TV opnemen vanaf je mobiel

Woensdag 31 Maart 2004 om 14:09

Nokia 3660Opera komt met 'mobileIPG', een interface om 'web-enabled' videorecorders via je telefoon te kunnen programmeren. Met je GSM (voorzien van Symbian en Opera) browse je door een online programmagids, waarna een druk op de knop volstaat om de video (of harddisk recorder) thuis opdracht te geven het gewenste programma op te nemen. De interface, die volledig is gebaseerd op open standaarden (XML, HTML, DOM) biedt ook nieuwe commerciële kansen: op basis van je profiel kan de IPG provider je tijdig voorzien van MMS-jes met kijktips. Tegen betaling, uiteraard... kassa!

Persbericht Opera

The Passion Of The Christ

Woensdag 31 Maart 2004 om 13:19

Vanavond, een dagje eerder dan de aangekondigde releasedatum, vertoont City Utrecht 'The Passion Of The Christ'. Rineke wil graag eerst mijn recensie horen, dus ga ik alleen. De reacties die ik tot nu toe heb gehoord en gelezen zijn zeer uiteenlopend. Het 'onderwerp' ligt me erg na aan het hart, dus weet ik nog zo niet wat mijn reactie zal zijn. Ik verheug me dan ook niet op een avondje bios, maar voel eerder een schroom, iets als angst bijna. "Kom op zeg, 't is een film!" hoor ik u zeggen. En dat is waar, geen reden voor overspannen reacties. Ik zal het wel zien. Letterlijk.

A consultant's fable

Dinsdag 30 Maart 2004 om 11:11

Yep, dat is een consultant ;-)

JD's New Media Musings

Undercover Operation Iraqi Sunrise

Maandag 29 Maart 2004 om 13:42

Gisteravond dankzij een puike Reloaded-avond te laat thuis om Adam's Operation Iraqi Sunrise te bekijken - en tot overmaat van ramp vergeten de video te programmeren. Grrrmbl. 'Vast wel online te bekijken' dacht ik, dus hopla, naar de Veronica website. Zoeken op Sunrise. Van alles, maar geen OIS. Zoeken op Operation. Van alles, maar geen OIS. Zoeken op de volledige string Operation Iraqi Sunrise dan maar. Ja! O nee... toch niet. De bovenste link verwijst naar... Kole's Queeste.


Grrmbl. Wie heeft een kopietje voor me?

Margot Quan Knight

Maandag 29 Maart 2004 om 11:51

"I want to make fantastic, painful images to talk about the real world and the miraculous human body." Da's gelukt.

Baviaan.net: Alles gaat stuk, alles is eindig

Maandag 29 Maart 2004 om 10:21

In de Rails staat een interview met Spinvis. Spinvis valt in de categorie 'muziek die ik alleen mag draaien als Rineke al slaapt'. Net als Olivier Messiaen en Miles Davis, en een handvol andere genieën. Spinvis' muziek is mooooooi, heel mooi. Ook dit interview is mooi. Met grote dank aan Baviaan, die alles scande en online zette.


Update: Spinvis heeft gisteren de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2003 gekregen, zo las ik bij Eric. Beluister het juryrapport en het lied in de eveneens bekroonde uitvoering van Lenette van Dongen. Meer materiaal van Spinvis kunt u beluisteren (en bekijken!) bij VPRO's 3voor12. Wat u ook doet, sla 'In De Staat Van Narcose' met het veteranenorkest in Club Lek niet over.

Passion of Christ review

Zaterdag 27 Maart 2004 om 13:44

There was an unusual audience in this theatre. No children refusing to be silenced; no adults chatting aimlessly about what that guy said or what was going to happen next. Some were openly weeping, but most were just silent, dealing with their own reactions in their own ways.

The GodBlog

Hoofdverdachte doodslag Anja Joos krijgt slechts 18 maanden

Zaterdag 27 Maart 2004 om 07:12

De advocaat van hoofdverdachte G. tekende succesvol bezwaar aan tegen een aantal 'en/of' zinsconstructies in de dagvaarding, die volgens hem onduidelijkheid opriepen over de exacte tenlastelegging. Bovendien zouden delen van de tenlastelegging daardoor onlogisch zijn: zo "...valt niet in te zien hoe iemand in zijn eentje een ander kan 'omsingelen' of 'insluiten'." De rechtbank ging niet zo ver dat ze de dagvaarding nietig verklaarde, maar constateerde wel dat het OM haar door de gebrekkige taalkundige constructie van de dagvaarding zwaar in de problemen bracht.

Gouden Pixel

Vrijdag 26 Maart 2004 om 12:16

De NVJ-sectie internet looft het kunstwerkje De Gouden Pixel uit voor de door publiek en een vakjury best bevonden journalistieke interactiviteit online.

De Internetjournalist

SawStop

Vrijdag 26 Maart 2004 om 11:56

Een cirkelzaag die de geleiding van het materiaal meet - en zo binnen 5 ms stopt bij aanraking met je lichaam. Impressive.

SawStop Video

Autogordel voor honden en katten

Vrijdag 26 Maart 2004 om 10:48

Santa Fe overweegt autogordels ook voor honden en katten verplicht te stellen. Er zijn zelfs verhoogde zitjes met gordels te koop, zodat je hond uit het raam kan kijken. Minder grappig: zowel honden als katten mogen in het voorstel alleen nog aan een riem van maximaal 1.80 m buitenlopen.

AP artikel

Paniekvoetbal

Vrijdag 26 Maart 2004 om 09:40

De VVD spreekt bij monde van Tweede Kamerleden Paul de Krom en Geert Wilders zijn zorg uit over de provinciale en gemeentelijke websites met risicokaarten (zoals die van Noord Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Groningen en zelfs Limburg). Het duo is bang dat terroristen dankbaar gebruik zullen maken van deze kaarten om hun doelen te kunnen bepalen. Ze stellen er kamervragen over, zoals deze: "Bent u van mening dat het aanbieden van dergelijke informatie op deze wijze de mogelijkheid van terroristische aanslagen vergroot althans makkelijker wordt gemaakt? Zo nee, waarom niet?"

Audiobijbel

Donderdag 25 Maart 2004 om 16:05

De complete Bijbel, gesproken in het Chinees, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Pools en Russisch.

Met dank aan familyradio.org

Get a life...

Donderdag 25 Maart 2004 om 14:06

Nou ja, iets vriendelijker: "It's cool that you're updating so often, however, if I may be so bold as to offer some advice -- take a break, you'll enjoy life more." (melding van de rpc.weblogs.com server, waar Pivot bij elk logje een ping naartoe stuurt)

Gimp

Donderdag 25 Maart 2004 om 14:02

Open Source grafische suite, op sommige punten beter dan Adobe Photoshop.

Nederlandse mirror

Het Eiland in de Verte

Donderdag 25 Maart 2004 om 12:46

Het Eiland in de VerteDuizend melodieën schrijven,

ik doe het zonder pijn


Maar duizend mooie woorden,

hoe wijs moet je dan zijn(uit: De Blauwe Uren, Boudewijn de Groot)Boudewijn de Groot's nieuwe album "Het Eiland in de Verte" maakt indruk. Het is zijn monument voor Lennaert Nijgh, een album vol typische Boudewijn liedjes, zonder uitzondering van hoog niveau.

Uitgekeken op je muur?

Dinsdag 23 Maart 2004 om 15:15

Upload een plaatje, stel het gewenste aantal A4-tjes in en download 'm megasized als PDF. Printen en behangen maar!

Rasterbator

GSM & GPS

Maandag 22 Maart 2004 om 16:43

Toets het telefoonnummer of adres van je bestemming, en je telefoon downloadt een plattegrond en vertelt je (bij de volgende kruising linksaf) hoe je er moet komen.

Yahoo

Honden verraden drugs in kleding passant

Maandag 22 Maart 2004 om 13:36

Beter! Het OM interpreteert signalering door een drugshond als 'ernstig bezwaar', waarna fouillering wettelijk is toegestaan.

Parool

Spring is in the Air II

Maandag 22 Maart 2004 om 10:15

Klik voor lekker groot (1024x768)Trots als een eend, deze moeder. Even mocht ik haar kuikentjes kieken, toen werden ze weer gedirigeerd, lekker warm en goed beschermd tegen de boze buitenwereld.

Wikipedia

Maandag 22 Maart 2004 om 07:45

Terzijde: enkele uren na de moord op Yassin is Wikipedia al aangepast. Wat is Internet toch een ongelooflijk krachtig medium, en wat maakt Wikipedia daar maximaal gebruik van. Collaborative publishing is helemaal Da Bomb, om maar eens in stijl te blijven.

Sheikh Ahmed Yassin

Maandag 22 Maart 2004 om 07:20

Ahmed Yassin en naar verluidt zeven bodyguards (waaronder een zoon) lieten vanmorgen het leven toen Israël hen met drie raketten bestookte bij het verlaten van een moskee. Minister van Defensie Shaul Mofaz had zondag in het kabinet al aangekondigd dat de regering van plan was Hamas 'ernstig te verzwakken' ter voorbereiding op de terugtrekking uit de bezette gebieden. Yassin was de oprichter (en nog steeds een van de belangrijkste leiders) van Hamas, de gewelddadige extremistische groepering die verantwoordelijk is voor honderden doden in een reeks van extreem bloedige aanslagen. Hij was in 1997 uit levenslange gevangenschap vrijgelaten door Israël als een gebaar van goede wil tegenover koning Hussein van Jordanië, toen de geheime dienst een aanslag op Khaled Mashal verknalde. De Mossad injecteerde Mashal in het Jordaanse Amman met gif, maar werd betrapt door de Jordaanse geheime dienst. Koning Hussein eiste het tegengif van Netanjahu, die dat in eerste instantie weigerde te geven. Pas na tussenkomst en zware politieke druk van Bill Clinton ging Netanjahu overstag. De twee gepakte Mossad-agenten zijn later geruild tegen Yassin, die naar verwachting weinig meer uit kon richten. Niets bleek minder waar: als spiritueel leider van Hamas riep hij op tot vele zelfmoordaanslagen en enkele tientallen gerichte moorden.

Haaretz

In Memoriam Juliana

Zaterdag 20 Maart 2004 om 12:36

30 april 1909 - 20 maart 2004

Wired 9.12: The Geek Syndrome

Zaterdag 20 Maart 2004 om 07:45

In the geek warrens of engineering and R&D, social graces are beside the point. You can be as off-the-wall as you want to be, but if your code is bulletproof, no one's going to point out that you've been wearing the same shirt for two weeks.

Met name interessant leesvoer voor ouders van een kind met het Syndroom van Asperger (zoals wij), techneuten en orthopedagoochelaars.

Artikel in Wired

Niet voor de Spaanse markt

Vrijdag 19 Maart 2004 om 11:07

Mooi, elegant & whisper quiet, met een range of mounting options. Jaja. (via Russell)

Puta

Courtney doet een 'Janet'

Donderdag 18 Maart 2004 om 16:00

Zou het besmettelijk zijn?

Yahoo

Natte hond

Donderdag 18 Maart 2004 om 13:29

0Gistermiddag waren Rineke en Jochum al terug uit het park voor ik thuis was... Daarom Ilia, Jochum en Colder maar in de auto geladen, cadeautjes gekocht voor Rineke (die vandaag jarig is!) en vervolgens 'uitgewaaid' in het IJsselbos. Jochum een stok in de vijver, Colder haalde 'm op. Zo hebben ze elkaar een half uur bezig gehouden ;-)

Dutroux had sleutels van handboeien

Donderdag 18 Maart 2004 om 10:32

In een pak zout bij de cel van Marc Dutroux in de gevangenis van Aarlen zijn sleutels van handboeien ontdekt. Het gaat om standaardsleutels die op verschillende handboeien passen.

Telegraaf

De excuses van strijder Jan Pronk

Donderdag 18 Maart 2004 om 10:25

Daar gaat de deur van de werkkamer open. De minister van Vreemdelingenzaken en Integratie verschijnt in de deuropening. "Meneer Pronk, daar bent u dan eindelijk. Komt u verder."

Koelman's nieuwste column

Spring is in the Air

Woensdag 17 Maart 2004 om 15:25

klik voor grote foto Yep, het is definitief lente. Bloesem aan de bomen, een jonge hond (met baas) die z'n geluk niet op kan en een mama eend die stilletjes zit te broeden. Gelukkig hebben de mannen van de plantsoenendienst haar gezien (gewaarschuwd door de buurt?) toen ze de bossages deze dagen grondig kortwiekten. Haar nest, toch al niet zo strategisch gebouwd aan de waterkant op een halve meter van een voetgangersbrug, is nu beschut door de enige struik van betekenis in de wijde omtrek. Vijf eieren koestert ze, zo zag ik gistermorgen toen ze eventjes haar plaatsje verliet om te fourageren. Toen had ik m'n camera niet bij me *stomstomstom*, maar de komende dagen hoop ik dat goed te kunnen maken. Nu ga ik naar buiten, naar het park. Rineke, Jochum en vriendje Saral zijn er al, ik ga even langs huis en neem Colder mee. Heerlijk. Lente.

Geen stijl...

Woensdag 17 Maart 2004 om 10:15

Romke Spierdijk? ,,Die naam zegt me niks. Maar het heeft geen zin om over namen te beginnen. Wij blijven anoniem. We zijn per e-mail, fax en 06-nummer bereikbaar. Als iemand ons wil spreken dan kan dat. We geven alleen onze ware identiteit niet prijs.'' zegt Rombo in Trouw. Recent verhuisde Rombo bij GeenStijl.nl overigens van de kolom 'redactie' naar de kolom 'ondersteuning', waarbij zijn beschrijving veranderde van 'niet van hier' naar 'niet meer hier'. Het rommelt in de gelederen van GS.

Anduril, Flame from the West

Dinsdag 16 Maart 2004 om 15:06

Klik voor GROTE foto! Kijk, misschien is het een ernstige afwijking - maar ik vind dit dus schitterend! United Cutlery levert de fantastische zwaarden, dolken en messen uit de Lord of the Rings cyclus. Zoals Anduril, hierboven, het zwaard dat als 'Narsil' versplinterde in de handen van Elendil tijdens de grote slag tegen Sauron. Isildur sloeg met het restant de Ring van Sauron's hand, en de elvensmeden maakten van de fragmenten het nieuwe zwaard Anduril. Of Ghadhafang , het prachtige zwaard van Arwen, of Frodo's Sting. Pittige prijzen (vanaf €210,-), maar o wat mooi! Vaak kunstig gegraveerd in sierlijk Elfs, waarvoor je overigens allerlei fonts en schrijfprogramma's kunt downloaden. Wat gaan mensen ver in het zich inleven in de bijzondere fantasiewereld van Tolkien. Een cultuur op zich!

'Nieuwsitems' van Bush

Dinsdag 16 Maart 2004 om 12:59

De FBI onderzoekt video news releases, verspreid door het Department of Health and Human Services. De fragmenten, bedoeld om als hapklare brokken te worden gebruikt in nieuwsshows van lokale TV stations, bevatten interviews en reportages rondom de Medicare Law.

Gadget2

Dinsdag 16 Maart 2004 om 12:10

USB mesVictorinox en Swissbit komen met een gezamenlijk product. Victorinox zorgt voor een zakmes met schaartje, vijltje, schroevendraaier, ballpen en laser-LED: Swissbit maakt het af met een USB memorystick van naar keuze 64MB of 128MB. Highspeed USB2.0, volledig compatible met de Mac. "It's got everything you need on and off the road" zegt Swissbit. Nu is daar nog wel wat op af te dingen, maar 't is wel weer zo'n gadget waarvan ik zeg: Gotta get me one of those, someday...

Product sheet (PDF)

Ik ken jou...

Maandag 15 Maart 2004 om 17:16

Russell Beattie koos eieren voor zijn geld en verwijderde op aandringen van zijn familie privefoto's van het Internet. Iemand had ze gebeld en gevraagd naar "Alex, kleine Alex", met een lachje, en daarna opgehangen. Een bedreiging, zo ervaarden ze het althans. Die zijn oorsprong wellicht vond op het weblog van Russell, waar foto's van het jochie waren te zien. Waren, want ze zijn nu offline. "I'm not battling that many fronts, sorry." Een begrijpelijk reactie van Russell, op een begrijpelijke maar onterechte overreactie van zijn familie.

Apk-regels voor gordels geldklopperij

Maandag 15 Maart 2004 om 15:31

Kopt de Telegraaf, en ik kan me daar wel in vinden. In januari mocht ik bijna 200 euro neertellen voor een nieuwe gordel, terwijl de oude volgens mij nog prima was. Maar ja, de regels he...

Telegraaf

Estafetteverhaal...

Vrijdag 12 Maart 2004 om 17:00

...bij vandenb. Van borden schrapen tot een patser barbeque.

Micros(ch)oft

Vrijdag 12 Maart 2004 om 15:38

Het gaat steeds erger stinken in Redmond. Er rezen al vragen waar SCO toch het kapitaal vandaan haalde om alle rechtzaken te financieren. Microsoft ontkende ten stelligste banden met SCO te hebben, maar blijkt nu wel achter de investering van $50 miljoen te zitten waarmee SCO de oorlogskas vulde. Niet rechtstreeks, maar via BayStar Capital, dezelfde investeringsmaatschappij aan wie Nina Brink ooit haar aandelen WorldOnline 'transfereerde, maar niet verkocht'. Bovendien bleek deze week uit een uitgelekte emailwisseling dat Microsoft zelf ook nog eens $100 miljoen in SCO pompte.

Natuurkaart

Vrijdag 12 Maart 2004 om 15:15

Een schat aan informatie over de gebieden van Natuur- monumenten, de twaalf provinciale landschappen, Museum Naturalis en het Goois Natuurreservaat. Helaas alleen met Internet Explorer voor Windows te bekijken, dus haalt u die maar uit de mottenballen.

Getalsrelaties

Vrijdag 12 Maart 2004 om 13:45

Esc citeert Catch.com: 911 dagen tussen New York en Madrid. Dat klopt niet, want 2004 is een schrikkeljaar. Controleert u zelf maar. Wel opvallend dat er precies 2,5 jaar tussen zit. Of het iets te betekenen heeft? Geen idee. Ik denk wel dat de datum van 11 september destijds niet zomaar gekozen is: de link met het Amerikaanse alarmnummer lijkt me vanuit het perspectief van psychologische oorlogsvoering te krachtig om toeval te zijn.

Most Of Us (Like Most Of Us)

Vrijdag 12 Maart 2004 om 11:56

Venice Live in Hardenberg (2002)In het oeuvre van de Californische top-band Venice valt het nummer muzikaal wat uit de toon: Mark Lennon's speelse "diggy-diggy-bop"-intro met de uit Toy Story, relatief up-tempo en weinig ruimte voor de schitterende vierstemmige vocalen die de band normaal kenmerken. De tekst is echter helemaal 'Venice': down-to-earth, to-the-point, oprecht en herkenbaar. Het lied schoot door m'n hoofd toen ik Russell Beattie's posting las over de reacties op de telefonische bedreiging van zijn zoontje Alex. Na de eerste schrik realiseerde hij zich dat het gros van de mensen 'normaal' is, en dat hij zijn leven niet anders gaat inrichten vanwege die ene gek. Moedig, en verstandig.

How Audiences are Shaping the Future of News and Information

Vrijdag 12 Maart 2004 om 10:51

We Media"There are three ways to look at how society is informed.

The first is that people are gullible and will read, listen to, or watch just about anything.

The second is that most people require an informed intermediary to tell them what is good, important or meaningful.

The third is that people are pretty smart; given the means, they can sort things out for themselves, find their own version of the truth.

The means have arrived. The truth is out there."


(uit de introductie door Dale Peskin)


Uitgegeven door "The Media Center at the America Press Institute" in juli 2003, dus in Internettermen stokoud - maar nog altijd 66 pagina's zinnige opmerkingen en observaties over het fenomeen participatieve journalistiek. User generated content, weblogs, collaborative publishing (Wiki, Slashdot), P2P, RSS, Grassroot sites, het komt allemaal aan bod. We Media is geschreven door Chris Willis en Shayne Bowman van Hypergene, onder redactie van J.D. Lasica met een voorwoord van Dan Gillmor.

We Media (PDF, 4MB)

Voorpagina's

Vrijdag 12 Maart 2004 om 10:33

Via J.D.: digitale voorpagina's.

Aanslagen in Spanje

Donderdag 11 Maart 2004 om 16:05

Volgens Arnaldo Otegi, woordvoerder van Batasuna, was dit niet het werk van de ETA maar "an operation by sectors of the Arab resistance". Opvallend detail is dat Otegi's verboden radicale Batasuna partij voorheen altijd ontkende de politieke tak van de ETA te zijn, maar nu wel namens de ETA diens betrokkenheid ontkent. Een Spaanse journaliste meldt via de BBC dat volgens de politie de gebruikte explosieven identiek zijn aan die welke twee weken geleden bij ETA aanhangers werden gevonden. Ook de gebruikte methode (met een rugzak vol explosieven de trein inlopen, rugzak neerzetten en vlak voor de deuren sluiten eruit stappen) wordt door de kenners gezien als typisch ETA, en niet al-Qa'ida.


Het aantal slachtoffers loopt nog steeds op: 186 doden en 898 gewonden.


Weblogs: Iberian notes uit Barcelona en Back Seat Drivers.

Kranten: Libertad Digital, El Mundo en de Telegraaf.

Zie ook CNN (en hier), Reuters en onze eigen NOS.

Het Baskenland Informatie Centrum zwijgt nog in alle talen hoopt dat het niet de ETA was.

De tocht naar Sjövakor!

Donderdag 11 Maart 2004 om 14:03

Deel 3 in de Mysteriax reeks van Jan Merolant, alter-ego van Gijsbert van Uden. Waarschuwing: verslavend, kan de nachtrust ernstige schade toebrengen!

Mzsteriax III

Met honing vang je hackers

Donderdag 11 Maart 2004 om 11:58

Google is al tijden favoriet bij hackers, crackers en scriptkiddies om wachtwoorden, open directories en gaten in de beveiliging te vinden. Dat werkt als een tierelier: Google weet immers vaak meer dan je als beheerder lief is.

RSS en Atom (tech alert)

Woensdag 10 Maart 2004 om 19:53

Dave Winer, de man achter RSS, reikt Atom de hand met een plan om van de twee technieken een standaard te maken. Beter! Nu maar hopen dat iedereen het belang van een breed ondersteunde standaard zwaarder laat wegen dan zijn eigen ego.

Cosmopolitisch kassie kijken

Woensdag 10 Maart 2004 om 17:35

Die had ik even gemist: 200 TV kanalen uit de hele wereld op je desktop. Inclusief de mogelijkheid stations op te nemen. (Via 404)

WorldTV

How News Travels on the Internet

Woensdag 10 Maart 2004 om 12:32

Interessante observatie van Stephen VanDyke over de rol van nieuwe media (of beter: We-media) in de verspreiding van nieuws. Volg ook de links in het artikel! (via Fark) Meer over dit fenomeen hierrr...

Je kunt 't proberen...

Woensdag 10 Maart 2004 om 12:19

De 35-jarige Alice Pike wilde bij Wal-Mart afrekenen met een vals bankbiljet. Helaas viel ze door de mand - waarschijnlijk omdat de kassiere niet direct terug had van een biljet van $1.000.000,-.

The Smoking Gun

Libertarian Purity Test

Woensdag 10 Maart 2004 om 11:52

't Is een oudje (1997), maar hij blijft boeiend: de Libertarian Purity Test, uitgevoerd door de George Mason University in Fairfax, Virginia. Ronduit verbazend vind ik de analyse van de resultaten. Zo blijkt 81% van de respondenten voor legalisering van marihuana te zijn, en zelfs 86% voor het legaliseren van alle vormen van "sex between consenting adults", inclusief betaalde sex. Een ruime 83% vindt dat de VS zich teveel bemoeit met andere landen, 53% ziet het liefst dat de VS zich geheel terugtrekt uit Europa, Azië en andere militaire bases en 58% (!) stelt het bombarderen van vijandige staten waarbij burgerslachtoffers vallen gelijk aan moord. Let wel: je mag er van uit gaan dat het gros van de toenmalige respondenten Amerikaan en universitair student was. Die mensen komen nu onderhand op leidinggevende posities te zitten. Dat zou toch vroeg of laat tot een koerswijziging in de VS politiek moeten leiden.

Maikel Steur over Irak

Woensdag 10 Maart 2004 om 10:35

Het moge duidelijk zijn: ik heb grote bewondering voor Operation Iraqi Sunrise, het avontuur van Curry & de Crew in Irak. Die jongens hebben niet alleen de militairen daar een hart onder de riem gestoken, maar ook nog eens een technische, operationele en promotionele prestatie van formaat neergezet in emotioneel en fysiek uitputtende omstandigheden. Ze hebben geschiedenis geschreven in radioland. Het exclusieve gebruik van IP-technologie voor de verbindingen en de brede inzet van Apple-technologie voor alle aspecten van de productie (mp3's voor de muziek en jingle's vanaf iBooks, draadloos Airport netwerk om alle laptops aan elkaar en de breedband Internetverbinding vast te knopen, iChat, MSN en weblogs voor de communicatie, VoIP voor de spraakverbindingen) maken het project daarnaast tot een mijlpaal in de internettechnologie. Producer Maikel Steur maakte een verslag voor Broadcast Magazine, dat ook te lezen is op zijn weblog.


Overigens 'ken' ik Maikel Steur volgens mij... als ik het me goed herinner was hij een jaar of tien geleden de producer van Wil Luikinga, en heb ik (destijds teamleider bij een niet nader te noemen RTV speciaalzaak op de Steenweg in het Utrechtse plaatsje U.) hem ontmoet toen Wil wat promotionele activiteiten voor ons deed. Wat kan er veel gebeuren in een paar jaar... andere tijden.

Hubble Ultra Deep Field

Dinsdag 09 Maart 2004 om 18:34

Belichtingstijd: ruim 11 dagen, maar dan heb je ook wat! Volgens NASA toont de foto "the deepest portrait of the visible universe ever achieved by humankind". Waarvan akte.

Hubble site (overbelast!)

Give us this day Our Daily Blog...

Dinsdag 09 Maart 2004 om 17:31

Thomas Hemerken werd geboren rond 1379 in Kempen. De aflaathandel bloeide, en de Katholieke kerk was meer gefocussed op geld en goed dan op God. Als gevolg daarvan was de kerk verscheurd: er waren twee pausen die elkaar te vuur en te zwaard bestreden (een in Rome, een in Avignon), haar morele gezag was tot vrijwel nul gereduceerd en de maatschappij raakte op drift, losgeslagen van zijn Christelijke normatieve ankers en zonder kapitein op het schip. Thomas werd kloosterling, stond aan de wieg van de Windesheim congregatie (nabij Zwolle) en ontwikkelde zich tot een van de grote leiders van de Nieuwe Devotie. Deze beweging, in gang gezet door Geert Grote, probeerde een halt toe te roepen aan het geestelijke verval van zowel de kerk als de hele maatschappij door een herijking van de normen en waarden, een herankering in Christus. Thomas à Kempis ('van Kempen') begon uitspraken te verzamelen, redigeerde en bundelde deze en stelde zo 'De Imitatione Christi' samen, 'Over de navolging van Christus'. Dit boek, vaak kortweg 'Navolging' genoemd, is sindsdien een van de meest gelezen boeken over geestelijk leven: het is zelfs, na de bijbel, het meest gelezen boek ter wereld. Het weblog Our Daily Blog publiceert elke dag een fragment uit The imitation Of Christ, geoptimaliseerd voor RSS-lezers. Aanrader.

Albert Mol (87) overleden

Dinsdag 09 Maart 2004 om 14:29

RTL Nieuws

Pinguin megameppen

Dinsdag 09 Maart 2004 om 11:40

Goeie klap uitdelen, koffie halen, rustig genieten, tweede bakkie doen, score bekijken: 8.374,2 meter. Beat that!

Big Business

Maandag 08 Maart 2004 om 17:36

'The Passion of the Christ': bijna twee weken uit, bijna tweehonderdmiljoen winst.

Boxofficemojo.com

Op 'n haar na €3500,-

Maandag 08 Maart 2004 om 14:51

betaalde een fan voor een hoofdhaar van John Lennon.

RVD: 13.402 asielaanvragen in 2003

Vrijdag 05 Maart 2004 om 18:05

Dat is 28% minder dan in 2002, en ze komen voornamelijk uit Irak, Iran en Afghanistan. In de centrale opvang verbleven 52.780 mensen, terwijl volgens het CBS Nederland anno nu zestienmiljoen tweehonderdzesenzestigduizend en nog wat inwoners telt. Oftewel: 0,3% van de inwoners van Nederland is asielzoeker. Nederland staat daarmee als bestemmingsland in Europa nu op de negende plaats. Ter vergelijking: vorig jaar werden in Nederland ruim 200.000 baby's geboren en overleden 141.000 mensen, terwijl 106.000 immigranten tegenwicht gaven aan de 103.000 emigranten. Daarin verdisconteerd zijn de bijna 7.000 mensen die we vorig jaar het land uit hebben gezet. Ergo: in termen van bevolkingsaanwas is de rechtse roep voor een strenger asielbeleid volstrekt buitenproportioneel. Ze plaatsen de discussie in perspectief, die cijfertjes van de RVD.

With friends like Microsoft, who needs enemies?

Vrijdag 05 Maart 2004 om 12:28

SCO is een Unix-boer, die de toorn van de OpenSource community en een aantal virus-schijvers over zich afroept door de ene rechtzaak na de andere aan te spannen tegen Linux gebruikers vanwege vermeende - en nog altijd niet met concrete bewijzen gestaafde - inbreuk op auteursrechten. Het bedrijf krijgt feitelijk slechts steun van een enkele partij: Microsoft. Het kwaad straft zichzelf, want dankzij een van de minder bekende functies van Word, de tekstverwerker van datzelfde Microsoft, krijgt de competitie nu inzage in de strategie van SCO's juristen. Word houdt namelijk keurig alle wijzigingen in een document bij, zodat de documenten voor de rechtzaak tegen Daimler onbedoeld onthulden dat SCO in eerste instantie de Bank Of America wilde aanklagen. De aanklacht was opgebouwd rondom copyright schendingen en overtreding van de Digital Millennium Copyright Act: een zaak voor de Federale rechters dus. Blijkbaar voelde SCO zich toch niet zo sterk, want in de latere versies zijn zowel de Bank of America als de verwijzingen naar de DMCA verwijderd. DaimlerChrysler was het nieuwe slachtoffer, en de aanklacht beperkte zich tot schending van de Software Agreement met SCO, zodat de plaatselijk rechtbank van Oakland County in Michigan zich er nu over mag buigen.


De relatie SCO-Microsoft lijkt overigens nog een stuk dieper te zijn geworteld dan we al dachten... Follow the money!

HMG in de clinch met RT11.nl

Vrijdag 05 Maart 2004 om 11:36

Tjeerd Wiersma, ex-RTLnieuws en ex-RTL-Z, bericht bij Emerce over de reserves bij HMG jegens RT11. Knap gedaan op zich: bij het zien van de site en het logo van RT11 dacht ik direct "daar gaan ze gelazer met RTL4 mee krijgen", maar bij nadere beschouwing zit er toch zoveel verschil tussen de stijlen dat ik me afvraag of HMG een zaak heeft...

Vossen in de AWD

Vrijdag 05 Maart 2004 om 10:14

"M'n vakantie is weer zinvol besteed" schreef broer Jochum, en da's een understatement. Prachtige foto's van vossen, deze week gemaakt in de AWD.

Dave's review van 'The Passion Of The Christ'

Vrijdag 05 Maart 2004 om 09:46

Een zorgvuldig geschreven, weloverwogen, eerlijke bespreking. Tolle et Lege.

Passie

The Passion of The Christ

Donderdag 04 Maart 2004 om 15:54

Joel Ministries lanceerde gisteren twee websites, gewijd aan The Passion Of The Christ: PassionOfChrist.nl (over de film zelf) en The Passion Of Christ Blog, "... a bilingual weblog with news, reviews and comments on Christ, the movie and his passion." Een prima idee van Marc: de film roept - nog voor hij hier te zien is geweest! - veel vragen op over de persoon van Jezus, onder andere op dit weblog.

Vloeibaar water stroomde ooit door deze rotsen...

Woensdag 03 Maart 2004 om 13:55

De Mars Rover 'Opportunity' heeft bewijzen gevonden voor de aanwezigheid van stromend water op de Rode Planeet. Dat wil zeggen: er zijn kleine putjes in een steen gevonden die sprekend lijken op putjes die we hier op aarde tegenkomen. En we weten dat die putjes hier op aarde worden gevormd door kristallen van zoute mineralen, in stenen die geruime tijd in brak water hebben gelegen. Als die kristallen later verdwijnen (bijvoorbeeld door erosie, of omdat ze oplossen in zoeter water) blijven karakteristieke putjes over. Het voorkomen van deze putjes in stenen op Mars wordt nu aangevoerd als bewijs dat daar ooit (en wellicht nog steeds) water stroomde. Als niet-deskundige heb ik nog een boel vragen, bijvoorbeeld over de onomstotelijkheid van dit bewijs, dat mij tamelijk 'circumstantial' lijkt en bovendien vrij zwaar lijkt te leunen op de kennis van aardse geologische processen, maar gezien de tam-tam waarmee deze gegevens werden gepresenteerd twijfelen de onderzoekers van Nasa niet meer.

Persbericht NASA

RT11 Gewoon ehhh...

Dinsdag 02 Maart 2004 om 16:23

Ja, wat is het nu precies? RT11 is online, zoveel is duidelijk. Humor, satire, tikje voorspelbaar, tikje politiek incorrect, maar alles met mate. Ik ben nog niet overtuigd - maar wellicht wordt het nog leuk, dus even blijven volgen. Pluspunt: ze hebben meteen al RSS, da's praktisch!

IE gat: keystrokes doorgeven over frames

Dinsdag 02 Maart 2004 om 15:29

Da's grappig. Klik in Internet Explorer op deze link naar Google en type iets in de zoekregel. Kijk eens onderin: in de statusbalk verschijnt uw invoer. Leuk he!


So... what's the fuzz about? Die statusbalk hoort bij Kole's Queeste (kijkt u maar in de adresregel van het venster), terwijl uw invoer bij Google hoort. Vervang "Kole's Queeste" door een malafide site, "Google" door het inlogscherm van uw webmail (of een site met betaalde content, of uw bank), stuur die toetsaanslagen niet naar de statusbalk maar naar een textfile en de impact van dit gat is meteen duidelijk. Dit wil je niet.


Als uw browser niet volledig bijgepatched is, bent u bovendien kwetsbaar voor URL-spoofing, waardoor u al helemaal niet meer kunt zien of alles wel in de haak is. Microsoft heeft geen oplossing voorhanden, behalve dan de dooddoener dat u goed moet controleren of een link u wel naar de juiste site voert. Ik heb een beter idee voor u: stap over op een echte browser.

iDefense (de ontdekker)

Ruud Huisman nieuwe CEO Tiscali

Dinsdag 02 Maart 2004 om 13:53

Ruud Huisman"De Raad van Commissarisssen van Tiscali heeft Ruud Huisman unaniem gekozen als opvolger van Renato Soru als CEO van Tiscali. De heer Soru blijft Executive Chairman van de Raad van Commissarissen van de onderneming."


Een felicitatie voor beide partijen: Tiscali krijgt een uitstekende CEO, Ruud een welverdiende positie. Eerlijk gezegd had ik ten tijde van de overname van WorldOnline door Tiscali (en het al snel daarop volgende vertrek van de WorldOnline CEO Jim Kinsella) niet verwacht dat er ooit een oud-WOL topman aan het hoofd van Tiscali zou staan. Ruud heeft zijn kwaliteit echter ruimschoots bewezen als CEO van Tiscali Benelux: blijkbaar heeft men daar oog voor gehad.

Morning Sunshine

Dinsdag 02 Maart 2004 om 13:32

Via Dave en Eef: een hernieuwde kennismaking met Orisinal. Handenvol leuke flashgames, maar vergeet ook vooral die prachtige bloemen e-card generator niet!

CNN slaat door

Dinsdag 02 Maart 2004 om 13:19

Een ticketapparaat print op een serie bioscoopkaartjes voor "The Passion Of The Christ" batchnummer 666. Dat sommige bezoekers daarover een opmerking maken, soit. Maar dat CNN er een

bericht over schrijft...

Bieslog is jarig!

Dinsdag 02 Maart 2004 om 11:26

De Fluiten van Ver Weg - De Wereldmuziek der CananefatenEn wie jarig is, trakteert. Wim de Bie heeft wel een hele leuke traktatie verzonnen: de complete CD "De Fluiten van Ver Weg - De Wereldmuziek der Cananefaten" is te downloaden vanaf Bieslog, inclusief hoesafbeeldingen en begeleidende teksten. De CD, in 1996 gemaakt door Wim de Bie, componist/muzikant Henny Vrienten en multi-instrumentalist Joost Belinfante, is niet meer in de handel verkrijgbaar. Rare jongens, die platenbazen: het is een album dat met kop en schouders uitsteekt boven het gros van de CD's dat nu wordt uitgebracht. Downloaden dus! En natuurlijk de hartelijke gelukwensen voor Bieslog, onder luide dankbetuiging voor het constante, hoge niveau van Bieslog en de vele uren leesplezier die ik daar al aan beleefd heb. Vanavond neem ik een advocaatje op de gezondheid van de hoofdredacteur!

Donner: Hardere aanpak computercriminaliteit

Dinsdag 02 Maart 2004 om 09:38

Minister Donner heeft een wetsvoorstel (pdf) ingediend waarin hij verregaande maatregelen neemt tegen Cybercriminaliteit. Het lijkt me een grote stap in de goede richting. Twee zaken vallen me in het bijzonder op.

Voornaam

Maandag 01 Maart 2004 om 17:44

Wist u dat Het Bureau (jawel, die van Voskuil) een boeiende site onderhoudt waarop u de betekenis van uw naam - en die van uw geliefden, buren, collegae en wat dies meer zij - geheel wetenschappelijk verantwoord kunt vaststellen? Mits Nederlands van origine, dat dan weer wel. Het heet immers niet voor niets de Nederlandse Voornamenbank.

Anti-Putin 'FlashMob' in St. Petersburg

Maandag 01 Maart 2004 om 16:27

Volgens de Russia Journal Daily was de bijeenkomst meer een goed georganiseerde PR-stunt dan een traditionele FlashMob. Ik zeg, zodra je bij een FlashMob van traditie kunt spreken is het fenomeen dood. Zoals we hier aan het einde van de zomer al constateerden.


De actie, die op poten was gezet door een plaatselijke jeugdcel van de communistische partij, eindigde niet zo onverwacht als hij begon: de politie, die binnen twee minuten ter plaatse was, sloeg uiteindelijk de Mob uiteen en arresteerde twintig deelnemers.

The Russia Journal Daily