SLAP-SLAP*

Zaterdag 24 Januari 2004 om 12:50

Zelfbeheersing is een mooi ding. Vooral als je getreiterd wordt door de experts, de redactie van GeenStijl.

VerbalJam slaat door. Na een maandenlange aanloopperiode vol aftastende vijandelijkheden en een week van schampschoten over en weer stuurde Arnoud gisteren een email aan de redactie van GS waarin hij ze sommeerde enkele specifiek genoemde beledigingen aan zijn adres offline te halen. Bij ingebreke blijven van GS zou VJ aangifte doen van smaad.

Tatra Mac G4

Vrijdag 23 Januari 2004 om 12:12

Stel, je bent een Tsjechische programmeur die werk vindt in Nederland, maar wel graag regelmatig terug naar huis rijdt. Wat wil je dan? Een comfortabele auto met navigatiesysteem, MP3 speler, TV, DVD, boordcomputer enzovoorts. De comfortabele auto moest een Tatra worden, dat stond voor Ji?í Jirout al snel vast: paps reed als chauffeur van een industrieel en de ritjes als peuter op de achterbank van zo'n Tsjechische limousine zaten in zijn geheugen gegrifd. Helaas bood Tatra geen van de gadgets die Ji?í voor ogen stond. Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Zie wat een bevlogen man allemaal met een PowerMac G4 kan doen! (via MacFreak)
Fastest Mac on four wheels

Geneefse Conventie

Vrijdag 23 Januari 2004 om 10:01

Doordenkend en lezend over het Apache incident verbaas ik mij hoe langer hoe meer over het gebrek aan mediaaandacht. De VS meldt bij monde van een generaal-in-ruste dat de schietpartij legaal was, want een van de betrokkenen droeg "een cylindrisch object, mogelijk een wapen", en de grote Amerikaanse media slikken het voor zoete koek. Journalisten die het origineel hebben bekeken (de gelinkte video is slechts een fragment) claimen echter dat het boeren waren, aan het werk op het land. De tractor links in beeld lijkt dat te bevestigen.

Geriatrisch schaken

Donderdag 22 Januari 2004 om 12:06

Een oudje van Pixar, maar nog steeds wereldklasse.
Geri's Game

'k Heb getwijfeld over België...

Woensdag 21 Januari 2004 om 14:49

Een Nederlandse man heeft asiel aangevraagd in België.
CompuServe

Prachtige plaatjes...

Dinsdag 20 Januari 2004 om 21:35

...van de rode planeet!
ESA

Krijtkunst

Maandag 19 Januari 2004 om 16:10

Een open directory met 11 foto's van schitterende straat- tekeningen van Kurt Wenner (via bouncechrissy)
/chalk/ (mirror)

GeenStijl.nl introduceert moderator

Maandag 19 Januari 2004 om 15:06

Het zat eraan te komen: GeenStijl versterkt de gelederen met een heuse moddereter. Die zal geen honger krijgen, bij de stofzuiger van het internet! De introductie gaat gepaard met veel traditioneel GS gebral en de sussende opmerking dat er niet zoveel zal veranderen. Maar: "Joris gaat letten op strafbare zaken, losgeslagen provincialen (met name Limburgers) en Fok!-ers."
Joris de Lognazi

Prijsschieten

Maandag 19 Januari 2004 om 12:35

"I've got Auto Range on him" "Roger. Give everything." ...TADADADA... "I've got him" "Second one... Hit the other one" ...TADADADADA... "The truck... wait 'till you see someone moving... right there. Hit him!" TADADADA... "Wait for movement... Roger, he's wounded. Hit him!"

Binnen in de AH-64D Apache helicopter projecteert het Helmet And Display Sighting System de beelden van de Target Acquisition Designation Sight loepzuiver op het netvlies van de piloot en zijn gunner. De techniek werkt perfect. Het lijkt wel een tienerkamer: met de joystick in de hand, samen achter het computerscherm. Hun Operation Commander kijkt vanuit het hoofdkwartier mee. Een druk op de knop, en de M230 machinegeweren ratelen.

Buiten, vele kilometers verderop, vallen de doden.

Bekijk de beelden (MPEG, 4,5 MB)

Nogmaals respect

Maandag 19 Januari 2004 om 10:09

Op 16 januari schreef ik een logje over de verschillen tussen onze oorspronkelijk Joods-Christelijke cultuur en de Moslim-cultuur met betrekking tot 'respect'. Gabriël van den Brink geeft in een uitzending van Nova (RealMedia stream) zijn visie als cultuursocioloog op deze materie. Voor wie nog verder wil duiken: de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft in december een 297 pagina's tellend rapport (pdf) uitgebracht over waarden en normen. Good stuff.

Starlight Express

Maandag 19 Januari 2004 om 09:26

Licht legt 299.792.458 meter per seconde af. De uitdaging: vind een ster die zo ver weg staat dat het licht dat je nu ziet, die ster verliet op de dag van je geboorte. Et voila, mijn geboortester. Die ster staat in de Virgo constellatie, passend bij mijn sterrenbeeld Maagd. Maar misschien doen de programmeurs het erom... hoe zit het bij u?

Kistje

Maandag 19 Januari 2004 om 08:31

Een "mislukte" foto uit het kistje blijkt een brandend Paleis van Volksvlijt te zijn!
Kistje.web-log.nl

Colder

Maandag 19 Januari 2004 om 07:12

Onze bordercollieherderpup (kortweg: Colder) is vandaag vier maanden geworden. We hebben geboft met dit beestje. Slim, leergierig, trouw, gehoorzaam, speels en lief - maar ook eigenzinnig en straal eigenwijs op z'n tijd. Hij drijft Rineke af en toe tot wanhoop, maar helpt tegelijk de kids om hun zooi op te ruimen in de woonkamer door dat probleem bij de bron aan te pakken (want als hij het te pakken heeft ben je 't kwijt, dus laten ze merkbaar minder troep slingeren). Hij wil vijf keer per dag worden uitgelaten, maar helpt me zo wel om de kilo's kwijt te raken. Eveneens vijf tot nu toe, om precies te zijn. En voor de mensen die zeggen dat het wel meevalt met die Hollandse regen: ons dak lekt en de hond wil uit, geloof me, het regent in Holland. Vaak.

Gekloond embryo?

Zaterdag 17 Januari 2004 om 18:47

Dr Panos Zavos claimde vandaag tijdens een persconferentie in Londen een gekloonde embryo te hebben geïmplanteerd bij een 35 jarige onvruchtbare vrouw. Het embryo is volgens Zavos in zijn laboratorium 'gebouwd' uit een onrijpe eicel van de vrouw en een huidcel van haar man. De kans op een resulterende zwangerschap acht Zavos 30%. Behalve twijfels over de juistheid van de claim (Dr. Zavos overlegde geen bewijzen om zijn bewering te onderbouwen) klinke vooral ethische en morele bezwaren door in de reacties. BBC | Scotsman | Reuters

Bijbel extra-actueel

Vrijdag 16 Januari 2004 om 11:38

Een goed begin: hoofdstukken uit de bijbel in IRC stijl. Humor! (Via Djiezus weblog)
The IRC Bible

Respect

Vrijdag 16 Januari 2004 om 10:38

Gistermorgen schrapte ik op het laatste moment een zin uit m'n stukkie. Het ging over respect, of beter: over het verschil tussen de manieren waarop de westerse en de mediterrane cultuur tegen respect aankijken. De zin was deze: "Respect is in onze cultuur geen geboorterecht, noch iets dat je afdwingt. Je krijgt het, als beloning voor je bijdrage aan iemands leven of de maatschappij in het algemeen, je verdient het met bewezen persoonlijke meerwaarde." Ik streepte het door omdat het maar een halve waarheid was, en je nooit teveel moet zeggen: teveel bomen ontnemen het zicht op het bos. Een paar uur later had ik er spijt van, toen omroep.nl meldde dat de politie een dertigtal Murat-supporters uit elkaar had gehaald. Want dit incident legde juist het verschil bloot in de omgang met dit aspect, respect.

Thought experiment

Donderdag 15 Januari 2004 om 15:39

Why rejecting invalid XML on the client side is a bad idea. (Nerd Alert!)
Mark Pilgrim

Eolas vs. Microsoft

Donderdag 15 Januari 2004 om 12:20

Het feit dat de USPTO het Eolas patent heroverweegt is geen reden om de boete op te schorten, vindt de rechter.

Afkomst en schuld

Donderdag 15 Januari 2004 om 10:33

Hans Laroes (Hoofdredacteur NOS Journaal) legt in een verklaring uit waarom het journaal in eerste instantie de etnische afkomst van de verdachte Murat D. niet noemde. Het is een iets te voorzichtig aftastende, maar zindelijke redenering. In de reacties op de berichtgeving tuimelen de bezoekers over elkaar heen in hun verontwaardiging: de een vindt de etnische afkomst van de verdachte nog relevanter dan de ander, en op hoge toon eist ene Fred dat er een nieuwe hoofdredacteur komt die wel de 'gehele waarheid' aan het volk wil melden.

Weblogs op zwart

Woensdag 14 Januari 2004 om 10:06

Geenstijl.nl, retecool.com en volkomenkut.com, gedrieën de grootste weblogs van Nederland (let wel - we spreken over kwantiteit) hebben naar aanleiding van de moord op Hans van Wieren gezamenlijk besloten vandaag op zwart te gaan, "... als signaal dat het zo niet langer kan. Ruzie los je op door met elkaar in discussie te gaan, niet door geweld."

O'Neill en de media

Dinsdag 13 Januari 2004 om 15:05

John Hinderaker, jurist in Minneapolis, Fellow van het Republikeinse Claremont Institute en publicist op het gebied van politiek en recht, schrijft onder het pseudoniem "Hindrocket" een artikel op het PowerLineBlog waarin goed onderbouwd grote vraagtekens achter de feitelijke juistheid van O'Neill's verhaal worden gezet. Nu was tegengas uit die hoek natuurlijk te verwachten, maar het meest opvallend vind ik dat de grote media over elkaar struikelen in hun haast om O'Neill's verhaal te brengen, en het weer de weblogs zijn die de puur journalistieke taken oppikken die de 'echte' journalisten laten liggen. Het journalistieke landschap is sterk aan het veranderen!
Power Line: Lid Blown Off O'Neill/Suskind Hoax

I'm an alien...

Dinsdag 13 Januari 2004 om 10:39

Raar is dat toch, bekijk je de Google 2003 Zeitgeist (helemaal onderaan de pagina vind je de Nederlandse lijst) en herken je niets van je eigen leven. De films heb ik gezien, op de nummer een na, maar geen van de populairste zoekopdrachten van 2003 heb ik ingetypt in mijn Google searchbar. Nu weet ik het zeker. Ik leef ergens anders, op een andere planeet, in een ander tijdperk, in een andere dimensie.

Mars fullscreen panorama

Dinsdag 13 Januari 2004 om 10:13

Hans Nyberg maakte een schitterend QuickTime VR panorama van de Nasa beelden.
Mars

De neus

Maandag 12 Januari 2004 om 13:57

Een paar minuten lang stonden we er al, ik beurtelings vriendelijk en bestraffend op hem inpratend, hij onverstoorbaar en onwrikbaar geparkeerd. Even daarvoor had ik hem aangelijnd en was resoluut naar buiten gestapt, op weg naar de uitlaatplek. Maar Colder had andere plannen. Met zijn neus op de grond zette hij er stevig de sokken in. Zonder op of om te kijken liep hij straal langs de uitlaatplek: bochtje om, straat oversteken, langs een op de stoep geparkeerde auto, rondje om een lantaarnpaal - tot hij na 500 meter opeens bleef staan bij een portiek met trapopgang. En daar stonden we nu nog steeds.

Het zat niet mee, vanmorgen. Rineke was gebeld door de moeder van Calvin, een klasgenootje van Jochum, met de vraag of zij Calvin wilde meenemen naar school. Rineke en Jochum moesten daarom iets vroeger dan gebruikelijk de deur uit. Normaal maakt Colder dat niet mee, omdat wij dan al samen op pad zijn. Nu jankte hij hartgrondig en onophoudelijk, waardoor mijn plan om eerst onder het genot van een kopje koffie de verlate zaterdagkrant te lezen de mist in ging. En nu dit weer. I don't like mondays...

Toen ging er twee etages boven onze hoofden een deur open, hoorde ik opeens bekende stemmen en kwamen even later Rineke, Jochum en Calvin uit het portiek te voorschijn.

't Is net Cleopatra: straaleigenwijs, maar wat een neusje!

Bedrijfshumor

Maandag 12 Januari 2004 om 11:51

Ga vandaag naar Amazon, type in de zoekregel 'old fart' en klik 'Go!' (of klik hier voor een shortcut).

Gaan voor Go(u)d

Zondag 11 Januari 2004 om 20:36

Zozo, weer eens een logje van mij, Joëlle.
Gister; 10 januari, ben ik naar de Nationale Jongeren Gebedsdag te Utrecht geweest. Het was in de Jacobi kerk. Ik ging met Paul, Maya, Martin en Jeroen van tienerclub. Maya was helemaal overdonderd toen ze de kerk binnen kwam. Ze zit zelf in Evangeliegemeente de Morgenstond in een schoolgebouw. Ik zelf ken de Jacobi best wel (kom er wel eens ;)). 'k Heb Maya en Paul dus ff een rondleiding door de kerk gegeven. We waren immers een halfuur te vroeg :D. Nou... precies 30 minuten voor het begin begon de countdown al :D Op een graat videoscherm voorin de kerk. Stel je voor... een kerk uit de 13e(?) eeuw met een videoscherm, complete band, allemaal speakers en ander audiogrut :D Alleen de voorpret was al cool, wat zou dat worden? ;)

Nieuw rapport, oud nieuws

Zaterdag 10 Januari 2004 om 21:07

Het gerenommeerde Amerikaanse politieke onderzoeksinstituut "Carnegie Endowment for International Peace" (CEIP) produceerde een lijvig rapport (111 pagina's, PDF) over de dreiging van massavernietigingswapens en de oorlog in Irak. Kort samengevat komt het erop neer dat Irak geen directe bedreiging vormde, de wapeninspecties wel degelijk effectief waren maar de inlichtingendiensten broddelwerk leverden. Op verzoek verstrekte men gekleurde informatie, die bovendien naar smaak werd opgedirkt in de presentatie. Als klap op de vuurpijl: er was en is geen bewijs voor de betrokkenheid van Irak bij Al-Qaida. De oorlog in Irak was daarom noch de 'beste optie', noch noodzakelijk - en al helemaal niet onvermijdelijk. De regering Bush heeft het Amerikaanse volk op flagrante wijze voorgelogen.

Soooo... what else is new?

url2png

Zaterdag 10 Januari 2004 om 20:36

Maakt een mooie boekenlegger van je site
Drunk Men Work Here

Valsemunters en sterrenwichelaars

Donderdag 08 Januari 2004 om 13:23

Bij Slashdot ontstond lichte consternatie naar aanleiding van de constatering dat PhotoShop CS (de laatste loot aan de stam van Adobe's excellente fotobewerkingspakket) weigert een afbeelding van het nieuwe twintig dollar biljet te openen. Niets nieuws: ook Eurobiljetten en Britse Ponden worden geweigerd, en niet alleen door PhotoShop maar ook door concurrent PaintShop Pro en vrijwel alle kleurenkopieermachines. Vrijwillige censuur heet dat, en de fabrikanten maken daarbij gebruik van de eurion constellatie: een eenvoudig te herkennen patroon van vijf cirkeltjes in het biljet. Ziet de software zo'n fictief sterrenbeeld dan weigert het de afbeelding te openen. Da's niet alleen lastig voor het reclamebureau dat een advertentie wil illustreren met wapperende bankbiljetten, maar ook voor u en mij: de controle van de inhoud van een afbeelding bij het openen kost CPU-tijd, en voor die actie betaal je met een vermindering in snelheid. Een vrij zinloze actie ook nog als u het mij vraagt (wat u natuurlijk niet doet), omdat de ware valsemunter zich hierdoor niet zal laten weerhouden. Juist vandaag meldt MKB Nederland immers dat er steeds meer valse Euro-biljetten in omloop komen, die bovendien van zo'n goede kwaliteit zijn dat de gewone UV-lamp controle niet meer volstaat. Deze technocensuur is dus - zoals vrijwel altijd bij dit soort 'beveiligingen' - ineffectief: legitieme gebruikers worden beknot in hun mogelijkheden, terwijl de bad-guys nauwelijks tot geen hinder ondervinden van de maatregel. Net als de kopieerbeveiliging van CD's, de regiobeveiliging van DVD's en noem maar op. Lastig voor gewone gebruikers, geen drempel van betekenis voor de crimineel.

Bush in 30 Seconds

Woensdag 07 Januari 2004 om 12:25

Vijftien 'commercials' van maximaal 30 seconden, waarin de makers hun afkeer van George W. Bush en zijn politiek laten blijken. Dit schopt kont, in rond Hollands!
Gauw kijken...

Touchdown voor NASA

Zondag 04 Januari 2004 om 21:14

Dit hoopje puin is een veilig neergekomen Marslander, al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen. De 360° panaromafoto, genomen door de navigatiecamera, toont de Mars Exploration Rover Spirit in het Marslandschap.
Mars Exploration Rover Mission

Ouch... that hurts!

Vrijdag 02 Januari 2004 om 17:54

Dinsdagochtend ging het mis: tijdens een kalm wandelingetje schoot 'het' in mijn rug. Pijn, hevige pijn. Lopen ging moeizaam, zitten nauwelijks. In de afgelopen dagen heb ik (geholpen door mijn tijdelijke beste vriend, Ibuprofen) langzaam terrein herwonnen. Eerst alleen liggen, daarna voorzichtig staan, toen zitten en nu ook weer lopen. We komen er wel!