Apenheul

Zondag 29 Juni 2008 om 16:32

Zaterdag hebben Rineke, Jochum en ik een dagje op de Apenheul rondgesjokt. Tot een uur of twee visten we slechts sporadisch de camera's uit tas of jaszak om ze daarna snel weer op te bergen, veilig voor de gestaag vallende regen. Toen kwamen eindelijk de beloofde opklaringen en won de zon, waarop we een tweede rondje maakten voor de foto's. Rineke en Jochum zullen hun opnames ongetwijfeld ook nog wel publiceren, maar hier heeft u alvast een selectie (Flickr-set, 90 van de ruim 400 opnamen) van mij.

Barack Obama in de media

Vrijdag 27 Juni 2008 om 20:41

Als de media-aandacht voor Barack Obama ook maar enigszins een indicatie voor de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen vormt, is de race gelopen voor John McCain. Belangrijk verschil tussen die twee: Barack begrijpt het Internet.

Midzomernacht

Zaterdag 21 Juni 2008 om 02:07
Koop je bij Ikea een bedbank voor je dochter, val je met de neus in de boter... tot middernacht meezingen met ABBA, de Dolly Dots, Guus Meeuwis en Frans Bauer, verse aardbeien, appelflappen, zonnebloemen en een polonaise. Het is zomer!

Handig, triple play...

Zaterdag 14 Juni 2008 om 15:56

Fijn is dat, alle diensten (telefonie, internet en TV) bij één partij. Als het dan stuk is, zoals in dit geval bij Ziggo, wordt het gezegde 'een ongeluk komt nooit alleen' meteen waar. Nog fijner: een backup-ADSL van xs4all. Toen die een paar weken geleden stuk was deed de kabel het wel, maar nu de kabel stuk is werkt xs4all weer. Swell.

Kleine meisjes worden groot

Vrijdag 13 Juni 2008 om 01:06

Apetrots was ik al lang op onze dochter Joëlle. Ze is een schat met haar hart op de juiste plaats, bewogen en betrokken, intelligent en leergierig, een softie en een nerd - en nog een mooie meid ook. Daar zou je als vader grijze haren van krijgen, maar ze is óók al heel volwassen en verstandig én ze heeft een prima kerel aan de haak geslagen. No worries, dus.

De afgelopen twee weken was ze als collega m'n reddende engel: tijdens de vakantie van Marina fotografeerde, filmde en monteerde ze onder andere 101 baby's, vijf voetbalgekken en een kookgek. Dat deed ze zo goed dat haar werk niet alleen op onze websites meer dan 150.000 350.000 keer werd bekeken maar ook op TV te zien was. En vanmiddag kreeg ze het verlossende telefoontje: geslaagd voor het VWO, zonder onvoldoendes!

Na de zomer gaat ze een jaar aan de slag bij Youth for Christ, als licht- en geluidstechnicus voor theatergroep Switch. Daarmee volgt ze haar hart, en dat is een keuze waar ik in alle opzichten blij en gelukkig mee ben.

Dus nu ligt daar de prangende vraag: apetrots in het kwadraat, hoe heet dat?!

Geen woord te veel - Psalmen voor Nu, cd 4

Zaterdag 07 Juni 2008 om 13:06

U had van mij nog altijd een bespreking te goed van de vierde cd van Psalmen voor Nu, 'geen woord te veel'. Eelco klaagde al terecht dat ik de titel we érg letterlijk opvatte... Dat gaan we nu dan maar eens compenseren.

Laat ik beginnen met te zeggen dat deze cd me minder overrompelde dan de eerdere uitgaven. Daarin ligt geen waardeoordeel besloten, alleen de constatering dat de richting waarin het team ontwikkelt minder dicht bij mij ligt. Naarmate het project vordert worden de arrangementen vrijer, gevarieerder, gewaagder. Daarmee staan ze steeds verder af van de traditionele wijze van psalmzingen. Daar is niks mis mee, integendeel, en bovendien is het volledig in lijn met het de doelstelling van Psalmen voor Nu de psalmen te berijmen 'in eigentijds Nederlands, op nieuwe melodieën in de traditie van de lichte muziek van de afgelopen halve eeuw'. Het vergt alleen van de luisteraar die de ambitie heeft deze psalmen in de gemeente te zingen wat extra creativiteit. Veel van de arrangementen zullen niet direct uitvoerbaar zijn met de gemiddelde muziekgroep en ook niet alle melodieën lenen zich even goed voor de gemeentezang. Toch is daarin meer mogelijk dan je op het eerste gehoor zou denken.

Baby van het jaar 2008: Elisa

Woensdag 04 Juni 2008 om 02:45

Vanmorgen was de finale van de Sky Radio Baby van het jaar verkiezing 2008. Studio 4 in Hilversum was afgeladen vol: 101 baby's plus (groot)ouders, dat is een aparte ervaring... De foto's en video die Joëlle en ik van dit festijn maakten vindt u op www.babyvanhetjaar.nl.