MyRadio (een echte update)

Woensdag 29 Februari 2012 om 19:53

Eindelijk mag ik u een inkijkje geven in waar ik het afgelopen jaar als 'research & development' man mee bezig ben geweest. Eerst als onderzoekstraject, maar sinds Charley en ik eind augustus groen licht kregen op m'n functionele ontwerp ook als ontwikkeltraject. MyRadio.

MyRadio is gebouwd in het diepste geheim, want de radiomarkt is een hele competitieve markt en tegelijk een klein wereldje waar iedereen bij elkaar over de vloer komt - zo niet zakelijk, dan wel privé. Daarom kregen alleen diegenen die er voor de uitoefening van hun functie kennis van moesten hebben, of wiens kennis noodzakelijk was voor het project, een minimale briefing. Het tienkoppige team stelde ik deels samen uit oude vertrouwde collega's op spilfuncties (Peter Tunderman als systeemarchitect, Marc Lubbers als graphic designer), deels uit externe specialisten en twee van m'n directe collega's van Charley's Interactive Media afdeling.

Alle andere collega's wisten niet meer dan dat er een kudde wizzkids op de bovenste verdieping was neergestreken die met 'het project van Gert Jan' bezig was. Voor vragen werden ze door m'n teamleden steevast naar mij doorverwezen en mijn antwoord was consequent 'geen commentaar'. We hebben hun geduld zwaar op de proef gesteld, maar donderdag mochten we het zwijgen dan eindelijk doorbreken. 's Morgens hebben we eerst een presentatie voor de collega's gegeven, 's middags in Pakhuis De Zwijger een presentatie voor mediabureaus en adverteerders - en nu mag ik u ook bijpraten.

Dus... wat is dat, MyRadio? Echte radio, dat om te beginnen. Maar nog veel meer.

Een update (van niks)

Dinsdag 21 Februari 2012 om 07:28

Echt, ik ben u niet vergeten. En nee, ik ben er nog. Het is ook niet alsof er niets gebeurt - integendeel. Maar sinds de laatste update, alweer een half jaar geleden, ben ik bezig met een project waarover ik u nog niets kan vertellen.

Een tipje van de sluier. In de diverse profielen die ik sinds jaar en dag zo her en der op het Internet heb rondslingeren staat steevast: "Smeedt oude (radio) en nieuwe (interactieve ~, sociale ~) media aan elkaar." Dat dus. En volgende maand meer. ;-)