Lees alle essays

Jordy en Kirsten


Jordy

Tijdens het gesprek met Jordy van der Veer en Kirsten Teulen spatte de bedrijvigheid eraf. Jordy werkt bij de brandweer. Na tien jaar uitrukdienst werkt hij nu in een kantoorfunctie. Hij heeft vijf kazernes onder zich en houdt zich daar bezig met uiteenlopende zaken als gebouwenbeheer, geoefendheid van het personeel en personeelszaken. In deeltijd studeert hij nog integrale veiligheidskunde. Tel daarbij op dat hij voor de VVE zowel in de tuincommissie als in de technische commissie zit en je begrijpt niet hoe er dan nog tijd overblijft voor dingen zoals werken bij de vrijwillige brandweer in Vleuten, klussen in huis en allerlei sporten uitproberen met een sport-abonnement.

(MD)


Kirsten

Kirsten werkt bij de gemeente Amsterdam als coördinator in dienststellen, wat zoveel wil zeggen als wetgeving (de wet lokaal spoor) vertalen naar de praktijk. Denk hierbij aan het beschikbaar stellen van materieel aan de vervoerder, zoals de GVB, het coördineren van vergunningen, de Noord-Zuidlijn, dat soort dingen. Daarnaast probeert ze ook allerlei sporten uit, ze zit op paaldansen, leest graag, vooral fantasy boeken. Als er dan nog tijd over is bakt ze een taart.

(MD)