Lees alle essays

Arthur, Yvonne, Mia en Kate


Mia

Mia
  • Leeftijd: (bijna) 4 jaar
  • School: (bijna) basisschool Arcade
  • Groep: 1

Mia: Na de vakantie kom ik bij Xavier in de klas. Ik zit in groep geel. Op mijn kamer staat een flamingo op de muur. Ik heb een Elsa-jurk en een pietenmuts met een geel veertje.
Papa vindt deze jurk chique, maar ik zeg prinsesachtig.

(MD)


Kate

Kate
  • Leeftijd: 1 jaar

Kate zegt niet veel, maar maakt toch indruk. Ze ziet er engelachtig uit, haalt halsbrekende toeren uit op de trap en doet steeds een ander paar schoenen aan, liefst niet van haarzelf en een paar maten te groot. Ze heeft een knuffel en een pop, die respectievelijk Kees en Mieke heten. Kate ziet kans om in no time eerst mijn opschrijfboekje onder handen te nemen met een balpen en daarna haar armen en benen.

(MD)


Yvonne

Yvonne
  • Beroep: onderwijskundig adviseur

Yvonne werkt in het Diakonessenhuis en zorgt ervoor dat met name de verpleegkundigen goed getraind aan het arbeidsproces deelnemen, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Ze gaat op de fiets naar haar werk en denkt er over om haar oude sport, softbal, weer op te pakken. Als ze weer iets meer tijd heeft spreekt ze met vriendinnen af, ze bakt graag en ze zit regelmatig in de binnentuin te kletsen, terwijl de kinderen rondstruinen. 

(MD)


Arthur

Arthur
  • Beroep: Bureauredacteur bij NOS 

 Arthur werkt bij studio sport en is daarmee een collega van buurtgenoot Robin. Hij heeft geschiedenis gestudeerd en is een voetbal liefhebber. Die combinatie bracht hem op het spoor van FK Qarabag, voetbalclub uit Nagorno Karabach en resulteerde in de uitgave van het boek: Nooit een thuiswedstrijd, een voetbaloorlog uit de Kaukasus. Erg interessant! Gaat over een voetbalclub uit Agdam die de finale om het landskampioenschap van Azerbeidzjan speelt, terwijl op dat moment hun stad in handen valt van Armeense separatisten. Sindsdien zijn de spelers vluchtelingen.

(MD)