Lente

Zaterdag 31 Maart 2007 om 20:35

Klik groot...

Vandaag de tuin uitgemest - onder de goedkeurende blikken van een lieveheersbeestje dat zich lekker in het zonnetje had genesteld...

The Fiddler

Woensdag 28 Maart 2007 om 11:50

Alex DePue, alias The Fiddler, is een bijzonder getalenteerde violist uit een muzikaal nest: zoon van een muziekdocent en een concertpianiste, met drie al even muzikale broers. Maar Alex speelt naast 'gewone' klassieke vioolmuziek ook graag virtuoze variaties op populaire deuntjes. Ziedaar het verschil tussen een violist en een fiddler. Na de break treft u een staaltje van zijn kunnen aan - met dank aan Basj voor de tip!

John McCain vóór homohuwelijk

Dinsdag 27 Maart 2007 om 22:02

Tenminste, als het om sexy lesbo's gaat. Onwaarschijnlijk? Het stond toch echt op McCain's MySpace, een website die het campagneteam van de VS presidentskandidaat heeft opgetuigd om een jeugdiger publiek te bereiken.

Op zich is zo'n MySpace een goed idee: zo goed dat iedereen het ondertussen doet. McCain's campagneteam had echter verzuimd zelf iets creatiefs te bedenken voor de vormgeving en ongevraagd de templates van ontwerper Mike D gebruikt. Sterker nog, ze hadden niet eens een kopie gemaakt van Mike's ontwerp, maar gebruikten de originele bestanden van Mike's server. Dat is uitermate onbeleefd (je steelt dan niet alleen een ontwerp, maar ook de bandbreedte), en bovendien oliedom. Want zodra Mike deze situatie doorkreeg veranderde hij de bestanden op zijn server - waardoor de kandidaat opeens verrassend progressief uit de hoek kwam...

Goedgelovig

Dinsdag 27 Maart 2007 om 17:08

Nieuw in de Hollandsche blogosfeer: Goedgelovig.nl, volgens eigen zeggen 'het persbureau voor kerkelijk nieuws met een kwinkslag'. Goedgelovig.nl's heilige missie is het leven van alle goedgelovigen in Nederland wonderbaar te transformeren. De - anonieme - auteurs willen dat bereiken middels scherts, satire en ironie. "Jawel, satire breekt de vele heilige huisjes in ons polderlandschap sneller af dan de beste preek of politieke boodschap. Mooi toch?" Zeker, héél mooi ;-)

Genezing op gebed

Dinsdag 27 Maart 2007 om 13:35

Voor wie de bijbel leest zal het geen verrassing zijn: God geneest mensen. En wie de berichtgeving in de Christelijke nieuwsbronnen, zoals Joelnieuws, een beetje volgt weet dat Hij dat nog steeds met grote regelmaat doet, verweg en dichtbij. Zo heel af en toe dringt zo'n bericht ook door tot de landelijke dagbladen. De reacties zijn dan - zoals te verwachten is - heel divers. De vraag naar de oorsprong van het lijden blijkt voor sommigen zo'n onoverkomelijke hindernis dat ze zelfs de genezen vrouw haar nieuwe leven niet gunnen...

Viacom vs. Google

Zondag 25 Maart 2007 om 21:16

Michael Fricklas, jurist van Viacom, doet in de Washington Post uit de doeken waar Viacom haar claim jegens YouTube op baseert. De kern van zijn betoog draait om twee punten: de vraag of YouTube's eigenaar Google 'het recht en de mogelijkheid' heeft om door haar klanten geplaatst auteursrechtelijk beschermd materiaal te verwijderen, en de vraag of de site profiteert van het materiaal. Als aan die twee voorwaarden is voldaan, geniet Google niet de bescherming van de Digital Millennium Copyright Act en Fricklas meent - uiteraard - dat zulks het geval is. Ik ben nog niet overtuigd, maar hij heeft wel een punt...

Tijd voor de zomer

Zaterdag 24 Maart 2007 om 21:47

vannacht een uurtje minder slaap...

Niet vergeten: in het voorjaar de klok een uurtje vooruit!

We're sorry...

Zaterdag 24 Maart 2007 om 21:32


To show all people the unconditional love and grace of Jesus without any reservations because of their lifestyle or religious background, past or future. This love has no agenda behind it (I Cor. 13:5). This grace sets no timeline on personal change or standards for spiritual growth (Romans 4:4-5). The idea is to be a part of people’s lives because we truly care for them rather than to fulfill a religious duty; to walk with them through all their struggles as a part of their life, not as a religious outsider.

Revolution NYC

Uitersten

Vrijdag 23 Maart 2007 om 20:10

Weinig updates op KQ, want ik zit in een hectische periode. Ruim voor de nummer 1 (U2, uiteraard!) van Radio Veronica's 80's top 880 vanavond even voor 19:00 door de ether klonk (en de website dus weer moest worden ontdaan van alle jaren '80 items zoals SpaceInvaders en Tetris) startte om 13:00 alweer het volgende project: de Sky Radio 101 FM veiling voor War Child. Maandag gaan we op Radio Veronica naadloos verder met de Rolling Stones, een week later dompelen we Classic FM in de passie-muziek voor de Goede Week.

Morgen neem ik niet de auto maar de trein naar Zwolle, zodat ik me onderweg rustig kan voorbereiden op de Landelijke Vergadering van de NGK, gevolgd door een meeting over een nieuw op te zetten journalistiek weblog & internetmagazine dat zich gaat richten op religieus geïnteresseerden. Ik ga op reis en neem mee... een PowerBook met honderden pagina's vergaderstukken en een iPod met Ton Koopmans tweede opname ('06) van de Matthaüs Passion voor de heenreis en Neil Young's recente topalbums Live at Massey '71 (uitgegeven in '07) en Living with War ('06) voor de terugreis. Wellicht morgenavond meer, als ik niet al te gaar ben ;-)

Bianca Ryan

Maandag 19 Maart 2007 om 14:41

Vorig jaar won ze als 11-jarige America 's Got Talent competitie: sindsdien heeft ze getekend bij Sony en is ze in handen van professionals gevallen. Ik houd m'n hart dan ook vast voor haar verdere ontwikkeling. Maar kijk dan nog eens naar haar eerste auditie voor AGT... kippenvel, minutenlang. Wat een stem, wat een podiumdier.

Subaru draadframe

Donderdag 15 Maart 2007 om 13:15

Kijk, da's nog eens creatief: hier wordt de virtuele wereld van CAD opeens onze werkelijheid ingetrokken in plaats van andersom. Ben Radcliffe maakte dit kunstwerk getiteld “Modern Japanese Classic”. (via: windingroad.com)

Kerkmodel is uitgewerkt

Woensdag 14 Maart 2007 om 22:11

Kerk-zijn betekent de vorm kiezen van de lokale wijkgemeente of parochie, gegroepeerd zijn rond een predikant. De binnenkring zijn de ouderlingen en diakenen. De kring daaromheen zijn de wekelijkse kerkgangers en zij die actief deelnemen aan doordeweekse activiteiten. Deze kleine groep vormt de gemeente, de overigen hangen erbij of zijn al uit het zicht verdwenen. Deze vorm van kerk-zijn heeft binnen de kerk het alleenvertoningsrecht. Ze is verankerd in de kerkorde, rust op een stevige ambtstheologie en wordt gelegitimeerd door een robuuste kerkleer (ecclesiologie). Je maakt er je leven lang deel van uit. Doe je op deze voorwaarden niet mee, jammer dan, maar dan wordt er geen aandacht meer aan je besteed en tel je niet meer mee. Predikanten en theologen doen ons geloven dat het van het begin zo is gegaan in de kerk, en dat het zo hoort omdat de Heer het zo gewild heeft.

Dr. J.B.G. Jonker, emeritus universitair docent godsdienstsociologie van de Theologische Universiteit Kampen, analyseert in het nieuwste nummer van het Ouderlingenblad de status quo van de kerk en breekt een stevige lans voor verregaande kerkvernieuwing, zo bericht het Friesch Dagblad vandaag. De krant plaatst Jonkers betoog in de context van de discussies rondom Liquid church, een materie die hier al vaker voor het voetlicht is gebracht. Eén van de keuzes die je in dit proces vroeg of laat moet maken is de rol die je als missionaire christen het instituut kerk toedicht. Kies je voor revolutie of voor evolutie? Begin je helemaal opnieuw omdat de oude kerkstructuren meer ballast dan bagage vormen, of stop je je energie juist in het van binnenuit reformeren van de kerk?

Xtreme moet blijven, weet je...

Maandag 12 Maart 2007 om 15:49

Wekelijks komen zo'n 150 jongeren naar jongerencentrum 2D9 in Almere, waar YfC onder de naam Xtreme een heel scala aan activiteiten aanbiedt. Dat loopt als een trein, maar de toekomst is onzeker; de gemeente Almere en de welzijnsorganisatie van wie het pand is beslissen binnenkort of Xtreme mag blijven. De jongeren weten het wel... (video verderop)

eKudos

Donderdag 08 Maart 2007 om 18:03

Nieuw: eKudos, een soort Nederlandsche Digg.com. Nogal Web 2.0, en zoals zoveel Web 2.0 initiatieven is het op dit moment vooral nog een belofte van succes, maar in potentie kan dit een verrijking van ons hoekje van het Internet zijn.

Hoe werkt het? Vindt u een artikel op KQ (of een van de vele andere websites die mee-experimenteren) de moeite waard, dan kunt u dat één muisklik kenbaar maken. Daarvoor moet u dan wel eerst eenmalig een account op eKudos.nl hebben aangemaakt, maar dat loont de moeite. Want het leuke van dit soort 'social bookmarking' diensten is dat ze, als ze zich eenmaal door de lastige opstartfase heen hebben geworsteld, hun gebruikers een aardig compleet beeld kunnen geven van welke artikelen 'hot' zijn. En hoe meer sites meedoen - en hoe meer gebruikers meedoen - hoe beter het werkt. Dus hop hop, in galop naar eKudos!

Yamaha P-37D

Donderdag 08 Maart 2007 om 14:17

Yamaha P-37d Pianica

Hohner mag zo'n ding als enige een melodica noemen, Suzuki noemt ze daarom melodion en Yamaha vindt het een pianica. Hoe dan ook; het is een polyfone aërofoon, een meerstemmig muziekinstrument dat zijn toon opwekt door een luchtstroom. In dit geval aangeblazen door de mond, via een mondstuk of een slangetje. Hoe dat klinkt? Dat zal ik u binnenkort laten horen, want sinds gisteren heb ik dit prachtige instrument in mijn bezit. Yihaa!

Provinciale Staten verkiezingen

Woensdag 07 Maart 2007 om 11:12

Ondanks het belang van deze verkiezingen (direct voor het provinciaal bestuur, indirect voor het landsbestuur vanwege de Eerste Kamer, die wordt gekozen door de PS) is de opkomst sinds 1979 dalende. In dat jaar toog 79,6% van de kiezers naar de stembus voor de Provinciale Staten. In 1986 was de opkomst voor de PS nog nipt hoger dan voor de gemeenteraad, maar het laatste decennium zijn we niet meer boven de 50% uitgekomen. Hoe zit dat onder de lezers van KolesQueeste? U kunt stemmen door op een van de opties te klikken.Anti RIAA (en DRM)

Vrijdag 02 Maart 2007 om 21:57

Gizmodo bindt de strijd aan met de wijze waarop de muziekindustrie creativiteit smoort, haar reeds uitgekauwde cashcows steeds opnieuw uitmelkt en elke vernieuwing (of het nu gaat om artiesten, kunstvormen of technologie) effectief blokkeert door exorbitante bedragen te eisen voor het gebruik van een kreupel product. Aan hún kant van de grote plas is de RIAA de boosdoener; hier hebben we een woud aan organisaties als de BUMA/STEMRA, SENA, NVPI en natuurlijk Tim Kuik's hobbyproject, de Stichting Brein, maar de methoden zijn identiek.

Artiesten en muziekliefhebbers staan in de kou en de muziekmaffia is de lachende derde. Gizmodo roept op tot een boycot in de maand maart en motiveert die strategie overtuigend.

Vredig

Vrijdag 02 Maart 2007 om 15:29

Klik groot...

Islam bij de Standaard

Vrijdag 02 Maart 2007 om 13:15

De Standaard draagt een steentje bij aan de dialoog met de Islam. Vanaf maandag behandelt het Vlaamse dagblad drie weken lang elke werkdag een thema rondom de Islam: van de positie van de vrouw tot de rol van de Islam in terrorisme, van de rijke geschiedenis tot de hedendaagse cultuur. En alle lezers krijgen gratis een Nederlandstalige Koran.

Een uitstekend initiatief, wat mij betreft. We moeten elkaar beter leren kennen. Dus doe er meteen maar een serie over het Christendom met gratis bijbels achteraan!