Ilse DeLange majesteitelijk in De Vorstin

Maandag 29 November 2010 om 12:08

2010-11/ilsedelange__12.jpg

"Was bijzonder vanavond, anders dan anders... Het moest ff klein ipv groot... soms moet dat" twitterde Ilse DeLange gisteravond na afloop van haar magistrale Sky Radio Showcase in De Vorstin in Hilversum. En dat is precies wat ze deed. Halverwege de set liet ze spontaan stoelen op het podium aanrukken, verzamelde de bandleden om zich heen en toverde een stampvolle zaal om tot een sfeervol, intiem onderonsje. Wat een vakvrouw! Meer plaatjes na de break.

Kijk eens hoe de bloemen groeien

Vrijdag 26 November 2010 om 19:43

Roos

Hier hadden foto's kunnen staan van de crash die afgelopen woensdag Saartje (onze Citroën Xsara) de kop kostte. Of een klaagzang over hoe onze rijdende tank (de Volvo 940) een dag later bezweek aan een gebroken distributieriem. Maar dat gaan we niet doen. In plaats daarvan krijgt u foto's van bloemen.

William de Blaise

Zaterdag 13 November 2010 om 13:35

Songs, stories and a train

Dinsdag 02 November 2010 om 11:57

Jason Upton's nieuwe album 'Live from Dublin: Songs, stories and a train' is een pareltje. Een gewone registratie van een gewoon concert annex worshipservice, zoals Jason er zovele verzorgt over de hele wereld. Niet bedoeld om ooit uit te brengen, al was het maar vanwege de treinen die op het naastgelegen rangeerterrein heen en weer rijden en de band af en toe overstemmen. Maar tegelijk was de avond zo mooi dat Jason dit voorjaar besloot de werkopname gewoon uit te brengen. Ik heb 'm gekocht via iTunes en ik ben er blij mee!

Onderstaande track is één van de stories, over hoe zijn zoontje Samuel hem probeert te helpen. Niet alleen een grappig verhaal, op een heel onderhoudende manier verteld, maar de wending aan het eind maakte het in één klap tot een heel relevant en bevrijdend verhaal voor mijzelf. En dat is nu wat ik zo leuk vind aan Jason Upton: de directe toepasbaarheid, het haarscherpe spiegelbeeld dat hij me voorhoudt, op zijn eigen, milde manier.

Download ihelpyoudaddy.mp3.

"ihelpyoudaddy" speelt.