Wereldrampen

Zaterdag 31 Mei 2008 om 17:40

Poser

Zaterdag 31 Mei 2008 om 16:31

Kobus fotografeert een van onze padden

Stilzitten kan ie wel...

Annunciatie

Zondag 25 Mei 2008 om 16:21

Vorige week liepen we de huisartsenpraktijk in om een paar hechtingen uit Jochums been te laten halen. De dramatiek waarmee dat gepaard ging zal ik u besparen. Veel keus heb ik trouwens niet: KQ zou subiet worden aangemerkt als 16+ vanwege Groteske Horror Simulatie ™. De foto's zijn al evenmin geschikt voor publicatie. Laat ik volstaan met te zeggen dat we het allemaal - inclusief de doktersassistente - overleefd hebben.

Ter compensatie laat ik u een van de tientallen iconen zien waarmee de gangen van de praktijk tijdelijk zijn getooid, tot mijn blijde verrassing. Adembenemend mooie iconen, met exuberante kleuren. Paul Brenninkmeijer en Hermann Sleeuwenhoek exposeren er: deze icoon (Annunciatie, eitempera op paneel en linnen met een halo van kristallen) is van de hand van de laatste. Klik groot voor het complete paneel.

Smurfenijs

Zondag 25 Mei 2008 om 15:34

En ja, het smaakt naar smurfen.

Billen-bloot-plicht

Zondag 25 Mei 2008 om 12:18

In april vorig jaar bezocht ik met Jochum de AutoRAI. Bij de entree gaf ik, een tikkeltje off-guard met Jochum aan de ene hand, mijn cameratas in de andere en een rij autoliefhebbers achter me, braaf mijn echte emailadres op. Voor menigeen lijkt dat geen mededeling van betekenis, maar wie mijn pathologische aversie tegen marketeers kent begrijpt meteen dat ik seriously distracted was. Ik geef namelijk nooit echte gegevens op: bij onderzoeken en acties laat ik alle velden leeg als dat kan, en als ik iets moet invullen ben ik een vrouw van 108, zonder opleiding, partner of kinderen en wil ik nergens van op de hoogte worden gehouden. Alleen de relevante informatie krijgen ze, en wat relevant is bepaal ik zelf wel.

Maar goed, ik heb de AutoRAI dus mijn emailadres gegeven. Hetzelfde adres dat u (voor spambots onleesbaar) onder dit artikeltje vindt, dus er is niks geheims aan. Sindsdien bestoken ze me regelmatig met commerciële mails, die linea recta de prullenbak in gaan. Maar vanmorgen heb ik zo'n mailing voor de verandering eens gelezen.

Bewaarplicht

Vrijdag 23 Mei 2008 om 16:56

Gisteren was een zwarte dag, wat mij betreft. Het besluit van het kabinet om alle communicatiegegevens 12 maanden te bewaren is een ernstige schending van de privacy, die in geen verhouding staat tot het verwachte resultaat.

Natuurlijk, we kunnen huiselijk geweld terugdringen door in elke slaapkamer een camera op te hangen - maar toch vinden we dat met z'n allen geen goed plan. We vinden het wél goed als de overheid in de strijd tegen terrorisme registreert welke sites je hebt bezocht, met wie je hebt gemaild en met wie je hebt gebeld, hoe lang en waar vandaan. Terwijl jaarlijks zo'n 200.000 vrouwen het slachtoffer worden van huiselijk geweld, maar terrorisme in Nederland gewoon niet voorkomt. En net zoals zo'n camera geen enkel nut dient (want wie kwaad wil, zorgt dat hij buiten het bereik van een camera is) heeft ook deze bewaarplicht geen zin. Anonymising proxy's, onioning diensten als TOR, communiceren via World of Warcraft, bellen via Skype of een contant betaalde pre-paid GSM... Er zijn zoveel manieren om onder de radar te blijven - iemand die iets te verbergen heeft, is wel ontzettend dom als hij zich laat traceren.

Recent deden vijftien hoogleraren in de NRC een poging om uit te leggen waarom dit niet gaat werken, maar dat was tegen dovemansoren gericht. Ook de ACLU waarschuwt al geruime tijd tegen de risico's van ongelimiteerd data verzamelen, net als ons eigen CBP.

Helaas, zolang de illusie dat meer gegevens meer veiligheid betekent in stand blijft, is het een gevecht tegen de bierkaai.

Had u dit liever allemaal niet willen weten? U mag het meteen weer vergeten. Maar de overheid weet over 12 maanden nog precies dat u dit gelezen hebt, hoe lang u er over deed, welke links u hebt gevolgd en in welke context die links stonden, met wie u daarna hebt gebeld of gemaild...

All in a week's work

Zaterdag 17 Mei 2008 om 12:29

Velen van u hebben geen idee wat ik zo al uitspook. Dat is prima, al merkt u misschien zonder dat u het weet wel eens wat van mijn activiteiten. Als projectleider interactieve media en contentmanager houd ik me bezig met de interactieve projecten van de Sky Radio Group, het bedrijf dat de radiostations Sky Radio 101 FM, Radio Veronica, Classic FM en TMF Radio exploiteert, plus het internet-only muziekstation Sky Radio Lovesongs.

Zo heel spannend is dat niet, al zou je op basis van de hoeveelheid tijd die er in gaat zitten soms anders denken. Maar als ik terugkijk op de afgelopen week (die ik dan even ruim pak, vanaf vorige week vrijdag) is het best gevarieerd.

Give us a kissssss...

Zaterdag 10 Mei 2008 om 14:53

Meer plaatjes van het trio paddo's in onze vijver op flickr.

CD-plaat

Zaterdag 10 Mei 2008 om 10:52

Oude CD zat? Maak er een LP (of eigenlijk natuurlijk: een 45rpm singletje) van! Hoe koel is dat...

Exit schommel

Vrijdag 02 Mei 2008 om 15:29

De kids hebben er ooit plezier van gehad, maar die tijd is voorbij. In deze fase van ons gezin hebben we meer behoefte aan een zitje, op deze enige zonplek in de tuin, en de schommel werd een grote sta-in-de-weg. De buren hadden geen interesse, hij was te groot om naar de kringloop te brengen - dus ging ik 'm met de slijptol te lijf. En da's de leukste manier van slopen... heb ik ook nog plezier van het gevaarte gehad :)

Hyves à la Ilia

Donderdag 01 Mei 2008 om 20:47

Een creatieve toepassing van de - zeer beperkte - mogelijkheden die Hyves biedt om je pagina te personalisen.

Raad waar 'ie staat

Donderdag 01 Mei 2008 om 19:11

Nee, dit is geen pleintje in Denemarken of Ost-Friesland. Jochum wilde vandaag graag fotograferen, dus zijn we op zoek gegaan naar wat fotogenieke onderwerpen. Op Flickr staan mijn foto's van wat hij allemaal voor de lens kreeg. Zijn eigen foto's komen straks op z'n weblog staan op zijn schrijfblok. Bonuspunten als u weet waar we waren!