Evenveel regen als zon

Zondag 27 Juli 2008 om 16:01

Een temperatuur van 30° Celsius, én 30 millimeter regen binnen 24 uur. Maar... eerlijk gezegd viel 90% daarvan gistermiddag tussen vier en zes, verder won toch vooral de zon. Het is (zoals altijd) maar net hoe je het bekijkt. In elk geval, de hondsdagen zijn begonnen. (En dit is de gekuiste versie, zouden onze Zuiderburen zeggen. Maar da's geschiedvervalsing.)

YouTube HQ

Zondag 27 Juli 2008 om 07:28

Alleen boeiend voor wie wel eens YouTube filmpjes embedt: sinds kort kun je, mits het origineel goed genoeg is, filmpjes bij YouTube in hogere kwaliteit bekijken. Wil je zo'n filmpje in die hogere kwaliteit embedden, voeg dan aan beide sourcedeclaraties in de embedcode de volgende parameters toe: &ap=%2526fmt%3D18. Na de break tweemaal hetzelfde filmpje, eenmaal met en eenmaal zonder die toevoeging. Het verschil is evident.

Just another day at the office

Zaterdag 26 Juli 2008 om 09:21

Nou ja, toegegeven, gisteren was wel een dag met iets extra's. Voor het eerst sinds tijden was het even iets minder druk, zodat we toekwamen aan wat plezier maken. De Radio Veronica Ferrari Testarossa stond voor de deur geparkeerd zodat alle DJ's er even mee op de foto konden (Update 18 augustus: na de break een filmpje van deze Testarossa in actie tijdens de Bavaria City Racing). Tijdens het wandelingetje na de lunch borrelde het idee op om in plaats van een saaie standaard shoot een instant scène te creëren. Dat idee hebben we meteen maar uitgevoerd... Marina als slachtoffer van een brute hit-and-run, Tom als de brokkenpiloot die een merkwaardig genoegen schept in de rampen die hij aanricht (een typisch gevalletje van typecasting) en Bas als verschrikte passagier. Alleen zijn gezichtsuitdrukking is al genoeg reden om de foto even groot te klikken. Marina kon haar lachen niet meer inhouden (detail) en trok daarna nog een paar rare gezichten, maar ik heb al te verstaan gekregen dat ik die niet moet publiceren...

Maar daarmee was het nog niet gedaan met de pret. Bas demonstreerde een nieuw programmaatje voor zijn iPhone, Cowbell Plus. Bij wijze van vingeroefening (we hebben een nieuwe Full-HD videocamera en omdat de vertrouwde editing software daar niet mee overweg kan, ook een ander videobewerkingspakket) heb ik dat gefilmd en op YouTube gezet. De fabrikant zag dat en vond 'm zo leuk dat hij 'm maar op de product homepage plaatste. Video na de break!

Splash!

Zaterdag 19 Juli 2008 om 17:19

Een fraai watergordijn... klik de foto groot om te zien wat dat veroorzaakte. Dat was natuurlijk te verleidelijk om niets mee te doen, dus heb ik een kwartiertje gepost met de camera in de aanslag. Een paar resultaten vindt u na de 'lees meer'. De verschillen in lengte en hoogte van het gordijn worden veroorzaakt door variaties in snelheid en aerodynamica.

Postcrossing

Maandag 14 Juli 2008 om 21:55


Vanmiddag lagen er twee ansichtkaarten op me te wachten toen ik thuiskwam. Uit Duitsland. Ze kwamen niet zomaar - of eigenlijk toch ook weer wel. Ik heb ze te danken aan Postcrossing, een kruising tussen ouderwetsche posterijen en moderne Web 2.0 technologie. En aan Marina.

Geinbeat 2008

Zondag 13 Juli 2008 om 13:17

Geinbeat voltrekt zich in onze achtertuin. Tweemaal heb ik er een uurtje rondgelopen: in die tijd heb ik Marock & Roll, Divine Sins, Furistic (zie bovenstaande drummer) en Man Made Ivory gefotografeerd, de laatste twee bij wijze van experiment in zwartwit. De resultaten vindt u in de Flickr-set. U bent alvast gewaarschuwd: dit is een wereld die u normaal niet op KQ aantreft. Update (21:00): de foto set is aangevuld met Two Way Radio en Dennis Kolen, die beide vanmiddag speelden.

Waar is de fotograaf?

Zaterdag 12 Juli 2008 om 17:59

Goed gecamoufleerd tussen de wuivende ehm... kapsels

Op de plaats rust

Zaterdag 12 Juli 2008 om 08:14

Ochtendduik

Zondag 06 Juli 2008 om 17:39

Diploma!

Donderdag 03 Juli 2008 om 10:25