Even Apeldoorn bellen

Woensdag 29 November 2006 om 21:26

klik groot

(Klik voor het hele plaatje)

Zoooo....

Woensdag 29 November 2006 om 20:44

...we zijn weer onder elkaar, de GeenStijl karavaan is verder getrokken. Ruim vijfmaal zoveel unieke bezoekers als gebruikelijk kwamen langs in de afgelopen twee dagen. Een ander slag volk, overigens, met heel andere interesses: het aantal bezoeken lag niet 5 maar slechts 2,5 maal hoger, het aantal pageviews driemaal hoger, het aantal hits viermaal hoger, de verstookte bandbreedte slechts 50% hoger. Met andere woorden, u bent een trouwer, breder geïnteresseerd publiek dat verhoudingsgewijs meer pagina's leest, hérleest en niet slechts plaatjes kijkt maar ook audio en video consumeert. Ik ben blij met u.

Digitale Expertise

Dinsdag 28 November 2006 om 21:44

Een aantal maanden geleden was ons gezin 's avonds op de terugweg van Den Helder toen een oranje gloed boven Alkmaar onze aandacht trok. Een gymzaal stond in brand, zo bleek toen we op de vlammen afreden. Een paar dagen later werd ik gebeld door de recherche. Mijn auto was gesignaleerd bij een brand, en volgens getuigen had ik zelfs foto's genomen. "Dat klopt agent, met mijn mobiele telefoon. Drie foto's en een filmpje, voor de rubriek 'En Route' op KQ. Maar ze waren zo belabberd uitgevallen dat ik ze onbruikbaar achtte voor dat doel. Jullie hebben er echt niks aan." Desalniettemin dacht de rechercheur dat het cruciaal bewijsmateriaal kon zijn. "Laat ons maar beoordelen of we er wat mee kunnen."

Prima, dan mail ik het toch even - maar na twee mislukte pogingen bleek dat de beveiliging van de recherche bijlagen als foto's en filmpjes niet doorliet. Geen probleem, dan ik zet het wel op een ftp-server - helaas, dat protocol bleek niet toegestaan. Geen probleem, dan maak ik er wel een zipje van, zet het op een website en mail het linkje - helaas, de firewall van de politie staat het downloaden van multimediale content van een website niet toe. Uiteindelijk stuurde de rechercheur me een lege recordable CD, die ik gevuld met de (werkelijk volslagen onbruikbare) foto's en filmpjes per post retourneerde. Benieuwd of die CD nog is gescreend voor hij het systeem van de rechercheur in ging...

Een incident? Toch niet.

Vanmiddag ontving ik kort na elkaar twee reacties op mijn postje over Sumeyra en Ceyda Kaba. Haast niet te volgen door alle straattaal en een maximale score aan spelfouten, maar niet mis te verstaan in de bedoeling: de auteur kondigde aan Rita Verdonk en Geert Wilders te zullen ontvoeren, martelen en doden. Concreet, compleet met een beoogd tijdstip later vanmiddag. Na de reacties te hebben verwijderd en het IP van de afzender te hebben geblokkeerd besloot ik het Team Digitale Expertise van de regio Haaglanden in te seinen. De reacties leken me kwajongenswerk, maar de beslissing of er voor de veiligheid toch iets mee gedaan moest worden (bijvoorbeeld het genoemde tijdstip naast de agenda van Verdonk leggen) liet ik bij voorkeur aan de experts over.

Sumeyra en Ceyda Kaba

Zaterdag 25 November 2006 om 23:05

Een onbegrijpelijk verhaal. Sumeyra (15) en Ceyda (14) wonen al elf jaar in Nederland bij hun vader (tevens voogd) en stiefmoeder, die beiden de Nederlande nationaliteit hebben. Toch zijn de meisjes volgens de regels illegaal in Nederland, en zullen ze binnenkort worden uitgezet. Óf het verhaal is niet compleet, óf het beleid van minister Verdonk is nog mensonterender en beschamender dan ik al dacht. Misschien is het wel beide...

Mooi rood is niet lelijk

Zaterdag 25 November 2006 om 17:37

Nieuwe bril

Maar Jochum is duidelijk nog niet overtuigd van Rineke's nieuwe bril ;-)

Kerstig

Zaterdag 25 November 2006 om 11:14

Vanmorgen, toen ik de zenders op onze nieuwe receiver instelde, bleken de geruchten die al een week rondzoemden waar; RTL FM is met ingang van vandaag 'SkyRadio the X-Mas Station' met 24 uur per dag kerstige muziek. Het fijne daarvan is dat als al die muziek op één zender te beluisteren is, je er dus ook heel makkelijk omheen kunt ;-)

Catch

Donderdag 23 November 2006 om 13:11

Na alle serieuze postjes van de laatste dagen is het de hoogste tijd om u weer eens iets diverterends te bieden. Procrastineren maar!

Edoch, ledigheid is des duivels oorkussen, dus we gaan het nuttige met het aangename verenigen. Voor een actie die binnenkort van start gaat hebben we een spelletje bedacht. Aan u de eer als tester op te treden en met wat tips en hints te komen hoe we 't nóg leuker kunnen maken.

Een paar aanwijzingen vooraf: gebruik de pijltjestoetsen en mik goed in het midden. Warme lucht stijgt, en remt dus vallende objecten af. Sommige objecten leveren meer punten op dan andere. Nú maakt dat nog niks uit, maar straks worden er leuke prijzen verloot onder de dagtopscorers... Nog een keer spelen? Pagina reloaden en hopla, spelen maar weer. Update: het spel is aangepast (dank voor de feedback!) en staat live bij SkyRadio

Tweede Kamer verkiezingen 2006

Woensdag 22 November 2006 om 20:32

Partij TK2003 Prognose GJ WoC Sargasso Exit polls rtl/NOS TK2006 98,1% geteld
CDA 44 43 43 38/43 41
PVDA 42 40 39 34/35 33
VVD 28 21 23 20/21 22
SP 9 23 22 30/24 25
Fortuyn 8 1 0 0/0 0
GroenLinks 8 8 7 6/8 7
D66 6 0 2 2/2 3
ChristenUnie 3 8 6 7/5 6
SGP 2 2 2 2/2 2
NL Transp. 0 0 0 0/0 0
PvdDieren 0 2 2 2/3 2
Eén NL 0 0 1 1/1 0
Wilders/PvdV 0 2 3 8/6 9
Blanco 0 0 0 0/0 0
PVN 0 0 0 0/0 0

 

Laatste update 0:33

- Check de Coalitiechecker van GeenCommentaar.nl -

(Her)ontdek muziek...

Dinsdag 21 November 2006 om 14:11

...via pandora.com of musicovery.com. Beide diensten zijn creatieve, interactieve manieren van omgaan met muziek. In die zin zijn ze aan elkaar verwant, maar tegelijk zijn ze ook heel verschillend. Probeer ze beide maar eens uit! Binnen enkele minuten heb je het concept door en geniet je van een prima muziekje.

Bangmakerij

Zondag 19 November 2006 om 23:32

"Nu de SP steeds meer mensen aanspreekt zie je bij de politieke tegenstanders vergelijkbare reacties als bij de Europese Grondwet campagne. Weet je nog: het licht zou uit gaan en er zou zelfs oorlog komen. Ook nu wordt het instrument van bangmakerij van stal gehaald." Jan Marijnissen maakt er korte metten mee door op zijn weblog in zeven verbale kwaststreken neer te zetten waar de SP voor staat. Zo'n lijstje schept duidelijkheid: wat mij betreft mogen de andere partijen daar een voorbeeld aan nemen. Geen gedraai, maar klare taal.

Onder de auto...

Zaterdag 18 November 2006 om 14:41

...uit eigen vrije wil, wel te verstaan. Mijn geliefde had bij het achteruitrijden een stevige betonnen dukdalf over het hoofd gezien, die netjes onder de bumper door was geschoven en het laatste stuk van de uitlaat (de S-bocht uit de knalpot) had dubbelgevouwen. Met behulp van een slijptol had ik dat probleempje een paar weken geleden al 'verholpen', maar de schade bleek groter. De garage gaf een prijsopgave van 480 euro, een aardige slok geld, en kon 'm bovendien niet voor dit weekend repareren. En zondag willen we naar Heerenveen op en neer - dus zelf maar aan de slag.

Light of the world

Zaterdag 18 November 2006 om 09:05

Kees Kraaijenoord - een grote naam in de Nederlandse gospel- en worshipmuziek scene - trekt met de ChristenUnie karavaan door het land om kiezers op te roepen hun stem aan de CU te geven. Tonie wees me via zijn overzicht van top 5 politieke video's op een filmpje van een duet tussen Kees en André Rouvoet. Leuk!

Grappig detail in de techniek: wel gebruik maken van state-of-the-art Apple technologie (QuickTime met h.264 video en AAC geluid) maar de WebTV pagina van de CU toont voor geen meter in Apple's eigen browser, Safari. De afspeelknoppen hebben geen label, waardoor je een beetje moet gokken wat nu precies het effect van een druk op de knop is. Ik bespeur een analogie met de politieke werkelijkheid. Ideologisch is de ChristenUnie helemaal goed, het programma is uitstekend in elkaar gezet en maakt gebruik van de nieuwste inzichten maar ergens in de presentatie - zelfs naar het eigen publiek! - komt er een kink in de kabel. Mocht u met Safari surfen, klik dan hier om het filmpje te bekijken.

Om de balans in dit postje te herstellen wijs ik u ook even op een interview met Jan Marijnissen in het ND, opvallend genoeg niet te vinden via het digitale katern 'politiek' maar wel via de voorpagina. Wel passend bij de 'human interest' toonzetting van het artikel, overigens.

Sargasso roept bloggers op middels 'stembekentenissen' openheid naar de eigen lezers te verschaffen. "Jaar in jaar uit meningen ventileren kan nu eenmaal niet zonder consequenties blijven", stelt de redactie, die zelf dinsdag het goede voorbeeld zal geven bij hun wekelijkse metapeiling. Nu denk ik eerlijk gezegd dat de vaste lezers allang doorhebben uit welke hoek de wind waait op KolesQueeste, maar openheid is goed dus daar komt-ie dan. Mijn stem zal - zoals altijd - strategisch zijn. Ik wil een christelijk-sociaal kabinet, waar mijns inziens CDA en VVD expliciet geen deel meer van kunnen uitmaken. Immers, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar ze onthullen wel meer over de ware aard van een partij dan het program. Het beleid van de afgelopen jaren was noch christelijk, noch sociaal te noemen en het is té simpel om dat volledig aan de inbreng van de VVD te wijten. Mijn ideaal is daarom een kabinet van PvdA, SP, GL en CU.

Een stem op de PvdA of GroenLinks draagt het risico in zich dat er een regering komt van PvdA, CDA en GL. Dat betekent dus een stem op de SP of op de CU. Mijn definitieve keuze zal afhangen van de peilingen in de laatste dagen voor de verkiezingen en de coalities die op basis daarvan mogelijk zijn...

Domino Night

Vrijdag 17 November 2006 om 23:46

Vanavond mocht Jochum tot negen uur opblijven om naar Domino Day te kijken. Daarna legde ik 'm in bed en leek hij rustig te gaan slapen. Maar toen ik zojuist de trap op liep klonk er een angstige kreet uit z'n bed: "Papa, pas op dat je niets omgooit!" Een lang lint van dominostenen slingerde zich van de trap naar zijn hoogslaper...

Betrouwbaar en bekwaam

Vrijdag 17 November 2006 om 00:06

Jan Marijnissen en André Rouvoet zijn zowel de betrouwbaarste als de bekwaamste lijsttrekkers voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, volgens de meer dan 1 miljoen Nederlanders die het KiesKompas hebben ingevuld. Jan scoorde op betrouwbaarheid een 7,4 en op bekwaamheid een 7,2; André respectievelijk een 7,3 en een 7,1. Overigens wel opvallend - beide heren hebben nog nooit aan een regering deelgenomen, hoe kun je ze dan beoordelen op bekwaamheid? Het gaat om het gevoel, zullen we maar denken.

In dat licht ben ik ook zeer content met de namen die ónderaan de lijst bungelen; Geert Wilders, Marco Pastors en Rita Verdonk. Die score lijkt me een opsteker voor de betrouwbaarheid van het KiesKompas zelf, én voor het beoordelingsvermogen van de kiezer. Zou dat nu door het Trouw-publiek komen? Of wijken mijn politieke opvattingen minder ver af van de massa dan ik altijd heb gedacht...

Pivot 1.40 beta 2

Donderdag 16 November 2006 om 23:28

Langverwacht, en bomvol nieuwe features en kleine bugfixes. De beste weblogtool is zojuist nog beter en completer geworden. Eén van de verbeteringen verdient hier wat extra aandacht: de emailnotificatie voor geregistreerde gebruikers doet het nu ook werkelijk. Heeft u zich daarvoor ooit aangemeld, dan krijgt u dus nu opeens mail. Wilt u dat bij nader inzien liever niet, dan kunt u die functie uitzetten in uw hoogstpersoonlijke profiel. Volg het linkje in de mail en alles komt goed.

En o ja, dit is beta-software. Geen 'helemaal af, maar beta klinkt zo lekker Web2.0'-beta, maar Bob-beta. 'Vrijwel alles werkt perfect maar wil je 100% zekerheid, wacht dan even op de final versie'-beta, zeg maar. Beta zoals beta bedoeld was.

Help Jan ff verder...

Donderdag 16 November 2006 om 21:36

Help Jan FF

Veruit de leukste viral van alle politieke partijen. En dit keer voegt het echt iets toe als je je gegevens van tevoren invult!

Flitsrail

Dinsdag 14 November 2006 om 18:17


Nu rijd ik nooit te hard, dus het kan me verder niet zoveel schelen hoeveel automatische kassa's Koos Spee langs de snelweg plaatst. Maar de smoes dat vaste flitspalen preventief moeten werken gaat met dit soort "

camera's" niet meer op...

Toondoof?

Maandag 13 November 2006 om 21:02

In 6 minuten krijgt u 36 paar melodische en harmonische fragmenten te horen. Aan u de keus: zijn ze identiek of niet? Da's nog best een pittige uitdaging! Joëlle scoorde 88,9% - ik kwam in twee keer niet verder dan 83,3%. En u? (via Lars)

Een nieuwe 'psalm'

Maandag 13 November 2006 om 01:26

De tweede prijs van de Psalmenwedstrijd werd in de wacht gesleept door Ab Nieuwdorp. Hij schreef een mooie, strofisch gedachte tekst op een bestaande melodie - namelijk die van 'Gute Nacht', de opening van Schuberts 'Winterreise'. Laat dat nu één van mijn favoriete Schubert-liederen zijn... het is zelfs jaren m'n ringtone geweest!

Schubert was als exponent van de Romantiek een verstokte heiden, inclusief zeer ruimhartige sexuele moraal en de zo tijdeigen obsessie voor de dood, maar dat neemt niet weg dat zijn muziek (en dan met name zijn liedrepertoire) tot de absolute wereldtop behoort en derhalve best als waardig vehikel voor een moderne psalmtekst kan dienen. In elk geval is het een experiment waard, en de tekst past naadloos in Schubert's idioom.

Alle reden dus om een poging te wagen deze 'psalm' op te nemen. Rineke moet nog overtuigd worden dat zij het laatste couplet wil zingen: beschouw onderstaande eerste werkversie maar als een poging haar zover te krijgen. In de comments kunt u uw steentje weer bijdragen!

Download heerhoelang.mp3.

"heerhoelang" speelt.

Download gutenacht.mp3.

"gutenacht" speelt.

(tweede versie, iets uitgebreidere orchestratie)

Binden in ongebondenheid

Vrijdag 10 November 2006 om 10:33

Afgevaardigden van de GKV en de NGK zijn het eens geworden over de binding aan de belijdenisgeschriften, meldt het ND. Ik lees het met gemengde gevoelens, en hoop en bid dat dit een positieve invloed zal hebben op de samenwerking in de diverse missionaire projecten waarbij we betrokken zijn. Maar in mijn ervaring worden dergelijke activiteiten vooral dáár gezegend waar mensen zich meer gebonden achten aan de Grote Opdracht dan aan een kerkorde, kerkgenootschap of enig formulier...

Line Rider - Jagged Peak Adventure

Vrijdag 10 November 2006 om 08:25

Gistermiddag gebruikte een van de sprekers tijdens het Veronica Network Event over 'gaming' het spel Line Rider als illustratie bij zijn betoog over user generated content. Hoewel, spel - Line Rider is geen spel (het kent geen speldoel en geen puntentelling) maar iets waarmee je speelt. Digitaal en interactief speelgoed, zeg maar. Je begint linksboven in je tekenveld en trekt 'slopes', lijnen die het pad vormen waarover uiteindelijk een poppetje gaat sleeën. Goed voor uren tijdverdrijf. Maar minstens zo leuk is het kijken naar de creaties van anderen.

De rol van de mediaproducenten, zo was de kern van het betoog, zal verschuiven van pure content productie voor een consumerend publiek naar een meer 'wrappende' rol. Gebruikers gaan hun eigen creëren en het is aan de media om de pareltjes uit de enorme rijstebrijberg van tenenkrommend slechte user generated content te vissen, die mooi te verpakken en te presenteren. Ieder zijn vak, nietwaar?

Toen ik naar huis reed knaagde de twijfel. We hebben geen mediaproducenten nodig om de krenten uit de pap op te duikelen. Daarvoor bestaan voting mechanismes: sites als Digg.com en YouTube.com tonen zonneklaar aan dat content uiterst succesvol en vindbaar kan zijn zonder fraaie verpakking of presentatie. Nee, de media zullen echt iets moeten toevoegen willen ze een rol van betekenis spelen in deze markt.

Paul Tyler, de bedenker van Bamzooki liet in zijn presentatie zien hoe dat zou kunnen. Hij gaf en passant een prima lakmoesproef om te beoordelen of een concept echt is: de 'tafeltest'. Als je één van de poten van een tafel weghaalt, lazert hij om. Zo niet, dan is die poot overbodig. Zo is het ook met een multimediaproject, stelt Paul Tyler: als je één van de media weg kunt halen en het concept blijft overeind, is het concept niet echt multimediaal maar is het extra medium er alleen maar bijgetrokken om hip te lijken. En dat werkt niet. Check de promo en de Wikipediapagina om een indruk te krijgen van het Bamzooki concept. En vertel eens, welke rol zie jij voor 'old skool' als radio, TV en print weggelegd in deze interactieve tijden?

Rummy ruimt het veld

Donderdag 09 November 2006 om 00:15

Goed, Donald Rumsfeld is door Dubja met onmiddelijke ingang de laan uit gestuurd. Of nee; volgens de officiële lezing is zijn vertrek in goed overleg gegaan en ruim van te voren geregeld. Inderdaad, Bush ontkende nog geen week geleden met kracht de geruchten over Rumsfeld mogelijk aanstaande vertrek maar nee, dat was geen leugen maar een strategisch antwoord om de verkiezingen niet te beïnvloeden. En nee, de nederlaag in die verkiezingen is geen signaal van de kiezers dat ze de oorlog in Irak spuugzat zijn - het betekent alleen dat de kiezers "want their leaders in Washington to set aside partisan differences, conduct ourselves in an ethical manner, and work together to address the challenges facing our nation." Die 'challenges', dat zijn uiteraard de War on Terror en de oorlog in Irak. Want Irak was wel degelijk een onderwerp in deze verkiezingen maar heel anders dan u en ik dachten; met het de rug toekeren van de Republikeinen beoogden de kiezers slechts "to register their displeasure with the lack of progress being made there." (Een compleet transcript van de persconferentie vindt u hier).

Doop

Dinsdag 07 November 2006 om 19:01

Maar liefst vier kids werden zondag in een feestelijke, bewogen dienst in de Jeruzalemkerk gedoopt. Klik snel verder voor een korte video waarin Mark de betekenis van de doop uitlegt aan de kinderen, Max, Lucie, Tess en Liza worden gedoopt en Laurent Quiros de kinderen toezingt. In de tweede helft van het lied gebruikt hij een loop station om zijn gitaarspel te laten 'loopen', zodat hij de handen vrij heeft om een low whistle te bespelen - een instrument dat ik nog nooit 'live' had beluisterd. Impressive.

Op aarde zoals in de hemel

Maandag 06 November 2006 om 19:35

Zaterdag 4 november organiseerden het Nederlands Bijbelgenootschap en de Katholieke Bijbelstichting een zangdag ter afsluiting van de Bijbel 10-daagse.

Veel muziek klonk er die dag in de Utrechtse Jacobikerk; soms eeuwenoud, soms splinternieuw. Maar liefst 12 nieuwe toonzettingen van het 'Onze Vader' werden gepresenteerd, en tegelijk zag 'Psalter' het licht: een lijvig zangboek waarin alle 150 psalmen op zowel Gregoriaanse melodiën als op Anglicaanse chants zijn gezet.

Een gelegenheidskoor onder leiding van Jo Kapteijn (waar Rineke, Joëlle en ondergetekende in meezongen) bracht een selectie uit de psalmen in een keur aan uitvoeringsvariaties: eenstemmig, vierstemmig, met of zonder orgel, in dubbelkorige opstelling of in wisselzang tussen mannen en vrouwen.

Door de workshop-achtige vorm kon het publiek (waaronder merkbaar veel professionele kerkmusici) uitvoerig proeven van al die oude en nieuwe liturgische muziek. Aan het einde van de dag volgde de prijsuitreiking van de psalmenwedstrijd, waarin opnieuw verschillende fraaie pareltjes - zowel in tekst als muziek - te horen waren.

The Shot

Zaterdag 04 November 2006 om 17:48

Collega - heuh, oud-collega - Onno meldt zojuist vol trots dat de 60 seconds documentary waarin hij als gig-photographer wordt geportretteerd 'af' is. En hij heeft alle reden om trots te zijn. Strakke beelden van een inspirerende fotograaf, gemonteerd over soundbites van Onno die uitlegt wat hem beweegt in zijn fotografie. Gesponsord door het merk waarmee je fotografeert, regelmatig 'on air' op MTV. Hoe kewl is dat!?

Distant Wish

Zaterdag 04 November 2006 om 09:29

Razend knap, de papiersculpturen van Peter Callesen. Met niets meer dan een enkel A4-tje, een mesje en wat lijm creëert hij de prachtigste 3D figuren. Het bronpapier dient meteen als ondergrond, zodat de sterke relatie tussen het platte vlak en het driedimensionale beeld daar bovenop zichtbaar wordt.

Mini en Maxi

Vrijdag 03 November 2006 om 09:24

't Was een oneerlijke 'strijd', gisteravond op de oprit van de A27 vanaf de A1. Mijn Volvo 940 Estate stond braaf aan de staart van de file te wachten toen een kekke Marlboro-team Mini zijn neus in mijn trekhaak boorde. Of eigenlijk om mijn trekhaak heenvouwde. Dankzij een rubber beschermdop liep de trekhaak nog geen krasje op. De Mini daarentegen... Tip van de dag: tijdig remmen, vooral als er anderhalf ton Zweeds staal voor je neus stilstaat.

Psalmen van vroeger, voor nu

Donderdag 02 November 2006 om 17:56


Het was al laat in de avond toen we woensdag de Utrechtse Jacobikerk binnenstapten om te zingen uit 'Psalter'. Deze nieuwe uitgave, waarin alle psalmen in De Nieuwe Bijbelvertaling getoonzet zijn op zowel Gregoriaanse psalmtonen als Anglicaanse chants, wordt aanstaande zaterdag tijdens de zangdag 'Op aarde zoals in de hemel' gepresenteerd door een ad-hoc koor onder leiding van Jo Kapteyn, waar Rineke, Joëlle en ik in zingen. Moe maar heel tevreden gingen we in het holst van de nacht weer naar huis. Wat een heerlijke acoustiek, en wat een perfecte ambiance voor de klankrijkdom van deze oerversies van de liturgische muziek.

Living with War - Let's Impeach The President

Donderdag 02 November 2006 om 09:41

Daar zat ik al een tijdje op te wachten: de videoclip bij de meest uitgesproken anti-Bush song van Neil Young's album Living With War. Sterke beelden bij een sterke song, in de ondertussen bekende CNN/LWW stijl.

Youth for Christ Utrecht - een afscheid, maar toch ook niet

Woensdag 01 November 2006 om 20:23

Gisteravond zette ik de auto stil bij Marokkaans restaurant Darkoum na een twee uur durende rit van Amsterdam naar Utrecht, door gure regen en harde windvlagen.

Terwijl Rineke doorreed naar huis schoof ik aan bij (v.l.n.r.) Bastiaan, Ageeth, Sarina, Henk en Alex om het officiële afzwaaien van het bestuur van Youth for Christ Utrecht te vieren.

Toen ik eind 2003 via Wim van Galen betrokken raakte bij het werk van Youth for Christ in Utrecht was er net een frisse start gemaakt met een nieuwe activiteit voor een nieuwe doelgroep. Zestig jaar geleden was het werk van in Nederland hier in Utrecht begonnen, maar in plaats van een koffiebar te organiseren voor jonge christenen gingen ze nu sporten met allochtone jongeren in de Utrechtse achterstandswijk Kanaleneiland. Een nieuwe jongerenwerker was aangesteld, maar de financiering was nog een uitdaging; weinig geld van de kerken, geen cent subsidie.

Als adviseur hielp ik het bestuur bij het opnieuw definiëren van haar missie:

Jongeren tussen de 10 en 20 jaar in Utrecht helpen een gezond leven op te bouwen in emotioneel, sociaal, economisch, lichamelijk en geestelijk opzicht, gedreven door liefde voor onze naaste, waarin Jezus als ons voorbeeld en als onze kracht centraal staat.

Jezus leert ons onze naaste lief te hebben als onszelf en dit in daden om te zetten. We willen dit vormgeven door daadwerkelijke liefde te tonen aan jongeren in Utrecht en hen te helpen op allerlei gebieden waarmee ze worstelen.

In september 2004 trad ik als voorzitter toe tot het bestuur, in de optimistische verwachting een à twee avonden per maand te zullen investeren.