Onweer

Zondag 11 September 2011 om 07:34

In eerste instantie leek het een dertien-in-een-dozijn-onweertje, zaterdagavond 10 september boven Nieuwegein. Hier en daar een lichtflitsjes, wat laf gerommel van een afstandje... puberaal gepruts in de marge. Tot een langgerekte bliksemschicht de nacht in klaarlichte dag veranderde en een oorverdovend geknetter ons deed opveren uit de bank. Toch maar even de camera pakken ;-)

Frankrijk 2011

Maandag 08 Augustus 2011 om 21:01

Go with the flow

Groisy, Haute-Savoie, l'heure bleue. Een secondenlange sluitertijd helpt me de verstilde sfeer van het haast geruisloos tussen de keien van La Fillière doorstromende water te vangen, door elke beweging te transformeren tot een vage flard mist.

Een dag later stort een ontembare rivier zich door de bedding en breken diezelfde keien de kolkende stroom uiteen in woeste golven en een mist van fijne waterdruppels, beschenen door de avondzon.

Go with the raging stream

Wat meer plaatjes van allerlei moois dat ik tijdens onze heerlijke vakantie (Vosges > Haute-Savoie > Provence-Alpes > Gard > Ain > Luxemburg > Winterswijk) tegenkwam vindt u in de MobileMe Gallery. En nee, ik was niet alleen - integendeel, ons reisgezelschap varieerde van 4 tot 16 lieve mensen, maar die blijven hier letterlijk en figuurlijk buiten schot ;-)

Kleine ontdekkingsreiziger

Maandag 11 Juli 2011 om 07:39

Ik hóór u denken: "KolesQueeste ontspoort, het lijkt wel een kattenblog te worden..." en daarin hebt u natuurlijk helemaal gelijk. Maar zolang de kittens van Mormeltje nog driest rondstappen bij A&M zijn ze té leuk om te negeren. Gelukkig kunt u dat dan weer met een gerust hart negeren, want zoals alles in het leven gaat ook dit voorbij ;-)

Voor wie er (nog) geen genoeg van kan krijgen: MEER PLAATJES!

Mormeltjes kittens - 40 dagen oud

Zaterdag 09 Juli 2011 om 12:20

Mormeltjes kittens - 20 dagen oud

Maandag 20 Juni 2011 om 11:16

Mormeltje zorgt fantastisch voor haar kittens! Alle acht groeien ze als kool. De oogjes zijn ondertussen open en het gewaggel van de kittens begint langzaam trekjes van lopen te krijgen. Tijd voor nieuwe plaatjes!

Mormeltje bevalt

Woensdag 01 Juni 2011 om 10:16

Amper 13 maanden oud bevalt Mormeltje, de kat van Arjan en Mariette, van 8 kittens... Klik snel door voor de foto's en video.

Tip: beoordeel zonodig zelf even vooraf of de beelden kindveilig zijn ;-)

De een zal worden meegenomen en de ander achtergelaten

Zondag 22 Mei 2011 om 07:43

Gister, wat volgens onheilsprofeten die denken dat ze God kunnen doorgronden (of misschien wel in hun achterzak hebben) de laatste dag had moeten zijn, zagen Joëlle en Rineke deze slakkeneitjes in een kist met tuinaarde. Met één leeg eitje. Zou dan toch...? Maar nee, dat slakje was niet opgenomen maar al weggekropen. Gelukkig trekt de natuur zich niets aan van al die malligheid. Let's move on, we hebben nog heel wat liefde van de Goede God door te geven!

Hemel en aarde zullen verdwijnen, maar mijn woorden zullen nooit verdwijnen. Niemand weet wanneer die dag of dat moment zal aanbreken, de engelen in de hemel niet en de Zoon niet, alleen de Vader. (Marcus 13)

Download onestepaway.mp3.

"onestepaway" speelt.

Zon, strand, Noordzee... en tulpen

Maandag 25 April 2011 om 23:46


(Inzoomen met shift, beweeg met de pijltjestoetsen - of gebruik de knoppenbalk. )

Tweede Paasdag brachten we door bij Pa en Ma in Den Helder, waar we behalve veel gezelligheid, zon, strand en Noordzee ook een overweldigende hoeveelheid tulpen aantroffen. De natuur heeft haast, lijkt het - door het schitterende weer van de afgelopen week schieten de tulpen de grond uit. Meer plaatjes na de break!

Angry Birds Cake

Zondag 17 April 2011 om 09:17

Toen lieve vriendin en 'Angry Birds'-fan Mariette aan Joëlle vroeg een verjaardagstaart voor haar te maken, had onze miss TheCakeProject het thema al snel verzonnen. Een Angry Birdsday Cake natuurlijk! Plaatjes na de break.