Soennieten, Sjiieten...

Zaterdag 25 Februari 2006 om 12:52

Harald Doornbos, reporter voor de GPD met een stevig trackrecord in 'religie gerelateerde conflicten' legt in BN De Stem een basis voor wie meer wil weten over de twee hoofdstromingen in de Islam.

Creatief met queries

Woensdag 22 Februari 2006 om 13:03

Zo af en toe tref ik in de referers rare zoektermen aan. Vinden.nl maakt er echter wel een heel zompig zootje van: ze laten mij buikspreken door een zin uit de ene post met een zin uit een andere post te combineren (een overtreding van de Creative Commons licentie, overigens) en sturen vervolgens hun klanten

.

Choconoot

Woensdag 22 Februari 2006 om 12:06

Een heerlijk recept om op een druilerige dag in de krokusvakantie eens uit te proberen.

Vodka en tunnels...

Woensdag 22 Februari 2006 om 10:07

...zijn een slechte combinatie. Beelden van de bewakings- camera's van de Lefortovo tunnel in Moskou na de break.

Finders keepers, losers weepers?

Dinsdag 21 Februari 2006 om 17:54

Kort samengevat: Judith verliest camera (categorie >$500,-) in Hawaii en start een log in de hoop hem terug te krijgen. Canadees echtpaar vindt de camera, meldt dat aan de Parkranger maar weigert vervolgens de camera terug te geven: 'ons zoontje is eraan gehecht geraakt'. Commotie alom, inclusief publicatie op BoingBoing, gevolgd door een dreigbrief van een Canadese (nep?) jurist aan BoingBoing's Cory Doctorow. Beetje domme zet, als je Cory's bio bekijkt...

Een meerderheid van de honderden hevig verontwaardigde reageerders pleit voor de publicatie van de naam en contactgegevens van de 'eerlijke' vinders. Wat vindt u?

Tsja, weg is pech...


Geef die namen maar,


Als je hun gegevens publiceert

Golfje

Dinsdag 21 Februari 2006 om 14:56


(klik groot)

Rose's redenering

Maandag 20 Februari 2006 om 21:45

Flemming Rose, de redacteur cultuur die verantwoordelijk was voor de publicatie van de cartoons in de Jyllands-Posten, delibreert over zijn besluit en de gevolgen daarvan in de Washington Post.

Praystation Portable

Zaterdag 18 Februari 2006 om 10:50

Priester Roderick Vonhögen (bekend van o.a. Rorate) zoekt nieuwe wegen om jongeren te bereiken. Met succes: zijn 'Daily Breakfast' staat steevast in de top tien van populairste podcasts. Fr. Roderick biedt echter nog meer podcasts, waaronder de Praystation Portable - inclusief forum voor gebedsintenties. Ook zijn werkgever ziet de zegening: Roderick is recent door het Aartsbisdom Utrecht voor 50% vrijgesteld om met nieuwe technologie te experimenteren.

Pure Sex

Vrijdag 17 Februari 2006 om 13:23

Ik ben nog even aan het nadenken over welke lessen ik hier nu precies uit kan halen, en hoe ze toe te passen. Maar boy-o-boy, deze jongens bereiken volgens mij hun doelgroep.

Abu Ghraib

Donderdag 16 Februari 2006 om 09:00

New footage of the Abu Ghraib cruelties has been aired by Australian broadcaster SBS. US netizens are searching for it on Google because the US mainstream media don't show it, and some are ending up on KQ. If you are one of them, this post is for you.

Let there be light!

Woensdag 15 Februari 2006 om 20:47

Bere-slecht voor het milieu, maar o zo kewl: ledjes vasttapen aan een lithiumbatterij, magneetje erbij, en dan een stuk of driehonderd tegen zo'n saaie stalen gevel gooien. Inclusief linkje naar de doe-het-zelf afdeling.

Zaterdagmorgen

Zaterdag 11 Februari 2006 om 16:25

Heerlijk met Jochum en Colder gewandeld rondom de plas 'Middelwaard', gelegen in het zuid-westelijk quadrant van de kruising Lek / A2 - als u begrijpt wat ik bedoel. U vindt een filmpje aan de andere kant van de break.

Cartoon Controversy

Vrijdag 10 Februari 2006 om 19:16

Boeiende post uit Egypte: daar zijn dezelfde cartoons al in oktober geplaatst, vrijwel onopgemerkt. Reden te meer om te denken dat de hysterie weinig authentiek maar juist goed geregisseerd is. Beide artikelen bieden tientallen goede links voor wie dieper in de materie wil duiken.

Laat vriend en vijand in hun waarde...

Vrijdag 10 Februari 2006 om 18:16

Vandaag een nieuwe psalm uit het 'Psalmen voor Nu' project: de vijftiende. Gekozen vanwege de tekst, die naar aanleiding van de 'cartoon controversy' steeds weer in mijn hoofd opborrelde. Rineke schrijft dit keer de bespiegeling, maar ik geef u nu alvast onze eerste opname. Dit is de basisversie: neemt en luistert, suggesties zijn weer welkom!

Download psalm15.mp3.

"psalm15" speelt.

When Google is not your friend

Vrijdag 10 Februari 2006 om 08:54

CNet's Declan McCullagh zet de risico's nog eens op een rijtje. De EFF is evenmin blij en veroordeelt in scherpe bewoordingen Google's nieuwe "Search Across Computers" functie.

It's all in the touch...

Donderdag 09 Februari 2006 om 11:12

Even dagdromen. Bedenk welke rol techniek anno 2006 in ons leven speelt in vergelijking met, pak 'm beet, 1990 (denk aan email, chat, skype, smartphones, digitale camera's, weblogs, podcasts, vodcasts) en de wijze waarop dat onze mogelijkheden tot communicatie en expressie heeft veranderd. Bekijk dan de demo van Jefferson Y. Han's Multi-Touch Interaction Experiments en vraag u eens af welke impact dit gaat hebben op de verdere integratie van ICT in ons leven.

Helft Nederlanders keurt spotten met religie af

Dinsdag 07 Februari 2006 om 13:16

Aldus een onderzoek van TNS Nipo. Een veel opmerkelijker bevinding staat in de laatste zin van het persbericht: 'Overigens heeft 45 procent van de ondervraagden niets meegekregen over de rel rond de spotprenten.' Pardon? Dit nieuws domineert al een week alle journaals, kranten en weblogs... Leeft de helft van Nederland zo geïsoleerd?!

Beschaving en weldenkendheid

Dinsdag 07 Februari 2006 om 00:02

We affirm our belief in freedom of expression and people’s right to express whatever opinions they hold. However, at the same time there is a need to realize that freedom of expression is a responsibility that should not be used to gratuitously insult people’s beliefs.

When confronted with such a situation, we deplore the use of violence in all its forms, as well as threats of violence and derogatory and racist remarks being thrown in the opposite direction. We condemn the shameful actions carried out by a few Arabs and Muslims around the world that have tarnished our image, and presented us as intolerant and close-minded bigots.

Een verademing: verstandige, afgewogen woorden, als rotsen in woelig water, op een site die zelfs qua url klare taal spreekt. Blader ook even door de 670 1000+ reacties in het gastenboek. De eigenaars van het domein waren wel zo verstandig de registratie via GoDaddy's anonymizer affiliate DomainsByProxy te laten lopen. (via Eric)

A Dream Come True

Zondag 05 Februari 2006 om 23:43

Fon, de wereldwijde grassroots community in WiFi-sharing, krijgt een forse duw in de rug. Martin Varsavsky maakte vanavond bekend dat Google , Skype, Sequoia Capital en Index Ventures gezamenlijk €18 miljoen investeren in het zeer ambitieuze, maar met de steun van deze strategische partners plotseling zeer realistische businessplan. Een partij om in de gaten te houden...

Track 'n Trace

Donderdag 02 Februari 2006 om 20:09

Ben Goldacre, journalist bij The Guardian, ontdekt tot zijn verbijstering hoe eenvoudig het is zijn vriendin op de voet te volgen via haar mobiele telefoon.

De door Goldacre niet met name genoemde dienst ("The Guardian, rather sensibly, doesn't want me to tell you") is het onder privacybeschermers al langer bekritiseerde World-Tracker.

T-Shirt vouwen

Woensdag 01 Februari 2006 om 23:00

Mocht de Japanse methode iets te origami voor u zijn, dan is er nog altijd deze Franse vouwmachine van karton en duct-tape...

Gepaste verontwaardiging...

Woensdag 01 Februari 2006 om 12:37
(Tom Janssen, in Trouw)

U mag het zeggen (klik om te stemmen):