Weekendje Weg

Maandag 28 Mei 2007 om 23:33

Hierboven en na de break: zomaar wat sfeerbeelden van ons weekend, dat we samen met ruim 50.000 vogels van zeer divers pluimage doorbrachten. Van zeer jong tot zeer oud, van überhip tot klassiek-traditioneel, maar allemaal gelijkgestemd. Het hele weekend genoten van een stralende zon (behalve vanmiddag, maar we hebben de tent tóch droog meegekregen, al waren niet alle 15.000 kampeerders zo fortuinlijk), fantastische muziek en boeiende seminars in een ontspannen sfeer zonder één enkele wanklank. Zelfs geen politieagent gezien. Mag u raden waar wij uithingen...

Psalmen voor Nu video

Woensdag 23 Mei 2007 om 09:55

Een van Google's leukste toeters en bellen is de Web Alert. Je geeft een keyword op en zodra ze iets nieuws hebben geïndexeerd waarbij dat keyword langs komt, krijg je automatisch een emailtje. Zo vond ik vanmorgen dit in de mailbox: drie video's van het slotconcert van de Psalmen voor Nu tour 2006. Kewl!

Afscheid van wat overtollige ballast

Vrijdag 18 Mei 2007 om 20:25

Toen ik, ruim tien jaar geleden, een meer fysiek actieve baan inruilde voor een kantoorstoel gaf de weegschaal zomaar opeens 10 kilo meer aan. Nog weer wat later werd de fiets aan de kant gezet ten faveure van een auto: dat leverde nog eens 10 kilo extra op. Dit voorjaar besloot ik er eens wat aan te doen en sinds vier weken maak ik daar ook echt werk van. Als ik in dit tempo doorga zit ik over vijf weken op een gezonde 'kotelet-index' van 24. Geheel in de geest van Adolphe Quételet (uitvinder van de Body Mass Index en statisticus) heb ik de voortgang in een grafiekje geplemd...

'Psalmen voor Nu'-band

Vrijdag 18 Mei 2007 om 00:23

Tijdens het slotconcert van Psalmen voor Nu, afgelopen vrijdag, stond een strakke band op het podium van Tivoli de sterren van de hemel te spelen. Maar wie was nu wie? Heee, kijk nou: ze hebben een eigen pagina!
(OK, ik heb 'm zojuist zelf in elkaar geknutseld als persoonlijke penitentie voor het feit dat ik bij de Flickr fotoset twee namen fout spelde, Michiel Theo noemde en Theo als naamloze gitarist door het leven liet gaan. Mea culpa... bekijk snel hun pagina, zodat jij niet dezelfde fouten maakt! Met dank aan Sergej, die alle info aanleverde ;-)

Karmozijn

Donderdag 17 Mei 2007 om 17:13

Nu nog wit, straks bloedrood tot zwart...

Raadplaat (2)

Donderdag 17 Mei 2007 om 16:48

Vanmiddag geschoten, vlakbij ons huis. Wie het weet mag het zeggen...

Tafelconversatie

Woensdag 16 Mei 2007 om 20:55

Ontbijt, vanochtend om half acht. Ilia gaat met een vriend en diens ouders een paar dagen op kamp naar Doetinchem en Rineke wil graag weten hoe hij daar komt.

Ilia: "O, ik denk met die vriendelijke meneer die Steven en ik op Utrecht Centraal hebben ontmoet!" Rineke verslikt zich in haar Sonja Bakker crackertje met halvajam. "Ehm... wat!?" Ilia: "Steven mocht met hem mee naar zijn busje, en daar stond op: GRATIS SNOEP, dus het moet wel een hele aardige man zijn." Rineke valt bijkans van haar stoel. Ze zoekt haar bril om Ilia goed te kunnen zien en stamelt ondertussen nogmaals: "Ehm... WAT!?" Ilia: "C'mon Ma, free candy! Don't be a pussy, the guy seems legit!"

Koopjes

Woensdag 16 Mei 2007 om 09:55

Zo af en toe kom je op Marktplaats heel bijzondere aanbiedingen tegen. Neem bijvoorbeeld deze unieke Airthunder '97 of, van dezelfde bieder, deze authentieke vuurkorf. Je moet helaas wel een aardig kapitaal meenemen om deze 'exclusieve items' de jouwe te mogen noemen...

Brandgrens

Dinsdag 15 Mei 2007 om 08:05

Gisternacht markeerden honderden lichtbundels de brandgrens van Rotterdam, het gebied dat 67 jaar geleden door het bombardement in de as werd gelegd. Pelle (Jelle-Jan van Veelen) maakte een paar sfeervolle platen van deze bijzondere herdenking. En als u toch op zijn weblog bent, neem dan even de tijd om rond te neuzen in de afdeling fraaie fotografie!

Psalmen voor Nu - Tivoli 2007

Zaterdag 12 Mei 2007 om 11:59

Madonna vs. Groenenboom

Dinsdag 08 Mei 2007 om 08:43

Stel nu dat Marokkaanse jongeren een vrouw van tachtig in een rolstoel omver trappen en haar tasje meenemen. Dat zou ik absoluut niet verdragen. Dan zou ik mijn revolver trekken, in de lucht schieten en roepen: 'Blijf staan, politie'. En als dat niet gebeurde, schoot ik in hun been.

Willem Groenenboom, de 63-jarige predikant die vorig jaar vlak voor het concert van Madonna in de ArenA een bommelding deed in een poging de kruisigingsact te voorkomen, had de clusterbommen waar hij mee dreigde ter plekke verzonnen. Uiteraard, ben je dan geneigd te zeggen. Maar bij de huiszoeking dook wel een revolver op, die de man soms meenam als hij ging winkelen. Groenenboom ziet zichzelf als een Petrus, in zijn woorden 'een haantje de voorste die moest leren zich in te houden'. Toegegeven, uit de bijbel blijkt dat Petrus een kort lontje had. Maar verder zie ik geen enkel raakvlak...

Wel zie ik een overeenkomst tussen Madonna en Groenenboom. Beiden hebben een sterke wil, beiden maken zich druk om wat in hun ogen onrecht is, beiden zijn bereid te provoceren om hun boodschap door te laten dringen. Maar daar houdt de gelijkenis op. Madonna kiest voor een geweldsloze verwijzing naar het lijden en sterven van Jezus en geeft haar publiek de boodschap mee: dáár komt de redding vandaan. De dominee daarentegen dreigt dood en verderf te zaaien onder de concertbezoekers.

Daarmee komt een basisvraag naar boven, een vraag die Petrus zichzelf ongetwijfeld ook vaak gesteld zal hebben: What Would Jesus Do?

Power to the People?

Donderdag 03 Mei 2007 om 10:45

Digg, social network avant la lettre, ontving een 'cease and desist declaration'. Gebruikers hadden een code waarmee de HD-DVD kon worden gekraakt op de site gepost, en de rechthebbenden waren daar niet blij mee. Conform de eigen huisregels verwijderden de Digg-beheerders de gewraakte code - maar dat pikten de gebruikers niet. Dinsdag bevatte het overgrote merendeel van de nieuw geposte items diezelfde code, en voor elke code die de beheerders verwijderden kwamen er tien terug. Kevin Rose, oprichter van Digg, zag het aan en besloot het 'dogfood'-principe toe te passen: wat je zelf maakt, moet je zelf willen eten.

But now, after seeing hundreds of stories and reading thousands of comments, you’ve made it clear. You’d rather see Digg go down fighting than bow down to a bigger company. We hear you, and effective immediately we won’t delete stories or comments containing the code and will deal with whatever the consequences might be.

If we lose, then what the hell, at least we died trying.

Kijk, dat zijn principes!

UPDATE: lees ook Wikipedia's HD-DVD night, waarin zowel de aanloop tot dit incident als de explosieve verspreiding goed wordt uitgelicht.

Oom Niek

Woensdag 02 Mei 2007 om 07:42

Vanmorgen in de krant: 'Oom Niek' is overleden. Plakboeken vol beterschapskaartjes kreeg ik als klein kind, én een extra cadeautje met Sinterklaas, dankzij Oom Niek. In werkelijkheid bleek de goede man Teun Kerpel te heten; hij was jeugdredacteur bij het ND. Beste meneer Kerpel, rust zacht. U hebt tenminste één kind een hart onder de riem gestoken!

Ongenode gast

Dinsdag 01 Mei 2007 om 07:54


Vanmorgen werd ik wakker
oog in oog met deze rakker...
"Gast!" riep ik, "zeg mij uw naam"
"Nimmer," sprak hij zeer voornaam,
"vraag dat maar aan uw makkers!"

En keerde zich om en vertrok. Welnu dan, reisgenoten... u mag het zeggen!