Petitie tegen e-Patent

Dinsdag 09 September 2003 om 17:50

De impact van het Eolas '906 patent dreigt catastrofale vormen aan te nemen. Kort samengevat omvat het patent het idee om interactieve functionaliteit te laten werken in een browseromgeving, waarbij interactiviteit ruim moet worden gezien: van startknop tot volledige game. Denk aan Flash, QuicktimeVR, Java, JavaScript, HTML in Modal Dialog windows, noem maar op: alles wat je kunt embedden, alles wat geen integraal onderdeel van de browser is.
Op 22 september stemt het Europese Parlement over het al dan niet honoreren van software patenten in Europa. Het gaat dan om zaken als een installatie-voortgangsindicator (de bekende blauwe balk), disk-caching, het gebruik van kleuren om citaatniveau's weer te geven enz. Het toekennen van patenten op deze overal toegepaste technieken betekent een grote slag voor de softwareontwikkeling. Teken de petitie!
Petitie

Stinkend rijk...

Dinsdag 09 September 2003 om 16:48

Global Rich List

Adam goes classical

Dinsdag 09 September 2003 om 15:27

Adam Curry en Wibi Soerjadi zijn twee van de beoogde presentatoren voor Classic4U, het station waarmee Radio538 een gooi doet naar de A8 kavel.
Medianieuws.web-log.nl

10 jaar internetjournalistiek II

Dinsdag 09 September 2003 om 14:53

Vandaag geef ik u de antwoorden van Arthur Graaff, eindredacteur van Media Plaza en medewerker van de Villa, Internetjournalist en content-wire.com.

Wat is internetjournalistiek?

Dinsdag 09 September 2003 om 14:48

Wim de Bie bedankte vriendelijk voor de uitnodiging om het vragenlijstje in te vullen, maar besloot niet mee te doen. Hij bracht een interessant punt naar voren, namelijk de vraag wat internetjournalistiek is. Extra interessant, omdat ik mij een discussieavond bij de Internetsectie van de NVJ herinner waar Bieslog als sjibbolet werd aangehaald in deze context.

Energieke bacterie

Maandag 08 September 2003 om 17:09

Rhodoferax ferriducens zet suikers om in kooldioxide en energie. Stabiel tussen 4 en 30 °C, met een energie-efficientie van 83%: dat begint erop te lijken!
Bugpower, the energy of the future

Alweer bijna 11 september...

Maandag 08 September 2003 om 16:09

...maar de poederbrieven zijn vroeg dit jaar. Het ANP en RTL Nieuws koppen meteen: 'antraxbrief', terwijl het lab nog geen uitsluitsel heeft gegeven.
Update 20h30: loos alarm, geen bacterie.
RTL Nieuws: Man in Gorinchem krijgt antraxbrief