We Gaan Ze Halen

Zondag 30 December 2018 om 12:26

Klik hier voor een uitgebreid verslag (grotendeels eerder verschenen in EO Visie) van de reis naar Athene die Asjen van der Ziel en ik samen met zo'n 60 chauffeurs van WeGaanZeHalen maakten om de Europa onwaardige - wat zeg ik, mensonterende! - manier waarop vluchtelingen aan de randen van ons continent worden gemangeld weer op de agenda te krijgen.

Ook verkrijgbaar in een versie met meer plaatjes maar dan zonder praatjes :-)

Vat moed

Donderdag 13 December 2018 om 23:46

In 'De dag die komt', een 30 jaar oude bundel met 'proeven van schriftuitleg, meditaties, vertalingen van bijbelfragmenten, gebeden, liederen en liturgische diensten' van Huub Oosterhuis, kwam ik een aansprekend lied tegen met de titel 'Vat moed'. 'Naar Jesaja 36' stond erbij - een redactioneel foutje, want hij is overduidelijk geënt op Jesaja 35. ;-)

Benieuwd naar de melodie ging ik op zoek in de stapels liedbundels in m'n boekenkast en daarna op het internet, maar ik kon er nergens een vinden. Dus heb ik er maar eentje gemaakt, op de 85e verjaardag van de dichter, als adventsgroet voor Rijnwaarde. Margarethe Stolk speelde virtuoos de vioolpartijen in, en Krista van der Straten maakte het met haar heldere sopraan helemaal af!

Vat moed (leadsheet) Vat moed (Leadsheet)