Tour de France 'Gap Jump'

Woensdag 31 Januari 2007 om 21:12

Released from the hospital with a partially separated shoulder, sore back, neck, and a severely bruised groin, Dave will recover fully.

Madonna niet Godslasterlijk

Maandag 29 Januari 2007 om 17:29

Het OM heeft vandaag bekend gemaakt Madonna niet te gaan vervolgen voor Godslastering of belediging. De SGP-jongeren hadden daar om gevraagd, naar aanleiding van een optreden van Madonna in de Amsterdam ArenA waar zij 'Live to Tell' getooid met een doornenkroon ten gehore bracht vanaf een groot kruis. Het OM vindt dat Madonna "kennelijk haar teleurstelling en frustratie heeft trachten te uiten over bepaalde gebeurtenissen in de wereld", maar dat daarbij geen sprake was van verachting van God, dat evenmin de christenen 'als groep' in diskrediet zijn gebracht en dat ook hun waardigheid niet is miskend.

Eerlijk gezegd begrijp ik dat niet helemaal en denk ik dat het OM Madonna's intenties niet goed verstaat.

Nieuw Testamentische sociale netwerken

Zaterdag 27 Januari 2007 om 18:21

Many Eyes is een door IBM Research's Visual Communication Lab ontwikkelde visualisatietechnologie waarmee je complexe datasets visueel inzichtelijk kunt maken. Dat klinkt complex, en dat is het ook - maar het mooie is dat het resultaat juist heel eenvoudig te interpreteren is, waardoor het de zaken uiteindelijk alleen maar makkelijker en overzichtelijker maakt. Het concept is op zich ook heel simpel: je uploadt een dataset (bijvoorbeeld in de vorm van een Excelbestand) en de site doet de rest.

Een goed voorbeeld geven de dames en heren van ESV.org.

Vliegende start

Vrijdag 26 Januari 2007 om 23:34

Moeite met wakker worden? Deze wekker lanceert een soort helicopterschijf en blèèèrt er vervolgens net zo lang op los tot je de schijf weer terug hebt geplaatst. Gegarandeerd je nest uit, en dat voor nog geen drie tientjes ;-)

Bijbelse cartografie

Vrijdag 26 Januari 2007 om 23:23

Da's handig: een Google Maps interface voor de bijbel. Zoek het bijbelverhaal van je keuze op (helaas alleen nog in het Engels, maar dat zal geen echt probleem zijn), klik op de plaatsnamen in de bijbeltekst en hopla, BibleMap.org toont je hoe Bethlehem, Nazareth, Hebron en noem ze maar op er vandaag de dag bij liggen.

Reeksen en constantes

Vrijdag 26 Januari 2007 om 19:32

NGK Houten gaat voor nieuwbouw

Donderdag 25 Januari 2007 om 20:05

Verstaanbare taal en drums lokken jeugd naar Houtense kerk kopt het AD in een artikel over onze broeders en zusters in Houten. Gelukkig stipt het artikel ook enkele diepere redenen van de groei van deze levendige gemeente aan.

In My Language

Donderdag 25 Januari 2007 om 16:51

In eerste instantie vervreemdend, een tikkeltje ongemakkelijk om te zien, daarna in toenemende mate fascinerend - helaas net over-the-top eindigend maar heel anders dan je in het begin zou vermoeden. Bekijk 'In My Language', een film van de autistische silentmiaow én de videoreactie van periurban, beide te vinden na de 'lees meer'. Materiaal dat tot nadenken stemt, ook al vanwege de nieuwe vorm van communicatie die hier ontstaat via YouTube Channels.

Goedemorgen!

Donderdag 25 Januari 2007 om 09:49

Vanmorgen maakte Jochum liefdevol een bakkie Senseo voor me, terwijl ik alles aan het bijeensprokkelen was om hem naar school te helpen. Eenmaal op de A27 nam ik een ferme slok uit de thermosbeker - groene thee met koffiemelk.

De hagelnieuwe BMW 5-serie leek de haaientanden niet op te merken en reed voortvarend door, op ramkoers met mijn rechterflank. Een korte claxonstoot was genoeg om hem abrupt te laten stoppen. De bestuurder boog zich voorover en tuurde door het druppelvormige doorzichtige stukje van zijn bevroren linkerzijruit, amper groter dan zijn spiegel, de ene hand aan het stuur en de andere aan zijn hoofd - met een telefoon ertussen. Wel een vermogen uitgeven aan een auto, maar te dom om een carkit te kopen en te lui om z'n ruiten schoon te krabben. Waarschijnlijk oud geld ;-)

Op kantoor stond gelukkig de cappucino klaar. En straks om half elf gebak: de luistercijfers zijn binnen, Sky Radio is nu met 10,5% de grootste commerciële zender, Radio Veronica heeft zijn marktaandeel van 5,5% stevig vastgehouden en Classic FM wist haar enige concurrent Radio 4 achter zich te laten. Benieuwd of we nog verder uit gaan lopen als we straks de nieuwe website van Classic FM gaan lanceren. Daar komen allerlei nieuwe functies en mogelijkheden in, die vooral amateur-musici als muziek in de oren zullen klinken. Maar daarover later meer! Nu eerst eens kijken of er nog creatieve inzendingen zijn binnengekomen voor de 'Annie in het Eftelingtheater' wedstrijd.

Voorjaarschoonmaak

Zaterdag 20 Januari 2007 om 23:03

Jaja, ik weet het wel. Koning Winter gaat komende week eindelijk een serieuze poging ondernemen om ons ervan te overtuigen dat hij nog steeds een deuk in een pakje boter kan slaan. Maar toch kriebelt het en wil ik de boel met bezemen keren. We beginnen daarom met de verweesde plaatjes op het bureaublad van m'n iBook. Dat ruimt lekker op!

Klik op bovenstaande foto voor een groter exemplaar en blader daarna door voor meer opmerkelijke plaatjes: commercials voor een autoverhuurbedrijf, boeken, een wel heel enthousiaste begrafenisondernemer, een creatieve tandenborstelfabrikant, een weinig overtuigend overkomende vliegschool en een camerafabrikant. Plus een dakloze die de kunst van het humoristisch bedienen van je publiek goed heeft geleerd.

Stormmmmmm

Donderdag 18 Januari 2007 om 23:54

De wind doet zijn uiterste best ons kantoorpand in Naarden omver te blazen, maar krijgt onvoldoende vat op de muren en ramen om serieuze schade aan te richten. Veel geschreeuw maar weinig wol. Bij het nieuwbouwcomplex naast ons (winkels met daarboven appartementen) ziet hij zijn kans wel schoon. Hij wrikt een stuk of vijf van de grote glasplaten los die aan de achterzijde van het gebouw bij wijze van gallerij-afdak over de volle breedte van de bovenste verdieping zijn gemonteerd, blaast ze over het gebouw heen en smijt ze demonstratief op de parkeerplaats voor de winkels aan gruzelementen.

Maak je eigen katapult

Donderdag 18 Januari 2007 om 10:43

...en schiet jezelf naar de vergetelheid (video).

Design toaster

Woensdag 17 Januari 2007 om 16:52

Of dit keramieken design broodrooster er in gaat slagen de mensheid weer in een sociale context rondom de ontbijttafel geschaard te krijgen, zoals ontwerper George Watson hoopt, dat weet ik zo net nog niet. Maar mooi is-tie wel!

Firefox 2.0 blokkeert sommige afbeeldingen - hoe op te lossen.

Woensdag 17 Januari 2007 om 14:52

Een creatief bugje speelde me al een tijdje parten. Sinds de update van Firefox 1.5 naar 2.0 weigerde de browser bepaalde afbeelding te tonen. Afbeeldingen van 'third party' websites om precies te zijn, oftewel afbeeldingen die beginnen met een afwijkende url. Zoals plaatjes op flickr, of banners, of... sommige plaatjes op kolesqueeste.nl als je via de oude url gertjan.kole.info binnenkomt.

Na wat Googlen werd het verhaal wat duidelijker. Firefox 1.5 kende een functie waarmee je als gebruiker kon opgeven dat je uitsluitend plaatjes van de website die je bezocht wilde bekijken. Handig, maar tegelijk riep die functie veel gebruikersvragen op. Bij de update naar 2.0 heeft het developteam daarom besloten de functie eruit te slopen - althans, de knoppen. Helaas blijkt de nieuwe versie niet altijd vlekkeloos de instellingen van zijn voorganger over te nemen, en doordat de knoppen verdwenen zijn kun je daar zo op het eerste gezicht weinig aan doen. Dat is dus de oorzaak, maar nu nog de oplossing...

Gelukkig kent Firefox een 'onderwater' regelpaneel. Kom je dit soort problemen tegen, type dan about:config in de adresregel en toets enter. Zoek naar de voorkeur 'permissions.default.image'. De waarde van die voorkeur staat waarschijnlijk op 1, maar dat is slechts schijn: Firefox kijkt niet naar deze instelling (omdat hij niet beter weet dan dat je daar niets aan veranderd hebt) en hanteert in plaats daarvan een foute default waarde. Wijzig de waarde daarom in 3 en sluit Firefox af. Open Firefox opnieuw: de nieuwe instelling is nu actief. Ga weer naar about:config en zet de zojuist aangepaste waarde weer terug van 3 naar 1. Nu begrijpt Firefox wat je wilt en toont hij alle images. Opgelost!

En ja, met behulp van about:config kun je nog veel meer leuke dingen doen...

Lente in januari

Zaterdag 13 Januari 2007 om 18:49

Vanmorgen, tijdens een rondje wandelen met Colder, wisten Rineke en ik het opeens zeker: het is lente. We zijn van de herfst zomaar, hopla, de lente ingerold. Kijk maar naar die mooie bloeiende roos, in de pergola wat verderop in de straat. En de frisgroene blaadjes die links en rechts ontspruiten aan allerlei bomen.

Kerk in beweging

Zaterdag 13 Januari 2007 om 15:50

Een van m'n favoriete podcasts is die van het programma Kerk in beweging, een wekelijks half uurtje 'over , en '. Die subtitel wekt misschien de indruk dat het gortdroge stof is, maar geloof me: het tegenovergestelde is waar, dit is uw tijd meer dan waard - vooropgesteld dat u iets heeft met God, mensen en de relatie tussen die twee, natuurlijk.

Neem bijvoorbeeld de episode met Willem Smouter over het 'herstelwerk' van de Geest. Het is maar goed dat het een podcast is, niet alleen omdat ik het reguliere uitzendmoment steevast mis en 'm zo alsnog kan meepikken op een geschikter tijdstip, maar ook omdat je een podcast kunt terugspoelen om nog eens te horen wat er nu precies gezegd werd. En sommige dingen moet je echt een paar keer beluisteren voor de volle omvang doordringt.

Als u de smaak te pakken hebt gekregen, beluister dan ook eens de episode 'Villa Klarendal', over het missionaire project van o.a. Youth for Christ in de Arnhemse wijk Klarendal.

Heeft dat u aan het denken gezet over de plek van de kerk in de komende jaren, lees dan de bijdrage van Reinier op Matthijs' blog, en de daaropvolgende reacties. En natuurlijk de rest van Matthijs' blog, maar dat zullen veel KQ-lezers al wel doen.

Ten slotte wijs ik u graag op Martijn Vellekoops uitstekende artikel 'Nederland verandert, en wat doet de kerk?' En op 'Christian Influence and Post-Christendom', van trotse papa Dave Hund. Zo, u komt de zondag wel weer door... ;-)

Dulfer valt aan!

Vrijdag 12 Januari 2007 om 00:43

Hans Dulfer neemt duidelijk stelling in de ruzie tussen de boeven van de . Da's niet voor het eerst, en vaste lezers van KQ weten dat Dulfers visie op mijn onverbloemde sympathie kan rekenen. Hans Dulfer is een podiumdier, een muzikant in hart en nieren, die in zakelijke aspecten precies eender opereert als in zijn muzikale escapades: met open vizier, loepzuiver en creatief. Ook tegen de onderwereld.

Sterren dansen op het ijs

Vrijdag 12 Januari 2007 om 00:22

Sterren dansen op het ijs - panorama

Het eerste uur realiseer je je heel erg wat je bent: klapvee voor de campingzender. Met het schaamrood op de kaken hoop je vooral buiten beeld te blijven, terwijl je braaf op commando meeklapt en mee-waved. Opwarmer Maurice, die de zaal moest opzwepen, slaagde daar verbazingwekkend goed in - onbegrijpelijk dat zoveel mensen bereid zijn zonder enige gêne alle remmen los te gooien als een man met een microfoon (toegegeven, een vaardig demagoog) ze vraagt het laatste restje beschaving aan de wilgen te hangen. Voer voor psychologen.

Het tweede uur overheerst bewondering voor de professionaliteit van de mensen die de show maken. En voor Tyler en Julie, die als vaste danspartners van de 'bekende Nederlanders' bescheiden op de achtergrond bleven terwijl de prestaties van diezelfde BN'ers voor een heel groot deel aan hen te danken waren. Wat een lijven, wat een gratie! En bewondering voor ene Petra Kagchelland, die actrice schijnt te zijn, maar die met slechts een paar dagen voorbereidingstijd erin slaagde een heel elegante en sierlijke kür te schaatsen. Kortom, we zaten vanavond bij Sterren dansen op het ijs Extra, waarin een BN'er een wildcard kon verdienen om vanaf morgen mee te schaatsen. Die Petra won 'm, heel terecht. En Patty Brard? Tja, Patty Brard...

"Bestel er voor mij ook één..."

Dinsdag 09 Januari 2007 om 23:38

Opgewonden stemmen klinken op de gang, SMS-jes worden verzonden en ontvangen, collega's naar monitoren geroepen... macrumorslive.com deed verslag van Steve Jobs keynote en lo and behold, de langverwachte Apple iPhone is eindelijk daar. Het is een soort Super-iPod, met een 3.5“ hoge resolutie multi-touch widescreen, 11.6 mm dun, ingebouwde 2MP camera, draaiend op Mac OSX(!), compatible met alle schitterende multimediale applicaties die bij dat weergaloze platform horen en loaded met goodies als Wifi, Edge, IMAP... En je kunt er nog mee bellen ook.

Zeker vijf volwassen mannen in mijn omgeving waren vanavond als kinderen zo uitgelaten blij (net als de aandeelhouders, overigens). Nu nog wachten tot Q4 2007, voor hij hier in Europa leverbaar is....

Beach Impeach!

Maandag 08 Januari 2007 om 17:11

Impeach on the beach

Tijd voor wat Bush bashen. Brad Newsham, taxichauffeur in San Francisco, riep zijn stadgenoten op om met hun lichamen "IMPEACH!" op het strand te schrijven. En met succes: zo'n duizend mensen vormden samen de 30 meter hoge letters op het strand van Ocean Beach.

Kopje onder in RijnWaarde

Zondag 07 Januari 2007 om 22:20

Doop MaaikeEen bijzondere viering, vanmorgen in Rijnwaarde. Michel en Karina legden belijdenis van geloof af en liet hun dochtertje Noa dopen - 'gewoon' zoals we dat gewend zijn in onze eigen kerk, door het babyhoofdje te besprenkelen met wat water uit een doopvont. Gewoon tussen aanhalingstekens, omdat een in zichzelf al zo bijzonder is dat het nooit gewoon zal zijn... En Maaike, vriendin van onze dochter Joëlle, en de dochter van onze vrienden Balt en Gera, legde getuigenis af van haar geloof en werd gedoopt door onderdompeling. Kopje-onder in een rond bassin dat speciaal voor de gelegenheid was opgezet in de aula van de Bonteberg, de school waar de gemeenschap sinds geruime tijd haar samenkomsten viert. Meer, waaronder een video'tje (belabberde kwaliteit uit de GSM, maar toch) na de break!

Kleine wasjes, grote wasjes...

Donderdag 04 Januari 2007 om 23:25

Specialisten reinigen de gevel van een gebouw in Suffolk

...héle grote wasjes...

Liefde, brood en slaap

Dinsdag 02 Januari 2007 om 16:34

Liefde, brood en slaap

Brekend nieuws: de derde CD van is nakende, gevolgd door een derde psalmentour. Gezien het doorslaande succes van de vorige twee tours zou ik u adviseren fluks te reserveren!

Nieuwjaar!

Maandag 01 Januari 2007 om 12:53

Mijn persoonlijke goede voornemen: minder van mij, méér van de wijsheid van boven!