Heide

Zondag 25 Oktober 2009 om 21:57

Vanmiddag maakte Ilia en ik een panorama van de heide, waarvan ik een Quicktime VR heb geknutseld. U vindt 'm na deze introductietekst: rondkijken doet u door met de muisknop ingedrukt links- of rechtsom te gaan, uitzoomen met ctrl, inzoomen met shift. Als u goed kijkt ziet u Kobus' rug nog, liggend in de heide om uit beeld te blijven ;-) Liever een panorama-afbeelding dan zo'n QuickTime VR filmpje? Download 'm hier! (rechter muisknop, koppeling opslaan als...). Ilia heeft er met zijn photoshop-skills een fraaiere versie van gemaakt, die u vindt op zijn DeviantArt pagina.

Wintertijd

Zaterdag 24 Oktober 2009 om 19:18

Niet vergeten: vannacht om 3 uur gaat de klok een uurtje terug. Hier in huis doen wij dat al vóór het slapengaan, zodat we een extra lange nacht kunnen maken en morgenochtend geen 'staan de klokken wel goed?'-stress hebben. Helaas is dat 'extra lange nacht' in ons geval betrekkelijk omdat we alsnog vroeg opstaan vanwege de afsluiting van het vakantiebijbelfeest, maar dat uurtje compenseert weer een beetje!

Die ietsje langere nacht is dan ook meteen het enige goede aan de terugkeer naar de wintertijd (wat in werkelijkheid de echte tijd is), want voor de rest vertrouw ik even op onze daglichtlamp om de komende week door te komen. Naar je werk gaan als de zon nog niet op is en naar huis rijden als-ie al weer onder is... Geef mij de lente maar :-)

Psalmen voor Nu / Sons of Korah

Donderdag 22 Oktober 2009 om 08:19

In een afgeladen Lichtboog in Houten zongen de Nederlandse Psalmen voor Nu band en het Australische Sons of Korah eeuwenoude psalmen in een nieuwe jas.

Een uitgebreide recensie volgt: daar kunt u uiteraard op reageren, er zit nog een interview met SoK voorman Matthew Jacoby in de pijplijn en uiteindelijk belandt een bewerking van dat alles in Opbouw. Vandaag de aftrap met wat foto's en een video. Was u erbij? Vertel wat u er van vond!

Vakantiebijbelfeest 2009: Kom maar op!

Woensdag 21 Oktober 2009 om 13:40

De radiostilte op KQ heeft een duidelijk aanwijsbare reden: druk, druk, druk. We zijn ondergedompeld in het vakantiebijbelfeest, en 'we' staat dan voor Rineke (die de catering verzorgt), Jochum (die zich als 'doelgroep' vol enthousiasme in het feestgedruis heeft gestort), Joelle (die gitaar speelt en fotografeert), Kobus (die drumt) en yours truly, die de dagleiding heeft: samen met Mariette (die de zangleiding verzorgt) loods ik de kids door de ochtend heen.

Alle foto's vindt u op www.vakantiebijbelfeest.nl ;-)

Social Media groeit rap

Woensdag 14 Oktober 2009 om 16:10

Hoe rap, dat heeft u hier al eens kunnen zien. Niet te bevatten. Voor een 'realtime' weergave (wat er op neer komt dat die duizelingwekkende getallen zijn teruggebracht naar de meer behapbare menselijke maat van één seconde) kijkt u even na de break.

Graven in m'n geheugen

Zondag 11 Oktober 2009 om 23:31

Mijn geheugen is, zo zal iedereen die me wat langer kent beamen, slecht. Bar slecht, om niet te zeggen spreekwoordelijk slecht; het is net zo'n ding met gaatjes.

Gelukkig ben ik gezegend met een vrouw en een dochter die juist een dijk van een geheugen hebben: als je Joëlle vraagt 'Wanneer zagen we, jaaaaren geleden, die-en-die ook al weer?' dan weet ze de datum, welke dag van de week het was, de lokatie, de weersgesteldheid, de vertraging die de trein die dag had én de oorzaak daarvan feilloos op te lepelen - en daarbij kijkt ze je dan vol onbegrip aan: 'Joh, dat je dat niet meer wéét?!' Vooropgesteld dat ze er bij was, natuurlijk. En tenminste een jaar of twee oud was, daarvóór is het allemaal wat vaag. Bij mij is dat bijna net zo, maar dan ietsje anders: alles langer dan twee jaar geleden is wat vaag.

Rineke heeft ook al zo'n ijzeren geheugen. Maar al zijn we dan ruim meer dan de helft van mijn leven een hecht stel - er is ook een tijd geweest dat ik me zonder haar door het leven moest slaan. En van dat deel weet ik dus bar weinig meer af...

Vanavond heb ik wat oude, obscure negatieven gedigitaliseerd - sommige daarvan had zelfs Rineke nog nooit gezien. En gaandeweg borrelden de herinneringen op, soms voorzichtig en nog steeds erg vaag, soms helder. Ik dump een kleine selectie (zonder commentaar) in een gallery na de break, als tijdsdocument.

Weekenddump

Zondag 11 Oktober 2009 om 15:05

Twee fotogelegenheden, deze zaterdag. Eerst togen we naar Den Helder om de verjaardag van mijn lieve vader te vieren - natuurlijk hoorde daar een snufje zeelucht bij, en dat is altijd leuk voor wat plaatjes.

's Avonds waren we VIP-gasten bij de Nederlandse Bachvereniging, die in een afgeladen Grote Kerk van Naarden het oratorium 'Saul' van Händel uitvoerde. Schitterend, in één woord. Maria Keohane zette een Michal neer waar elke David op slag smoorverliefd op zou worden, Christopher Purves' Saul was een belevenis op zich (de schizofrenie van Saul kwam luid en duidelijk over, haast angstaanjagend echt) en Brian Gallifords Witch of Endor had niet misstaan in een Disney film, inclusief slisklanken. Met een sprankelende bijrol voor het mobiele concertcarillon van Boudewijn Zwart! Wat plaatjes na de break.

Vrije Animatie 2009

Donderdag 08 Oktober 2009 om 21:32

Dat staat op de award die Ilia gisteravond binnensleepte op het Media Festival van het Grafisch Lyceum Utrecht, beter bekend als GLU. Hij kreeg 'm voor een animatie die hij - dat doet hij anders nooit hoor! - snel nog even de avond voor de deadline maakte. Zoals zijn docent al opmerkte: het gemak waarmee hij zo'n animatie terloops uit z'n mouw schudt bewijst het gelijk van de jury. Na de break de animatie!

Koningin Juliana Toren

Zondag 04 Oktober 2009 om 14:52

Zaterdag togen we met Arjan en Mariette en hun kids (hetzelfde gezelschap als tijdens de vakantie) naar Apeldoorn om samen een dagje in Koningin Juliana Toren door te brengen. Op Flickr staat een fotosetje en na de break vindt u een filmpje - maar net als bij de vakantiefoto's geldt ook hier dat het alleen leuk is voor wie onze gezinnen kent. Doorklikken dus op eigen risico ;-)