Cirkels (Les Moulins De Mon Coeur)

Maandag 22 Februari 2021 om 20:07

Vanmiddag kwam een nieuw speeltje binnen, een elektro-akoestische thinline gitaar. Een leuke hybride: met klankkast maar toch plat, klassiek nylonsnarig maar direct in te pluggen in je versterker of mengtafel. Weegt vrijwel niets en kost verbazingwekkend weinig. Dat moest ik vanavond natuurlijk meteen even uitproberen dus kreeg ie een bijrolletje in 'Cirkels', een liedje dat bekend is geworden in de uitvoering van Herman van Veen.

Rob Chrispijn maakte de schitterende tekst, losjes gebaseerd op 'Les Moulins De Mon Coeur' van Alan en Marilyn Bergman. De muziek is van Michel Legrand.

Gert Jan Kole · Cirkels (Les Moulins De Mon Coeur)

In februari al lente? Dat geeft broden zonder krenten.

Zondag 21 Februari 2021 om 00:11

Het lijkt iets van de laatste tijd; mensen die ergens voor doorgeleerd hebben wantrouwen en je eigen prognoses maken op basis van je eigen 'bronnen'. Maar ik moet u teleurstellen, het is al zo oud als de weg naar Rome - of in elk geval zo oud als de Enkhuizer Almanak. Die is aan z'n 426ste jaargang bezig en mijn Opa zaliger zwoer erbij, dus moet er wel iets van waar zijn.

Fotografie: Bevroren zeepbellen

Zaterdag 13 Februari 2021 om 17:00

Je hebt ze vast wel eens gezien: foto's van bevroren zeepbellen. Tijdens het bevriezen ontstaan prachtige kristalpatronen, die uitwaaieren over de hele bel.

Moeilijk? Nee hoor, iedereen kan het met deze tips.