Marike Jager (of: het alfamannetje)

Zondag 31 Mei 2009 om 18:56

Marike Jager

Eigenlijk had ik het er te druk voor. U moet weten, eerder deze week lazerde een la uit de secretaire in onze woonkamer. Ik had me graag anders uitgedrukt, maar de waarheid is nu eenmaal dat het dermate gewelddadig, desastreus en definitief was dat 'lazeren' de lading het beste dekt. Tegen zoveel geweld is mijn geliefde niet opgewassen: dan moet er een Man aan te pas komen.

Die la had in mijn wereld echter geen prioriteit. Ik was met baby's bezig - ruim 12.000 baby's, waaruit een jury deze week de Baby van het Jaar gaat kiezen. Daar sta je dan als stoere man... "Die la komt straks wel schat, ik heb m'n hoofd nu vol met baby's!" Na een paar dagen begon Rineke ogenschijnlijk achteloos maar onophoudelijk 'Het regent mannen' te zingen. De nauwelijks verholen boodschap was onmiskenbaar: geen hand vol maar een land lucht vol, ik moest aan de slag om mijn positie als man hier in huis te verdedigen.

Trompe l'oeil

Woensdag 27 Mei 2009 om 22:29

2009-05/mural_art_04.jpg

John Pugh is een muurschilder. Maar dan niet zomaar eentje: John is een meester in het creëren van zeer geloofwaardige optische illusies, die hij realiseert door te spelen met perspectief. Vanuit het juiste gezichtspunt bekeken ogen zijn kunstwerken bedrieglijk echt: alleen de ongerijmdheid van de voorstelling maakt dat je er niet achteloos aan voorbij loopt. Meer bij DamnCoolPics en (als ie het weer doet...) illusion-art.com.

Bliksemaders

Dinsdag 26 Mei 2009 om 09:11

2009-05/onweer.jpg

Na de break het moment dat ik eigenlijk nog leuker vind: de 'stilte' na de storm.

Gerben en Joelle bij MogguhRick

Vrijdag 22 Mei 2009 om 19:49

Erik-Jan, de razende reporter van MogguhRick, pikte vanmorgen live in de uitzending twee lifters op. Net op dat moment stapte ik uit de auto om naar de bovenste etage van het kantoorpand te lopen, dus het ontging me verder volledig.

2009-05/gerben-en-joelle-bij-mogguhrick2.jpg

Een paar minuten later kreeg ik een sms-je van Joëlle, die samen met collega Gerben met een lift-race bezig is voor Youth for Christ: 'We zitten in de auto bij de reporter van Rick!' Weer een paar minuten later stond ik een etage lager in de studio van Radio Veronica en werd begroet door Erwin met "Zeg... Erik-Jan heeft net een liftster opgepikt van Youth for Christ, is dat...?"

Ballonnen bij RijnWaarde

Donderdag 21 Mei 2009 om 15:35

Na de Celtic Praise op Hemelvaartsdag laten de RijnKids van RijnWaarde ballonnen los.

Eminence grise Donald de Marcas in MogguhRick

Woensdag 20 Mei 2009 om 00:09

Al sinds het begin van MogguhRick is het een running gag: nieuwslezer Arend Langenberg maakt er een vrolijke chaos van en het MogguhRick team (Rick van Velthuijsen, Erwin Peters en Koert Walraven) dreigt hem te vervangen door zijn 'grote rivaal' Donald de Marcas. Vanmorgen schoof de éminence grise, voor een hele generatie dé stem van 'Radio Nieuwsdienst, verzorgd door het ANP', aan bij de ochtendshow. Video na de break!

In Den Olden Bongerd - Bekendelle

Zondag 17 Mei 2009 om 22:04

Dit weekend genoten we van een cadeautje van de kids voor Rineke's verjaardag: een weekendje weg in een vakantiehuisje op buitenplaats In Den Olden Bongerd. We maakten van de gelegenheid gebruik om rond te wandelen in boekenstad Bredevoort, een paar keer op stap te gaan met Moeder én om te struinen door een van de oudste loofbossen van ons landje, Bekendelle - spreek uit: Bèèkendelle - langs de Boven-Slinge. Videootje en plaatjes na de break!