Pivot wordt Pivotx 2.0 Alpha 1

Zondag 25 November 2007 om 23:02

Veel hipper kun je een naam toch niet maken, lijkt me. Opgeklopte lucht galore. Maar, zult u zeggen, 'is het dan allemaal lucht en leegte, GJ, dat Pivotx gedoe?' En dan zal ik zeggen: 'Neen, driewerf neen! Het is juist baie goed.' Kijkt u zelf maar.

Op een supergeheime testlocatie staat Px2.0A1 in een functionele test warm te draaien om wellicht op enig moment ook als tool achter KolesQueeste te gaan fungeren. Dochter Joëlle mocht al even een blik achter de schermen werpen en riep spontaan over de MSN: 'andere indeling, maar wel zo helder dat je 't in een keer te pakken hebt. Ik zit met open mond naar het media management te kijken. Vet overzichtelijk allemaal!' Gelooft u mij, dan doe je als ontwikkelaar iets goed.

En... mocht u bij het bekijken van de screenshots (terecht) allemaal oude KQ posts menen te herkennen en dientengevolge denken dat ik er meer mee te maken heb, dan kan ik u verzekeren dat zulks geenszins het geval is. Bob heeft een keer als reddende engel opgetreden en een stuk of 1000 postjes van KQ aan de vergetelheid ontrukt door de flat files te recoveren. Uit die bestanden is geput toen wat vulling gewenst was voor de ontwikkelomgeving van Pivotx 2.0. C'est tout.

Terzijde: die flat files zijn mijn enige bedenking. Waar menige weblogger meent een database nodig te hebben, wil ik het liefst juist flat files. En Pivotx 2.0 Alpha 1 ondersteunt die nog. Nog. Maar het is nog niet zeker of toekomstige versies dat ook zullen gaan doen. Pivotx geeft namelijk de voorkeur aan een database en de kans is aanwezig dat Pivotx voortaan - net als vrijwel alle andere weblogtools - een MySQL database vereist. Het heet vooruitgang, en dat zal het in veel gevallen ook wel zijn, maar niet voor mij. Ah well, we zullen zien. Vooralsnog was Pivot altijd het best denkbare stuk gereedschap voor mijn weblogs, in die zin dat het naadloos aansloot op mijn wensen en alles kon. Pivotx 2.0 is een veelbelovende volgende stap!

Raymond Crowe - schaduwspel

Donderdag 22 November 2007 om 14:24

Simply Red - SR showcase

Zondag 18 November 2007 om 20:09

Een wat?! Een Sky Radio Showcase. Dat is een ieniemini-gelegenheidsconcert in een besloten omgeving, waar een select clubje luisteraars van Sky Radio de kans krijgt hun idolen van héél dichtbij te zien. Die idolen, dat waren in dit geval de roodharige vocalist Mick Hucknall, gitarist Kenji Suzuki en toestenist Dave Clayton. En die besloten omgeving, dat was vandaag de roemruchte Wisseloord studio 1 waar Mick Jagger, Simple Minds, The Police, U2 en vele muzikale grootheden met hen kind aan huis zijn.

Psalm 131

Vrijdag 16 November 2007 om 23:44

(‘n Bedevaartsleed, van David.)

Mien herte is nich greuts,
ik kiek nich astraant oet de ogen;
ik hoal miej nich gängs met grote zaken,
met wat miej boaven 't benul geet.
Nee, ik heb miejzölf tot röstbracht,
ik bin stiller wörden,
zo as nen kleanen biej de moder lig,
as zonnen kleanen, zo bin ik.

Zee noar UM oet, Israël,
van now of an veur aaltied.

Psalm 131 in de prachtige vertaling in het Twents van Anne van der Meiden, geciteerd door Herman Finkers, vanavond in Pauw en Witteman.

Wereldgeschiedenis

Dinsdag 13 November 2007 om 22:29

De grote vraag is natuurlijk; wie herkent u allemaal op dit enorme schilderij? Download 'm hieronder om ze eens rustig te kunnen bekijken. Namen zijn welkom in de comments!
Wereldgeschiedenis Wereldgeschiedenis

Vandaag is...

Dinsdag 13 November 2007 om 20:32

Drew Marshall

Dinsdag 13 November 2007 om 10:44

Reyn: "Wat is het doel van je programma?"
Drew: "Degenen vinden met een heilige handgranaat in hun achterste en de pin eruit trekken..."
Misschien niet de taal die u gewend bent, maar deze man-van-God zegt rake dingen... Bekijk de videofragmenten en lees daarna zijn toelichting! En while you're at it, neem een abonnementje op de podcast van zijn radioshow. (via Shiftzine)

Pa Gerben

Zondag 11 November 2007 om 20:58

Pa Gerben en Moe Jo Visser

Pa Gerben en Moe Jo Visser

Vanavond kwam Rineke verslagen thuis van een bezoekje aan het Antonius ziekenhuis, waar ze verwachtte 'Pa' Gerben Visser aan te treffen. Hij was vorige week getroffen door een tweede hersenbloeding en lag sindsdien in coma. De zuster vertelde haar dat hij vanmorgen is overleden.

Wonderlijk. Verdriet strijdt om voorrang met het gevoel dat het goed is, dat hij nu bij zijn Heer én weer bij zijn Jo is, waar hij zo zielsveel van hield en die hij zo verschrikkelijk miste. Geen uitgebreide post, daarom: slechts twee verwijzingen naar eerdere posts op KQ. Een post over 'Moeke' Jo en over wat dit heerlijke stel voor ons heeft betekend. En een post over de manier waarop 'Pa' Gerben het verlies van Jo verwerkte in een lied. Rineke en ik zongen het vorig jaar voor hem in, om hem te kunnen laten horen hoe zijn eigen lied klonk. Ik weet zeker dat Jo en Gerben het nu samen zingen, hij met zijn sonore bas en zij met haar warme alt, uit volle borst en oneindig veel beter en overtuigender dan wij het ooit hadden gekund.

Andere Marina...

Zondag 11 November 2007 om 17:49

...dan 'onze' Marina, maar deze maakt óók al zulke mooie foto's. Kijk maar: lostinshots.com. I love it.

Utrechtse sterren op YouTube-site

Zondag 11 November 2007 om 17:06

Kijk eens aan, dat is leuk... het VakantieBijbelFeest filmpje van de vogels paginagroot op de achterkant van Opbouw (klik op tot leesbaar). En een handvol foto's erbij. Marina heeft eer van haar werk!

Er was een een jarig, hoera, hoera!

Zondag 11 November 2007 om 14:32

Zaterdag vierden we de verjaardag van zoon Jochum, die dinsdag negen werd. Met zes schavuiten naar 'De Bol'. Uitwaaien, frisbeeën, voetballen, door het rivierduin struinen, boompjeklimmen, stenen-in-het-water-gooien... Op de terugreis was van de moeie, gelukkige gezichtjes op de achterbank af te lezen dat buitenspelen toch nog altijd helemaal vet is!

With a little help from my friends

Zondag 11 November 2007 om 14:21

Dinsdagmiddag bleek de server waarop KolesQueeste en een handvol andere websites draaiden plotseling overleden. Voor de liefhebbers: kernel-panics, zelfs bij booten vanaf een live-CD. Inloggen over ssh was niet meer mogelijk en ook via de console was de machine niet meer te benaderen. Voor de niet-techneuten: morsdood, geen beweging meer in te krijgen. Slecht nieuws...

Dankzij de hulp van Onno (UNIX geek, maar ook een excellent fotograaf - bekijk de link!), Huib, Patrick (zie de foto hierboven), Sjoerd en Dirk-Jan stond er vrijdagochtend een compleet ingerichte jongere, snellere, betere server paraat in DJ's suite in RedBus en kon ik die avond de laatste sites weer overeind tillen. Phew. Je merkt pas hoe een groot deel van je leven zich online afspeelt als de technische bodem er opeens onderuit zakt. Of zoals broer Jochum het zei: "Het lijkt wel of de familie Kole de afgelopen paar dagen niet bestaan heeft..."

Mocht u mij binnenkort tegenkomen met een heleboel bier op de achterbank, dan ben ik op tournee om deze kanjers te bedanken!

Herfst in Nieuwegein

Zaterdag 03 November 2007 om 16:45