Colders nieuwe thuis

Zondag 13 Januari 2008 om 17:04

Jaaroverzicht Internetrecht

Donderdag 03 Januari 2008 om 20:43

Verplichte kost voor iedereen die zakelijk actief is op Internet: de Kroniek 2007 van Arnoud Engelfriet.

Ongemerkt over de miljoen

Donderdag 03 Januari 2008 om 20:05

Qua bezoeken dan, sinds ik op enig moment ben gaan meten, toen KQ al een jaartje of zo in de lucht was. Een volstrekt triviale mijlpaal derhalve, maar toen ik zojuist zag dat we 'm gisteravond ergens passeerden was ik stiekem toch een beetje trots op u.

2008: Wonen in Gods schaduw

Donderdag 03 Januari 2008 om 15:43

Wie in de beschutting van de Allerhoogste woont
en overnacht in de schaduw van de Ontzagwekkende,
zegt tegen de HEER: ‘Mijn toevlucht, mijn vesting,
mijn God, op u vertrouw ik.’ (Psalm 91: 1 en 2, NBV)

Jarenlang liepen Rineke en ik rond in een t-shirt van 'The Shelter' met op de rug het eerste vers uit deze psalm in de NIV vertaling: He who dwells in the shelter of the Most High will rest in the shadow of the Almighty. Toen de eerste exemplaren tot op de draad versleten waren hebben we nog een vers shirt gekocht, maar ook die is ondertussen tot stof vergaan - zoals dat gaat met stoffelijke zaken. Zo niet die tekst; die heeft eeuwigheidswaarde, zoals dat gaat met woorden over de Eeuwige.

Voor de jaarwisseling had ik u een lied willen meegeven dat Sytze de Vries schreef, geïnspireerd door deze psalm. Helaas pakte de jaarwisseling anders uit dan we vooraf hadden gedacht. Door de waan van de dag vond ik amper tijd om de vrouw van mijn leven een gelukkig nieuwjaar te wensen, laat staan om dit lied af te maken. En zoals het er nu uitziet, gaat dat ook niet op heel korte termijn lukken.

Maar ach, één van de lessen die vrij vroeg mijn toch heel hardleerse kop zijn binnengedrongen is dat het leuker is om te spreken over uitdagingen dan over problemen en aardiger om te denken aan de mogelijkheden dan te blijven hangen in de onmogelijkheden. Daarom schotel ik u gewoon de onaffe (wat heet, zéér ruw in de grondverf staande) eerste schets voor: d'r zit kop noch kont aan en de harmonisatie en het arrangement lijken nog nergens op. Desalniettemin, na de break vindt u de tekst en muziek. Beluister 'm eens en zeg me waar u kansen ziet, of uitdagingen, of mogelijkheden - wat u wilt.

Een heel gezegend 2008 gewenst, 366 dagen gevuld met licht van Zijn vrede!